Jump to content
Hundesonen.no

Spansk vannhund


Evelina
 Share

Recommended Posts

Hvis dere googler spansk vannhund på norsk så er nesten alle korte klipte. Googler du spanish water dog så er nesten alle langhårete. Er det noen forskjell? Kan man ha en langhåret spansk vannhund som ikke ødelegger pelsen? Og bare klippe med saks i tuppene sånn at ikke pelse blir altfor lang. Kan den være feks. 10 cm hele tiden? Man skal vell ikke børste den pelsen med børste tror jeg?

Link to comment
Share on other sites

Her kan du lese om pelsstell, det er relativt store variasjoner på pelstype innad i rasen og mye avhenger av hvor lang man velger å holde pelsen. Og nei, de skal egentlig ikke gres med børste. Rasestandarden spesifiserer en ønsket maksimum lengde på 12 cm (15 cm når krøllen er trukket ut) og minimum 3 cm for å kunne evaluere pelskvaliteten. Tradisjonelt har de blitt klippet én til to ganger i året - sammen med sauene, dette har man stort sett fortsatt med. De klippes med maskin over hele, og skal ikke ha noen «frisyre» (men det er flere som har f.eks. lang lugg, for moro skyld, men dette er ikke godkjent utstillingsklipp). Å holde pelsen på 10 cm er mulig, og det gjøres ved å klippe tuppene slik du beskriver, men en slik pelslengde vil kreve mye arbeid for å unngå toving, etc. og vil ikke være spesielt gunstig i store deler av landet på vinteren. 

Edited by Nimbus
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sunnivamb said:

Spansk vannhund får vel også «dreadlocks», altså tover i pelsen når den blir lengre.

Nei, hvis man får tover, «dreadlocks», har man ikke tatt vare på pelsen slik man skal. Det skal være snorer, «cords», og det er viktig at det kommer luft inn til huden. Hver krøll skal altså bli en snor, man skal ikke samle sammen flere krøller til en tjafs. Det er derfor det er nokså krevende å vedlikeholde lang pels på en spansk vannhund, når den er kortklipt er den nærmest vedlikeholdsfri.

Edit: Jeg veit at det fyker noen rundt i statene, spesielt, som har «kule» dreadlocks. Det ser ekstremt slitsomt ut for hundene, for å si det mildt. 

Og, det finnes en tråd til om spansk vannhund, hvis @Evelina, eller andre, skulle ha flere spørsmål.

Edited by Nimbus
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...