Jump to content
Hundesonen.no

Golden Retriever/Welsh Corgi i leilighet?


Recommended Posts

Hei! 

Vi planlegger å få et nytt familiemedlem i løpet av neste år. Samboeren min og jeg bor i en leilighet på 50 m². Har forelsket meg i rasene Golden Retriever og Welsh Corgi Cardigan, to ganske så ulike raser. Jeg tror at en Golden Retriever ville vært en perfekt match for oss, men er i tvil med tanke på størrelsen på hunden - tenker da særlig på hunden sine vegne. Vil den trives i en leilighet? 

Jeg tror også at en Corgi ville blitt en god match for oss, men har lest og hørt at denne rasen kan bjeffe/"snakke" en del. Dette kan bli et problem for de som bor over oss.  

Må nevne at selvom vi bor i leilighet, så har vi mange fine steder (skog, fjell, parker) å gå tur her hvor vi bor. 

Kom gjerne med forslag til andre raser som kan passe oss. Skriver derfor opp hvilke krav jeg har til rasen:

- Ok treningskompis 

- Vennlig overfor andre raser

- Selskapshund

- Ikke vakthund (eller kan trenes til å ikke "være" det)

-Lite jaktinstinkt 

- Trives alene hjemme en hel arbeidsdag 

 

Takker på forhånd for svar! 

Link to post
Share on other sites

Takk for alle svar! Ut i fra det dere har skrevet til nå, så virker det ikke som at det vil bli et problem å ha en Golden Retriever i leiligheten vår. Dette er en hund jeg tror kommer til å bli en perfekt tur- og treningskompis. Den kommer med andre ord til å få nok mosjon. Hunden kommer også til å få være med på hytteturer på både landet og på fjellet i ferier/helger. Med tiden vil vi også flytte til en større leilighet/rekkehus med hage, men det gleder meg at vi ikke trenger å vente med hund til den tid. 

Link to post
Share on other sites

Vi har jaktgolden og jaktcocker i leilighet, null problem. De får så klart mye aktivitet ute, og vi er aktive med de. Men har aldri følt på at vi har for lite plass. 

Høres ut som en golden retriever kan passe dere veldig bra. Trivelig og greie hunder. :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg bor med min golden i en leilighet på ca 40 kvadrat og det går helt fint. Inne ligger hun stort sett og slapper av, det er jo ute hun er aktiv. Så lenge de får den aktiviteten de trenger kan en golden absolutt bo i en leilighet, veldig fine og greie hunder. :) 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Vi har bestemt oss for at Golden Retriever er den perfekte rasen for oss, derfor lurer jeg på følgende: 

Er det noen som har lyst til å dele erfaringer, råd og tips når det kommer til hvordan vi bør gå fram for å finne den perfekte valpen for oss? Vi har begge vokst opp med hund, men vi er helt ny i gamet når det kommer til kjøp av valp. Noen som kan anbefale oppdrettere på vestlandet? :-) Burde man ta kontakt for å forhøre seg om planlagte valpekull eller kan det være like greit å følge med på sider som finn.no?

Jeg er ferdig utdannet våren 2019, planlegger derfor valp før den tid. Jeg har et håp om at vi kan få en hund i hus før jeg starter i jobb etter sommeren 2019. Da får vi masse tid sammen med valpen både i studietiden, men også store deler av sommeren :)

 

Edited by Sol1
Link to post
Share on other sites

Norsk retrieverklubb har en nettside som er ganske godt oppdatert og grei å finne frem på - ville tatt en kikk der! :) Der kan du finne en avdeling nær deg om de har det, og det finnes også oppdretteroversikt og valpeformidling på siden som følger kravene som klubben selv har til diverse. Har ikke satt meg inn i de, men oppdretteroversikten til retrieverklubben er et bra sted å starte og et ganske trygt sted å starte :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Ta kontakt med oppdrettere som står på oppdretterlisten til norsk retrieverklubb, og reis og hils på hundene! Og ikke begrens dere til oppdrettere i nærområdet. :) Aldri helt skjønt hvorfor folk gjør det. Jeg har hentet hund i Folldal, Sverige og Haugesund, og bor selv i Bærum. En god hund er verdt å reise litt for. :) 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Bare fordel med liten leilighet når man har Golden. Mindre å støvsuge når de røyter :D For det gjør de virkelig i perioder...

Neida, men Golden i leilighet går helt fint. Har selv en, type jakt, og har aldri tenkt tanken om at mine 40 kvadratmeter er for lite. Tror det gjelder de fleste hunder. I alle fall om det er bare en av dem. Tror fint jeg kunne hatt to også...

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Hei igjen og takk for alle svar! 

Etter å ha tittet på en del valpelister og andre annonser på blant annet finn og nkk (kjopehund.no) ser jeg at de fleste får hvite valper. Stemmer det at det er vanskeligere å få tak i en gylden Golden Retriever? Pelsfargen på hunden vil ikke avgjøre hvilken oppdretter jeg kjøper valp hos, men må innrømme at jeg vil velge en med gylden pelsfarge om det lar seg gjøre :-) 

Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Sol1 skrev:

Hei igjen og takk for alle svar! 

