Jump to content
Hundesonen.no

Kjemisk kastering


Recommended Posts

Hei, 

Er blitt anbefalt kjemisk kastrering på min hund av veterinær. Noen som kan dele noen erfaringer rundt dette? Både positive og negative mottas med takk :-) Andre opplevelser ved bruk av kjemisk kastrering som kan være til nytte? Er veldig interessert i å høre hva slags nytte en hund kan ha av dette med tanke på div. atferdsproblemer ++ og hva slags hund vi kan se for oss at vi får etter dette.


Må nevnes at ingen konklusjon er dratt enda, men det ser ut som om vi må helle litt mot kjemisk kastrering etter en del konsultasjoner og anbefalinger fra veterinær.

Link to post
Share on other sites

Hvorfor anbefalte vet dette? 

Det kan ha mange baksider, det mest vanlige er at hanner blir mer usikre (evt fryktaggressive) da de mister testosteronet som gjør at de får mer mot, får dårligere pelskvalitet og at de lettere legger på seg.

Positive er at det ofte minsker stress hos hannen i forbindelse med tisper som lukter godt (løpetid, innbilt etc). Kan hjelpe mot forhudskatarr (i normale tilfeller ingen grunn til kastrering), samt enkelte andre medisinske tilfeller.

Jeg mener det skal være for hundens beste, ville kun satt for 6 mnd første gang, - og i hundens buk, slik at det er mulig å operere den ut om hunden får svært negativ virkning. 

Link to post
Share on other sites

Har en nå som ble kjemisk kastrert i sommer, fem år gammel. Har ikke merka noen endring på han, bortsett fra at han er slutta med  "episodene" han fikk oftere og oftere før chipen. Problemet var at etter litt stress så ble han helt opphengt i den ene andre hunden min og skulle bare jukke på ham, lukte, pese og stresse. Foregikk i ett par dager før hunden ble normal. Det er heldigvis borte. Han er også mer tilstede på trening MEN jeg har fått en hund nr 3 som også trenes så det kan ha med "konkurransen" å gjøre, ikke akkurat kastreringa. Tror kanskje pelsen er blitt dårligere kvalitet på. Glad han var såpass voksen før han fikk chipen, han er litt usikker så jeg var veldig redd det skulle bli verre. 

Link to post
Share on other sites

Har god erfaring med det. Fikk en grei pekepinn på om det hjalp for de problemene jeg hadde.  Dette var mer stress problematikk og ikke noe slags frykt. Etter at vi fikk sett hvordan hunden var på kjemisk (1 år), så ble det kirurgisk.  Har ingen dårlige erfaringer med dette, kun positive.  Men man må være obs på hvorfor man ønsker å gjøre dette, så man ikke kan få en forværring av symptomer, spesielt når det kommer til redsler og slike ting. Men mer seskualisert oppførsel og stress pleier det å hjelpe godt på.

Edited by Djervekvinnen
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...