Gå til innhold
Hundesonen.no

Sverige-tur og ormekur


Recommended Posts

Er det noen som vet 100% sikkert hvordan reglene for ormekur er når man skal til Sverige? Vi har akkurat tatt første runde på 28-dagers-kuren, men når skal andre tablett tas? Tidligere var veterinæren veldig bestemt på at det skulle gå fem dager mellom de to første kurene, men det finner jeg ingenting om på sidene til Mattilsynet i alle fall. Sånn som jeg forstår det kan det gå inntil 28 dager mellom de to første tablettene også? Stemmer det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

To tabletter med minst en dags mellomrom her hjemme og det gjelder i 28 dager.  Når du kommer hjem så gir bikkja ny tablett hos veterinær og stempler.  Har du gitt denne tabletten innenfor de nevnte 28 dagene så har du ny runde å gå på om du vil.  God tur!

 

 

Endret av jaktlykke
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja. det er vel infen som krever ormekur etter at man kommer hjem etter en Sverigetur (eller engang kan sjekke det). Og det er nettopp DET som gjør at hele dette kravet om ormekurer faller på sin egen rimelighet.

I passet skriver man inn de to ormekurene som ikke gjør en eneste forskjell for evt. import av dvergbendelorm til Norge - men den mest viktige (den som er gjort når man kommer hjem) er det ingen som bryr seg om å sjekke om den er gjort...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, SusanneL skrev:

Tja. det er vel infen som krever ormekur etter at man kommer hjem etter en Sverigetur (eller engang kan sjekke det). Og det er nettopp DET som gjør at hele dette kravet om ormekurer faller på sin egen rimelighet.

I passet skriver man inn de to ormekurene som ikke gjør en eneste forskjell for evt. import av dvergbendelorm til Norge - men den mest viktige (den som er gjort når man kommer hjem) er det ingen som bryr seg om å sjekke om den er gjort...

 

Sant det at ingen sjekker, men en veterinær har ikke lov å påbegynne behandling om man ikke avslutter på riktig måte. Så i verste fall, hvis man lar være å avslutte får man ikke påbegynt en ny hvis man skal reise senere. Jeg vil tro at mange ikke tenker/bryr seg om dette, men møter man den "rette" personen kan man altså risikere enten ikke få påbegynt ny behandling, eller ikke slippe inn igjen hvis man tar behandlingen i utlandet, fordi forrige runde ikke ble avsluttet korrekt.
Sakset fra MT: "Dersom du ikke er villig til å returnere til veterinær for en slik avsluttende behandling så har ikke veterinæren lov til å starte et slikt behandlingsopplegg på hunden din."

Her er forøvrig link til MT med reglene for hele "suppa":
https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/reise_med_kjaledyr/veileder_slik_reiser_du_med_kjaledyret_ditt/alle_hunder_som_kommer_til_norge_skal_vaere_behandlet_mot_revens_dvergbendelorm.7135#1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg er enig med resten. Om man har økonomi selv til dekke mye er det jo veldig bra!   Dyrlege prisene har økt ganske så mye de siste årene da så det jeg betalte for operasjon av kreft kul i 2016 til forrvge hunden min var ca det samme jeg nylig betalte til hun jeg har nå for ørerens under lett bedøvelse og blodprøve 11300-,   Jeg har ikke økonomi til ikke ha forsikring med de prisene som er nå. Har hatt Agria siden 2006 og er godt fornøyd med de.Har ikke brukt de så alt for mye men,endel har det jo blitt. Årssummen øker jo jevnt og trutt der også selv om rasen jeg har ike er den dyreste forsikre. Var på litt over 4000,- for 8 år siden nå er den på 8000,-
    • Med tanke på ønske om terapihund, hundesport og familieliv så tenker jeg jo at retrieverene, eventuelt engelsk springer spaniel eller storpuddel, er generelt gode alternativer. Husk også at barn under 16 ikke skal ha selvstendig ansvar for hund. Det er litt rom for tolkning der, men jeg ville ihvertfall gjort en seriøs vurdering på hvordan barnet vil takle og håndtere en uventet situasjon på tur, om hunden kommer seg løs og skremmer noen, blir angrepet av en annen hund, jager vilt e.l.
    • Hei! Vi er en familie på 6, 4 barn fra 15år til 1år. Jeg er hovedsakelig den som har lyst på hund, og det vil nok jeg som hovedsakelig har ansvar for både luftig og trening. Håper også at de to eldste på 15 og 12 skal kunne lufte uten problem. Jeg har tidligere hatt flere hunder i hus, blant annet Border Collie, Rottweiler, Dobermann-blanding og Chihuahua. Jeg trives nok best med hunder i gruppe 1, men ønsker meg nå noe mer stødig, uten for mye risiko for mentale brister, vokt osv.  Jeg kommer nok heller ikke til å være like aktiv på trenings fronten, selv om jeg har et ønske om både lp og agility på hobbybasis.    Hunden vil hovedsakelig være familiehund, og være en del av hverdagskaoset, med masse lek og moro, følging på fotballtreninger, en joggetur i ny og ne, lengre turer i helger. Min store lidenskap er hund, så mentalttrening vil bli lagt inn litt hit og dit innimellom.    Den må tåle besøk, nye situasjoner og helst ikke ty til bjeffing ved hver minste ting. Vet at dette er ting som også må trenes på, men ønsker en rase der det er 90% sjanse for å lykkes enn 10%. Hvilke raser tenker dere kan passe inn hos oss? Har også en drøm om å utdanne denne hunden til terapi hund, men det vil tiden vise.
    • Har gjensidige og de er hvertfall aldri noe tull med!
    • Wohoo, da har løpetiden endelig startet! 🥳  14 mnd gammel
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...