Jump to content
Hundesonen.no

Vigor og sage


CamillaTS
 Share

Recommended Posts

Noen erfaringer med det fôret?

Valpen begynte på royal canin sitt tørrfôr, men mistet veldig interessen for det. Hun ville da bare ha vom kjøttboller. Veterinæren anbefalte oss å gå bort fra to våtfor-måltider og gi mer tørrfôr. Da måtte vi finne alternativ til royal canin som hun rett og slett bare overser. Ja, hvis vi ikke kaster en og en «prikk» ut over stuegulvet så hun kan jage den, men det blir slitsomt å holde på sånn. Og jeg vil ikke gi henne den (u)vanen heller.

På sist besøk i dyrebutikken for kloklipp, fikk hun smake på v&s sitt tørrfôr, og det gikk ned å høykant. Veldig bra følelse når hun faktisk  går til matskålen når den kun inneholder tørrfôr....

Vil gjerne høre om andres erfaringer med produktet.

Link to comment
Share on other sites

12 minutter siden, CamillaTS skrev:

Nei, det aner jo ikke jeg. Han sa noe om at hun kanskje ville legge på seg, og da var det kun fôret sin skyld...  Dessuten mente han at det var mye mer styr med våtfôr :icon_confused:

At HAN mente det var mye styr med våtfôr betyr jo ikke at DU også skal mene det? For et rart utsagn... Men han har kanskje litt rett i at det er lettere at hunden legger på seg når den blir fôret med våtfôr siden det gjerne er en del fett i det og hundene får mindre matvolum pr måltid med det. Dermed kan de fort bli sultne og mase om mat - og det er lett å gi dem mer enn de trenger. Det er enklere å styre matmengden med tørrfôr etter min erfaring i hvert fall :) 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50 minutter siden, Siri skrev:

At HAN mente det var mye styr med våtfôr betyr jo ikke at DU også skal mene det? For et rart utsagn....

Ja, men jeg er fersk hundeeier og tar det han sier på største alvor. Og ja, det er litt mer styr med disse pølsene vi hadde da som lå i kjøleskapet og luktet langt fra godt, så der Og da var det jo litt sens i uttalelsen.

nå får hun kjøttboller som jeg tar opp et par timer før, evnt kvelden før. No stress.

men tråden gjaldt egentlig det tørrfôret da, og om noen hadde noe å si om det på godt eller vondt :D

Link to comment
Share on other sites

 

3 minutter siden, CamillaTS skrev:

men tråden gjaldt egentlig det tørrfôret da, og om noen hadde noe å si om det på godt eller vondt :D

Jeg har ei venninne som bruker det og er veldig godt fornøyd  med det - for å vende tilbake til spørsmålet :D 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg fórer kastrert hannhund som legger på seg bare han ser mat med Vom og Hundemat og Provit. Det er ikke noe problem i det hele tatt. Tørrfórindustrien har en stor andel veterinærer i sin hule hånd, så veldig mange veterinærer er imot råfóring uten å egentlig ha så mye faglig tyngde bak det.

Ellers følger jeg med i tråden, for jeg er litt nysgjerrig på V&S selv. Om det er så bra (til tørrfór å være) som det fremstår.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fôret to hannhunder med vigor&sage high energy siden juni. Dreveren har aldri villet spise høyenergi-fôr, men han likte veldig godt det fra vigor&sage. Nå i det siste har han blitt veldig lei av det og sluttet å spise.. han er kresen, og blir veldig fort matlei.. sist tok jeg med en sekk med vigor&sage sitt vanlige voksenfôr, men det ble vel spist på dag to eller tre, når bikkjene ble sultne nok :P så Nå får de royal canin når de får tørrfôrmåltid, og så blander jeg inn vigor&sage i kjøttmåltidet for at de skal få i seg nok kalorier, gutta mine har veldig lett for å bli tynne. Ellers har de fungert kjempefint på fôret, fine pelser, bra med energi, fin avføring.

Ellers kjenner jeg flere som fôrer på det, både venner og kunder. De aller aller fleste liker smaken og fungerer godt på det. Det er et litt kraftig fôr, så en del legger på seg om ikke eier følger med.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...