Jump to content
Hundesonen.no

Vilje

Medlemmer
 • Content Count

  214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Vilje

 1. Det tviler jeg ikke på. Var egentlig mer et svar på generelt grunnlag, tror mange faller for jaktcockeren sitt søte utseende og så får seg en heftig overraskelse når de får de i hus. Min er til tider klin kokos. Jaktgolden min kan ikke sammenlignes.
 2. Mulig jeg har ekstremvarianten av jaktcocker (og så er han 9 måneder), men det er mye mer til en jaktcocker enn at de bare er happy go lucky. De jeg har møtt inkludert min egen er ganske krevende og voldsomme hunder, det er mye fart og futt døgnet rundt, og de krever MYE. I tillegg har i hvert fall min ganske heftig jaktinnstinkt, og er veldig på fugl ute på tur. Er man redd en BC blir for mye stress er ikke jaktcocker rett hund. Selv om min er kjempekul å jobbe med, og verdens søteste.
 3. Så du forlanger at veterinærer skal jobbe overtid fordi du skal reise på ferie? Det er jo helt absurd. Jeg skriver forøvrig aldri ut antibiotika uten en ordentlig øyeundersøkelse hvor jeg måler trykk, tåreproduksjon og farger etter sår. Tar ikke meg to minutter i hvert fall.
 4. Veterinærer har hjelpeplikt, men denne er ikke ubegrenset. Det er ikke sånn at vi må jobbe overtid for tilfeller som ikke er akutte (noe en øyebetennelse neppe er). I eksemplene over vil jeg si at veterinæren burde tatt inn den påkjørte katten, i de andre tilfellene er det helt innafor å si at man får sette opp en time neste dag. De fleste veterinærer jeg kjenner jobber allerede vanvittig mye overtid, ett sted må man sette grensen for egen psykisk helse og arbeidsbelastning.
 5. Så bra! Vil anbefale dere å melde på valpekurs om dere kan, så får dere litt hjelp på veien!
 6. Hvorfor skal du over på voksenfôr på en valp på 4,5 måned som fortsatt vokser?
 7. Det er kun tre av variantene fra Acana som inneholder havre. Disse tilhører classics-serien og er ment som et noe rimeligere alternativ. Ellers er det kjøtt og frukt/grønnsaker i resten.
 8. Ta kontakt med oppdrettere som står på oppdretterlisten til norsk retrieverklubb, og reis og hils på hundene! Og ikke begrens dere til oppdrettere i nærområdet. Aldri helt skjønt hvorfor folk gjør det. Jeg har hentet hund i Folldal, Sverige og Haugesund, og bor selv i Bærum. En god hund er verdt å reise litt for.
 9. Vi har jaktgolden og jaktcocker i leilighet, null problem. De får så klart mye aktivitet ute, og vi er aktive med de. Men har aldri følt på at vi har for lite plass. Høres ut som en golden retriever kan passe dere veldig bra. Trivelig og greie hunder.
 10. At det ikke er tatt røntgen ville fått varselsbjeller til å blinke hos meg...! Ikke uvanlig at disse små må trekke mange tenner, men man må jo basere det på røntgenbilder (med mindre tennene hennes er helt krise).
 11. Jeg ville styr langt unna Hund i sentrum. Jeg gikk kurs med de og opplevde at instruktøren kastet en matskål etter hunden min (han stakk av når han var løs), og heiset opp hunden til en venninne etter nakkeskinnet. Hun skrøyt også av at hun straffet egne hunder på denne måten. Kurset ble en så negativ opplevelse for meg at jeg begynte å gråte på kursplassen, og ett år senere får klump i magen av å tenke på det. Edit: Lahaugmoen holder kurs på veterinærhøgskolen på Adamstuen, som ikke er spesielt dyre, og hvor du slipper å reise ut av sentrum. Jeg skal gå grunnkurs med min valp på
 12. Mini II. Lengden på ryggen er oppgitt til 26-30 cm på nettsiden. @Ia, den blir alt for stor for din lille sak, da den bare er så vidt for liten til min jaktcockere på 9,5 kg
 13. Selger en sort sele fra zero dc i størrelse mini da den ble for liten til valpen. Kun brukt på en liten rusletur i nabolaget. Selges for 200 Kr, kan hentes i Bærum/Oslo eller sendes mot at kjøper betaler porto.
 14. På mennesker ja, ikke hunder. Og å sette en hund på antibiotika med det som eneste indikasjon ville uansett ikke vært forsvarlig.
 15. Var en som la ut bilde av at hunden hennes hadde fått en rød ring rundt et flåttbitt i en fb-gruppe her for ett par uker siden. Det var helt skremmende hvor mange som skrev at hun måtte ta kontakt med veterinæren og få antibiotika med en gang, ellers kom hunden deres hennes til å dø. Var også skremmende mange som hadde fått antibiotika for lignende tilfeller selv.
 16. Vilje

  Fôrmengde valp

  Har aldri hatt hund som har kunnet spise seg mett. Begge jeg har nå hadde antageligvis spist på seg magedreining om de hadde fått muligheten. Valpen her fôres helt på magefølelsen, jeg aner ikke hva han skulle hatt og han får aldri helt det samme i løpet av en dag. Enkelte dager får han alt som godbiter i trening, andre dager får han bare vom og hundemat, osv. Så fôr etter hold og aktivitetsnivå, og ikke bry deg så mye om han fortsatt virker litt sulten tenker jeg.
 17. Jeg har kjøpt herfra: https://www.hundepoter.no/products/solvduk-gir-hunden-skygge
 18. Må bare skyte inn at jeg ikke synes det er rart å kalle inn noen på jevnlig kontroll som har krystaller i urinen. Er veldig kjedelig om det blir en stein, og ender med operasjon. Røntgen og det som er blitt gjort høres også veldig fornuftig ut.
 19. At man kan få uventede reaksjoner på legemidler er ikke veterinærens feil, så at din hund har fått krystaller kan ikke nødvendigvis veterinæren klandres for. Derimot er det jo ikke bra at du har fått feil dose antibiotika. Enig i at du bør ta det opp med klinikken, og føler du at du ikke kommer noen vei kan du klage til mattilsynet. Ellers er det jo bare å bytte klinikk og få journalen fra nåværende klinikk sendt over.
 20. Så flinke! Bruker du løsbitt eller sender du direkte i belønning?
 21. Ja, opplever de som veldig greie å bruke. Tar de opp kvelden i forveien. Lite søl og klin.
 22. Å ja, jeg har ikke regnet på det jeg. Har også bare kjøpt i hundeparken i Drammen, så aner ikke prisnivået der. Bruker så mye penger på hund at jeg trekker kortet og lukker øynene litt. Jeg bruker det bare til den voksne, valpen får boller foreløpig. Og Vilje får bare en til kvelden ca. annenhver dag, så vi har en stund. Jeg liker at boksen går inn i fryseskuffen vår sånn som den er! Jeg har brukt MUSH en del også, og der er boksen for høy, så jeg må pakke om i plastposer, og det er litt styr. Og så liker jeg at det er norskprodusert.
 23. Vi bruker de. Det er jo relativt dyrt per kg, men jeg synes det er praktisk og jeg fullfórer ikke med vom og hundemat. Var det noe spesielt ved de du lurte på?
 24. Tror nok doodle har tatt over for veldig mye golden og lab. Synes det er det folk i stor grad kjøper seg om de skal ha en familiehund nå til dags.
×
×
 • Create New...