Gå til innhold
Hundesonen.no

Langrenn med hund


Recommended Posts

Hei. Jeg har aldri stått på langrenn ski før og det er år og dager siden jeg sto på slalåmski. Men jeg har veldig lyst til å lære meg å gå på langrennski.

Hva anbefaler dere? Det er så mye forskjellige typer ski å velge imellom.  

Jeg tenker i første omgang å gå på flat bakke dersom kondisjonen er svært dårlig, går det an å kjøpe ski som det går an å "gå" på motbakke?

Jeg har en sterk hund som er flink til å trekke så jeg har kjøpt utstyr til hunden og nå er det bare meg igjen :)

Setter pris på all råd ! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søk litt på felleski.

Den største utfordringen her, litt avhengig av hunden, er jo å få hunden til å trekke jevnt og rett fremover, helst på siden av løypa, og ikke løpe bort til folk eller andre hunder som passerer (og ikke minst barn).

Canis i Oslo hadde faktisk skikurs en stund, men tror ikke de har det i år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snørekjøring med hund er kjempegøy! 

Av utstyr til hunden er en god trekksele viktig, feks nomesele. Så ett strikkbånd (jeg har manmat). Eventuelt potesokker, men det spørs på hunden og føre. 

Av ski er skøyteski veldig gøy med hund, men det forutsetter jo at man må trene litt på skøyting og "beherske" at skiene sklir like godt bakover som fremover. Vis ikke er jo felleski et godt alternativ! 

Så anbefaler jeg et godt belte til fører. Anbefaler virkelig å ha et med stropper mellom beina, belte har en tendens til å skli opp på magen når du begynner å røre deg på ski (å det er ikke behagelig!). Nonstop har mange fine, feks nonstop comfort belte eller nonstop running belt. Ellers har de noen som ligner med de tradisjonelle som også har stropper. 

Passering er viktig å trene på. Men det kan du jo trene på uten ski også. At hunden skal gå i bånd foran deg på tur og passere andre hunder uten å hilse. Om du ikke har helt kontroll på det på skitur, trekk hunden til deg/på siden av deg ved passering. 

God tur! 

LRM_EXPORT_276675288663970_20190204_154356961.thumb.jpeg.46044650126f080c8263f0123169545c.jpeg

Endret av Kristiin
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi snørekjører ein del med bikkjene på vinteren, og eg har nyleg fått meg nye ski; Åsnes breidablikk jaktski. Dei er breiare enn vanlege ski og går dermed ikkje nedi sporet. Dei kan man også ha feller til, og dei er utan stålkant. Vi går kun i preppa løyper, men er veldig fornøgd med skia, føler eg har bedre kontroll på breidablikk enn dei gamle, smale skia eg hadde :)

Veit Åsnes har komt med nokre nye "hundeski" også, ein smalare variant som passar i skisporet; Åsnes finnmark 54

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange gode råd her, og så har jeg lyst til å komme med en kommentar: 

Hunden trenger gradvis opptrening. Der synes jeg det syndes en del  "familiehund"-verden.  5 mil skitur i helga. 3 km gåtur i uka...

 

Endret av Meg
  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
    • En del lyd og dårlig helse og mentalitet på dem.
    • Hva med vanlig cocker? Eller amerikansk cocker? 
    • Eurasier, og sannsynligvis pyrineer, er ikke hunder jeg vil anbefale om man har noe ambisjoner i hundesport. Bichon utgår på bjeffingen. Det er (heldigvis!) forskjell på raser, og det er en grunn til at noen raser går igjen, på godt og vondt. Av gruppe 1 har du jo colle, lang- og korthår. Det har vært noe mentale svakheter på dem, men jeg har inntrykk av at det bedres. Det er himla mye røyting og børsting. Og så vil jeg generelt sett fraråde sports/jaktvarianter av rasene. Alle disse er aktive bruksraser som tåler å brukes en god del uten å være hypervarianten. Noen av jaktvariantene har mye stress og dårligere mentalitet. Det er ikke alle som får dem til, og jeg synes helt ærlig at de bør være hos noen som jakter, eller minimum satser mye på hundesport.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...