Gå til innhold
Hundesonen.no

Ukonsentrert hund på banen


Aktiv m/hund
 Share

Recommended Posts

Jeg var på agilitystevne i hælja? For første gang på hjemmebane, da oss Trysil-folka arrangerte stevnet vårt på Grøndalen? Men hjemmebane hadde ikke så mye å si, fordi Melba ble ukonsentrert likevel? Mens hun hører på meg flyter alt veldig bra... Vi endte faktisk på 1. plass da hun klarte å holde fokuset hele veien❤️ (Måtte bare skryte litt av henne??) Men så fort hun har oppdaget noe spennende UTENFOR ringen, nytter det ikke hvor mye jeg roper? Jeg tror hun får en belønning i seg selv, da hun klarer å stikke bort og hilse på alle andre. Det er ikke første gang hun mister fokus... Som regel går hopp-løpet bedre enn agility-løpet. Ikke fordi feltene ikke sitter på plass, men fordi det ikke koker helt over oppe i det lille hodet til Melba når vi skal gå det første løpet? Det roer seg litt til neste løp, men har likevel fin fart. Ettersom det så og si alltid er agility før hopp, ender vi med best resultat i hoppløpet?

Jeg aner ikke hvordan jeg skal få trent på det??‍♀️ Jeg tror det hadde gått seg til om vi hadde dratt på konkurranser litt oftere... Men jeg er jo kun 15, og har ikke lappen? Mamma og pappa har ikke mulighet til å kjøre meg en gang i måneden liksom... Har dere noen gode ideer???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gammel er hunden, og hvor lenge har hun trent og gått stevner?

Hvordan er hun på trening? Hvordan er omgivelsene (forstyrrelser) på trening?

Hvis du trener i en klubb med flere konkurrerende ekvipasjer kan du vel kanskje samkjøre med dem? Da slipper du å være avhengig av foreldrene dine for å dra på stevner ? Vi samkjører alltid to eller tre stk til alle stevner. Billigere og hyggeligere å være flere per bil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar!❤️

Hun er 4 år, og jeg har drevet aktivt med agility i 3 år ca. Vi trener mye oftere enn vi konkurrerer, siden jeg er avhengig av skyss. Vi har kun deltatt på 5 stevner hittil? Men som du sier går det jo an å samkjøre? Sikkert veldig koselig ja❤️ Med tanke på alder synes jeg hun burde takle forstyrrelsene? Det er nok litt verre med omgivelsene som du nevnte... Vi trener ofte uten forstyrrelser, og jeg vil tro det er den største årsaken til at det ikke fungerer så bra på konkurranser. Det kommer aldri folk forbi siden banen ligger så lite sentralt til som det går an å bli? Men likevel en nydelig, stor plass å trene på❤️?

Hvordan ville du ha reagert når hunden stikker ut av ringen??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da skal det vel i utgangspunktet ikke være alderen, nei. Jeg tenker jeg ville prøvd å få til flere forstyrrelser på trening, jeg! Du har vel noen du trener med? Få de til å gå rundt og gjøre ting både med og uten hunder rundt ringen mens dere trener, og avtal at de overser eller hysjer bort hunden din hvis hun kommer løpende, slik at hun ikke får selvbelønnet seg av banen.

Ellers så høres det jo ut som om hun får til mye bra på stevner også, og at fokuset hennes ikke er et problem i alle løpene? Da kan det jo hende det vil løse seg mye selv med litt mer stevneerfaring også ? Hvis du belønner med leke til vanlig kan du jo også ta med deg en leke i lomma inn på banen, slik at du har noe mer verdifullt å jobbe med henne med. Du disker hvis du drar frem leka, men hvis alternativet er at hun springer ut av banen og selvbelønner seg, er det ikke nødvendigvis så dumt.

Hvordan man reagerer på en hund som stikker ut av ringen kommer nok veldig an på hunden, tenker jeg. Mine går ikke ut av ringen, men hadde det skjedd hadde jeg blitt streng og bedt dem pelle seg tilbake igjen. Men hva som er best for din hund er umulig å vite. Men et godt tips er nok å gjøre seg selv og det dere driver med kulere og mer interessant enn omgivelsene rundt. I kombinasjon med å trene på at det er forstyrrelser rundt dere når man trener. Under kontrollerte omgivelser (som på trening) får man jo enklere unngått at det er så givende for henne å løpe ut til banen, hvis alle hun løper bort til er kjipe og bare overser henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tren med forstyrrelser på trening.  Hunder og folk inntil banen,  inne på banen osv, bare å overdrive. Hvordan er hunden andre plasser?  På tur feks?  Er hun veldig fokusert på deg eller er hun opptatt av folk og hunder dere møter?  Isåfall kan du jo jobbe med det også. ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Malamuten: Det synes jeg var en god ide?? Når hun først takler forstyrrelsene på trening, vil jeg tro hun takler det på konkurranser også? Hvertfall i høyere grad. Men hvis hun hadde stukket av på trening mens vi øvde på forstyrrelser, hvordan ville du ha reagert? Jeg bruker selvsagt aldri straff på trening, men hadde det vært en idé å satte henne i bilen igjen? Jeg må jo på en måte få henne til å tenke at det er morsommere å være med meg... Draleke kunne jo ha fungert som belønning, og hun blir kanskje litt mer opptatt av hva som skjer rundt meg og ikke alle andre steder?

På tur er det vidt forskjellig om vi går på bilvei eller i skogen... Hennes overdrevne gjeterinstinkt ser man tydelig begge steder - spesielt på veien? Hun kaster seg etter alle bilene som kjører forbi og galopperer i båndet? Ofte noen klynk i tillegg. Jeg har prøvd å trene det bort, men er veldig vanskelig siden det er et instinkt hun ble født med... 

I skogen derimot går det rolig for seg. Om hun er løs, stopper hun stadig for å forsikre seg om at jeg holder følge. Er vi flere på tur, vil hun at alle skal gå samla, og om én løper vekk kan hun komme etter og rykke litt i buksebeina. 

Endret av Sina
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tonjek: Først og fremst; Tusen takk for all hjelpa!?❤️

Er veldig enig med deg. Forstyrrelser på trening har sikkert god innflytelse for stevnene. Masse gode tips jeg skal ta med meg videre!? Kommer garantert til å få bruk for de. Supert å få diskutere løsningene med deg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øvelse gjør mester, så bruk forstyrrelser for det de er verdt på trening, og ta med deg treningen inn på konkurransebanen ?

Å overdrive forstyrrelser er aldri galt. Jeg og et par venner av meg trener gjerne hundene våre samtidig på samme bane, bare på hver vår del av banen. Veldig god forstyrrelsestrening. En av oss kan også tusle rundt inni banen med en hund mens den andre trener en annen.

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...