Jump to content
Hundesonen.no

Adferd på hund


Melissa
 Share

Recommended Posts

Vet ikke hvor jeg skulle legge dette innlegget, men jeg prøver her.

Hei! Jeg har en hund fra oppdrettet mitt som er satt ut på for. Jeg fikk hun hjem igår for å ta hun med på noen helseundersøkelser osv. 

Vanligvis er hun en super trygg hund som ikke er redd for noe. Elsker mat, elsker kos. Nå er det første gang på 4 måneder vi ser og har hun igjen, og hun husket oss godt igjen. Forverten skulle bare la hun tisse før bilturen, men hunden dro seg mot bilen vår og ville inn for å bli med oss. Så forvert måtte dra hunden litt med seg til veikanten for å få hun til å gå på do. Når vi kom hjem, så viste hun vei til inngangsdøra vår uten bånd, og var veldig gira på å komme seg inn. Hun husket altså hjemveien også.

Når vi nå får hun hjem, så er hun overvektig. Det er det første vi ser. Hun er en ball som ser sliten ut. Kjenner ikke ryggraden eller noe. Mye slankere og finere i kroppsformen når vi ga hun fra oss. Det andre vi merker er at hun er veldig nervøs. Hun tør ikke komme opp til oss, og holder seg litt borte. Hun blir fort skvetten, og skeptisk. Hun hadde også diaré på verandaen i dag tidlig..

Forvert virker som en oppegående og hyggelig dame, så jeg vil ikke bare annklage henne for noe. Men jeg blir jo veldig redd for hva som har skjedd med vår lekne, kosete og gale jente. At hun er så overvektig er jeg også veldig redd for.. 

hva ville dere gjort? 

Link to comment
Share on other sites

Først og fremst snakk med fôrverten? Si at hunden har endret seg, både lagt på seg og endret oppførsel?

Når det er sagt, er alderen på hunden ganske vesentlig her. Hvor gammel var hun da du satte henne ut, og hvor gammel er hun nå? Spøkelsesalder? Første løpetid? Innbilt?

Hvor mye erfaring har fôrverten? Du kan jo si at du synes hunden er blitt for tykk, spørre hva hun fôres på, eventuelt komme med noen tips og råd (eller spørre om hun vil ha det ihvertfall).

Link to comment
Share on other sites

Hunden er litt over to år, og var vel akkurat to år når vi satte hun ut. De har altså ikke hatt hun så lenge. De har aldri hatt hund tidligere selv. 

Skal selvsagt snakke med forvert, men vil høre fra noen som kanskje vet hva som kan være galt  med tanke på adferden.

Link to comment
Share on other sites

Adferden kan skyldes ulike ting, helse, opplevelser, eller bare det å bytte hjem.

Om fôrverten ikke har erfaring med hund så kan det jo være greit å sørge for at de har (eller får) den nødvendige kunnskapen om fôring og trening/håndtering av hund. Det er mye erfarne hundefolk tar som en selvfølge, som faktisk ikke er det (har jeg lært på den harde måten). Har de gått kurs med hunden for eksempel? Det er jo en fin måte å få litt hjelp og kunnskap i starten.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville iallfall sagt i fra på en pen måte ar hunden bør slankes litt og forklart hvorfor det er lurt. Så ville jeg bare prøvd å spørre litt generelle spørsmål om rutiner i hverdagen og hvor mye tur dem går og sånn, så får du sikkert et bedre innblikk i hvordan hundeholdet er. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...