Gå til innhold
Hundesonen.no

Vask av tøybur


Recommended Posts

Kjære hundefolk,

hvordan i alle dager får man vasket hundenes tøybur? 

Hilsen ignorant :)

 

Tøyburet jeg bruker på stevne har en tendens til å bli fuktig, enten av mark, vær eller hunder, og da tilhørende skittent. Jeg har somregel tørket det og brukt en børste for å få vekk resterende sand og smuss. Nå ser det ut til at jeg har satt det vekk fuktig og småskittent da jeg generelt har hundene ute på stevneplassen, i bilen eller snylter burplass av venninner, så det trenger sårt en real vask. Gjerne i vaskemaskinen.

Det er av typen oppslagbart med stenger i bunn, vegger og tak, firkant-vinklet i takhjørnene. Åpning på ene kortsiden og i taket. Det sitter stramt på, så aner ikke hvordan man eventuelt skal få det av for vask, ei heller hvordan vask det tåler. Går det ann å ta av? Noen tips og triks? :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hageslange. 

Spray på såpevann, gni inn med en børste, og spyl av. La det bli helt tørt før du bretter det sammen igjen. Spray eventuelt på edikkvann for å motvirke jordslag og ekkel lukt.

Jeg har gjerne med en søppelsekk eller liten presenning som jeg setter buret oppå, så det ikke skal bli så fullt av fukt og jord på undersiden.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Hageslange. 

Spray på såpevann, gni inn med en børste, og spyl av. La det bli helt tørt før du bretter det sammen igjen. Spray eventuelt på edikkvann for å motvirke jordslag og ekkel lukt.

Jeg har gjerne med en søppelsekk eller liten presenning som jeg setter buret oppå, så det ikke skal bli så fullt av fukt og jord på undersiden.

Vi har ikke hageslange eller uteområde å vaske på, men kanskje det går i dusjen med noe knot..? Eddikvann var jo i grunnen ikke dumt, bare lufte litt ekstra for å unngå eddiklukt :)

Yes, her er det alltid presenning under når jeg har med stevneteltet og en lei tendens til å legge det vanntette bæretrekket der også. Men etter en helg i teltet, gjerne i typisk stevnevått vær, så blir det fukt og skitt enten fra hunden, oven eller marka. O glede :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det viktigste må jo være å få spylt av, og det trenger kanskje ikke å være helt oppslått for å gjøre det - men du bør nok ha det helt opp for å tørke alle kriker og kroker.

Mine bur er så store at jeg ville ikke drømt om å forsøke dusjen :D Med mindre jeg dro vannslangen ut av kabinettet, og spylte det på badegulvet :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vasket ett av mine små stoffbur en gang - sprayet på masse såpevann, gnukket litt og spylt skikkelig (utendørs med slange) - så sto det ute i solen og tørket i løpet av noen dager. Funket helt fint - buret ble som nytt.

Men med de større burene har jeg ikke giddet, og de to jeg har hatt som har blitt skikkelig nedgriset (det ene pisset på mang en gang, det andre var en hund med diarrè som ødela) ble simpelthen kastet og erstattet med nye.. Kjøper de når man finner de på kjempetilbud i Danmark og da koster de ikke mange hundrelappene (3-400 for et middelsstort), så da synes jeg det ikke er verdt "jobben" å forsøke å vaske dem.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, maysofie skrev:

Det er hva jeg også vil gjøre, men hvordan i alle dager får man det av stengene? :lol: 

Tar det av? :P Jeg har bare hatt sånne bur hvor stengene ikke sitter fast/er sydd i stoffet, så det har bare vært å ta ut stengene når buret ikke står i spenn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en halvtime klarte jeg endelig jekke det av ramma! Nå er trekket kastet i vaskemaskinen med både vaskemiddel, eddik og er par ekstra runder skylling :D

Så ber jeg bare at det holder seg, for det gikk såvidt inn i maskinen, rimelig stivt stoff :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
    • Du kan prøve Kim Salomonsen på facebook. Det er den eneste oppdretteren av rasen i Norge. Det er en litt større rase i Sverige.
    • Hei og hopp, alle sammen! Nå trenger jeg hjelp av det såkalte "sonen-orakelet".  Noen som har erfaring med hund med artrose her? Hvordan utartet det seg hos din hund(er)? Hvilke tilskudd anbefales? Hva bør ett godt fortilskudd inneholde? Tenker da spesifikt tilskudd til ledd. Han får laksolje i maten hver dag, og får nå Fish4dogs laks  Jeg mistenker at Alvin har begynnende artrose i høyre framlabb. Mer spesifikt i de to mellomste tærne på høyre frambein. Jeg har sett at han har vært små-halt, av og på over en 7 - 10 dagers periode nå. Spesielt når vi går på vei med grus. Etter en helt ordinær, rolig morgentur i morges gikk han på tre bein, etter at han hadde slappet av på sofaen ett par timer. Jeg har klemt og strukket, massert og sjekka beinet/skuldra på nevnte bein, og det er først når jeg legger press på de midterste tærne, spesielt underfra og innimellom de to midterste tærne, han hyler i smerte..  Han fikk en tissetur i stad, og da gikk han så og si normalt. Når jeg prøvde å spre tærne på labben hylte han, og begynte med haltinga igjen.. Han brukte alle fire beina men halta tydelig.  For cirka tre uker siden begynte jeg å gå mye turer i skogen, noe som muligens ble en brå overgang fra årets vinter"dvale"? (han har vært i aktivitet gjennom hele vinteren, bare ikke turer i ulendt terreng). Kan disse turene utløst en eller annen infeksjon eller "starta" artrosen? Søndag for to uker sida gikk vi 15km tur i ganske heftig terreng og jeg så null tegn til at han hadde vondt.. På søndag gikk vi over 1km spor i ulendt terreng, merka ingenting. Han vil være med ut på tur. Spiser som normalt. Slikker seg ikke (annet enn rengjøring). Tygger ikke på beina. Roer seg fort på natta. Er ikke hoven i leddene.. Hva tenker dere dette kan være?  Alvin er en amerikansk bulldog, han blir ni år til høsten. Fri for AD/HD. Forholdsvis nylig operert i munn, trukket ut seks tenner. Sist operert 11.04.24. Ellers frisk og rask. Skal selvfølgelig kontakte dyrlege 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...