Etter å ha tittet på en del valpelister og andre annonser på blant annet finn og nkk (kjopehund.no) ser jeg at de fleste får hvite valper. Stemmer det at det er vanskeligere å få tak i en gylden Golden Retriever? Pelsfargen på hunden vil ikke avgjøre hvilken oppdretter jeg kjøper valp hos, men må innrømme at jeg vil velge en med gylden pelsfarge om det lar seg gjøre :-) 

Hysj, du må ikke kalle dem hvite!!! Det er «krem», må vite ... :D

Ja, som du opplever så er det vanskelig å finne en gyllen gyllen retriever for tiden. Forstå det den som kan. Det er også vanskelig å finne en som kan retirevere, så da kan man jo lure på hva man sitter igjen med ... hvit hund?

Neida, litt småflåsete der, men klarer bare ikke dy meg - er så rivende uenig i hvor avlen er på vei. Fine familiehunder kan du virkelig finne. Du finner noen med noe farge innimellom, men om det skulle klaffe slik så ville jeg bare sett på det som en bonus. Om du ikke er interessert i jakt- eller dual purpose-linjer da, men slik leser jeg deg vel egentlig ikke.

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • https://www.wtmetall.se/bilbur Disse lager bur tilpasset bil. Ser mange som er fornøyd med dem, og sett modeller laget med skyvedør. Men koster endel da.
  • Borzoi. Hvis det ikke hadde vært for pelsen. Er ikke særlig glad i hår overalt... Og så er de en snute litt for fjerne for min smak. Skotsk hjortehund. Har alltid elsket store mynder (eide greyhounder tidligere). Men helsa til hjortehunden gjør at jeg aldri kommer til å eie en hjortehund desverre. Shetland Sheepdog... hvis det ikke hadde vært for den pelsen da....  Berner Sennenhund... om det ikke hadde vært for pelsen og helsen... Bichon Havanaise... men DEN har også masse pels som må stelles 😄 Tibetansk Terrier... igjen...pels   Haha, ser at jeg kunne ha tenkt meg å eie en haug med pelsdyr...hvis det ikke var for pelsstellet. Jeg har null glede av å eie pelshund og stelle og klippe osv osv... Så blir vel med de korthåra myndene mine...  
  • Jeg har litt samme opplevelse faktisk. Min ble operert for korsbåndskade (tplo) i 2020, men har aldri blitt bra. Jeg trodde selv lenge at det var foten som skapte problemene. Han halter av og på (både foran og bak forsåvidt, men senest denne uka har han haltet markant på bakben) alt etter aktivitet etc. Jeg bestilte CT av ryggen hans og det viste instabilitet i korsryggen. Han har også issues mellom/bak skulderbladene. Og beskrivelsene er ganske like også, min er skikkelig eksplosiv og ligger høyt i stress. Kaster seg utfor kanter, hopper over gjerder, opp og ned fra bord og er generelt helt ellevilt gal. Hatt mer knall og fall i sitt liv enn jeg kan telle dessverre.   Min teori er at han fikk denne korsbåndskaden av et eller annet (enten over tid eller akutt skade, hvem vet med galingen) og at operasjon gjorde ryggen verre siden han avlastet i flere måneder. Men at ryggen var et problem allerede før tplo, det er jeg ikke i tvil om. Min får fysio hver 2-3 uke + kiro litt sånn når det er behov for det. Og han står også på onsior og blir sikkert å prøve en annen smertestillende etterhvert, fordi onsior i mine øyne ikke har helt topp effekt. Med dette lever han et godt liv som turhund enn så lenge. Vi både telter og går relativt lange turer fremdeles. Ikke så langt som vi pleide og vi holder oss unna altfor mye myr og heftig terreng. Jeg prøver også å begrense hopping opp og ned fra sofa/seng, men det er ikke lett altså. Men forøvrig får han være hund. Han hadde blitt ulykkelig hvis livet hans besto av små rusleturer i nabolaget. Han må ha mer enn det for å være tilfreds. Så da får jeg heller skjære av noen år av livet hans og gjøre et greit innhugg i kontoen månedlig i behandling mot at han er lykkelig. Min er eldre da, han blir 8 år om en mnd. Hjerteskjærende når det er en så ung hund ❤️ 
  • Nei enig, noe endring burde du sett og måten han går på er unormal... Lita ble jo henvist ned til Sissener for operasjon siden jeg uansett skulle sørover noen uker, og hadde bare rehab der oppe, og det er vel ikke så mange andre med mer kompetanse der enn der du allerede har vært - verken på rehab eller veterinær...
  • Det er helt fortvilt, han var bare 2,5 år når han skadet seg, nå er han 4. Jeg har vist flere videoer og beskrevet min opplevelse av hvordan han beveger seg. Vi hadde håpet at fjerning av platen skulle hjelpe. Det er forventet at det kan gå 2-3 mnd før man ser det ferdige resultatet av fjerningen, men jeg ser absolutt ingen endring i positiv forstand. Jeg er enig i at det kan være noe annet som har skjedd her som gjør at han belaster helt feil. Han tråkker ned på innsiden av poten, går i en rar vinkel med beinet og av og til så vrir kneet seg som at det er lealøst på en måte. Dette må jo også gjøre vondt andre steder etterhvert. Jeg skal kontakte de igjen og be de om å kontakte den veterinæren du nevnte. Det er ingen andre i området her som har mer kompetanse på dette enn der jeg har vært så vidt jeg vet.    Håper virkelig det er noe mer som kan gjøres for han, for det er ikke holdbart at han skal ha det sånn. Han er veldig positiv, men det tærer jo på å aldri få løpe ordentlig og at jeg kommanderer han til å være rolig hver gang han har lyst til å frese fra seg. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...