Jump to content
Hundesonen.no

Kompliserte hverdager og slikt - Sette bort Mana?


Recommended Posts

Hei igjen folkens! Dere husker kanskje at jeg lagde en tråd angående Mana for noen mnder siden hvor det gjaldt det å sette henne vekk en periode. Jeg har tenkt og nå har det gått en god stund og jeg kjenner det at jeg fortsatt kunne tenke meg å sette henne bort for en periode. Dagene er korte med mye jobb og tett timeplan og jeg føler at jeg rett og slett ikke klarer å gi henne all den oppmerksomheten hun fortjener for tiden, noe som ikke er særlig gøy. Jeg er selv ganske sliten etter alt dette og trenger rett og slett å slappe av litt. Kan sikkert være litt rart å skjønne seg på. Aldri har jeg følt det sånn heller. I tillegg så sliter det en del på mitt nåværende forhold pga private problemer med min bedre halvdel, så vi kunne gjerne tenke oss å se hvordan det hadde vært uten hund for en liten periode for å se om dette kan hjelpe.

Jeg tenker altså da å eventuelt å sette bort Mana for en periode, gjerne så fort som mulig, i starten for å se an forholdene. Det jeg sliter med er jo å finne noen som jeg kan stole på som jeg vet tar godt vare på henne i denne perioden. Jeg lurer derfor på om det er noen her inne som vet om noen som kunne tenke seg å prøve å ha hund, eventuelt som har plass til en lykkelig firbent som er glad i tur over en lengre periode. Denne perioden gjelder alt fra 1 mnd til over nyåret.

Føler meg fæl som spør, men jeg synes rett og slett ikke det er fint ovenfor Mana at stresset mitt og dagene mine skal gå utover henne. Hun er jo bare skjønn og god.

Noen som kan hjelpe?

Link to post
Share on other sites

Jeg driver og sondrer terrenget for å låne en hund, helst trekkhund, i vinter, kunne Mana passet som det? Er hun vant til katter?

EDIT: Forsåvidt også fra i høst, men med forbehold om noen greier som må falle på plass først.

Bare ta kontakt på PM om det er interessant :)

Edited by Poter
La til litt
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Hei, herregud beklager seint svar. Det ble litt borte for meg, og så var jeg på ferie i Asia i to uker. Hvordan er det med dere nå? :)

Mana trekker jo, men trekker best med en motivasjonskompis. Vi sykler jo en del med sparkesykkel så hun vet jo hva det går ut på haha! :) Hun bor med to katter, så hun er vandt til det.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Pen valp🙂 Har du vært hos Vet. med han? Høres ikke helt vanlig ut at han skal være så plaget. Stresser han mye? Hvilket fôr bruker du?
  • Enig med @O1234, hunder skal være til glede, og etter 5 år så vet du jo "hvem" hunden er. Er jo ikke gøy for noen parter når hverdagen blir slik.  Hvor lett hun er å få omplassert er en annen sak. Har kommet over flere fuglehunder som ser ut til å være avlet for hardt, som har akkurat samme oppførsel som din. Ikke at det er noen trøst da. Du kan jo høre med lokal fuglehund/rasehund gruppe (eller de som driver med kjøring/løp) om det er noen som vil ha henne på prøve. Kan jo være at en el annen får til en slik hund.
  • Vi blir hadde blitt med om vi bodde nærmere😅 
  • Jeg er ingen ekspert men jeg tenker at hvis hunden ikke gir deg noe glede så er det bare å omplassere. Det kan godt hende noen andre vil finne glede i hunden 🙂 
  • Hei, jeg har hatt en fuglehund som jeg fikk når hun var 1 år. Hun er nå 6. Jeg merket tidlig att hun ikke var min type hund, men jeg tenkte att det er en bra utfordring for meg som vil kunne og lære  mye om hund.  Nå når årene har gått, og jeg har fått flere hunder og virkelig sett hvor godt man kan matche med en hund så innser jeg mer og mer hvor lite jeg trives med denne hunden. Hun mangler også mange egenskaper jeg ønsker. Jeg kan ikke gå feks prøver med henne pga hun er vanskelig å dressere. Pga hennes første år hvor hun fikk fri flyt osv så er mye ødelagt. Hun er en veldig ekstrem type fuglehund, den typen man ikke bør gjøre så mye feil med. Pga hennes høye jaktlyst får man ikke trent henne skikkelig slik som jeg selv ønsker ( jeg vil trene mest mulig belønnings basert, men det går ikke) . Hun er en grense tester, hun har mye mer lyd i seg enn jeg ønsker og hun har ett høyt stress nivå ute. Ikke type som andre hunder , men i forventing til å ville finne fugl.  Jeg liker å ha med meg hundene overalt. Og er mye ute i fjellet, men å feks ha med henne på fisketur er ett mareritt. Hun rister og piper konstant av lyst. Jeg har prøvd å trent dette vekk, men har gitt opp. Hun gjør meg irritrert, frustrert og trist. Jeg kan få perioder hvor jeg gråter av frustrasjon pga henne.  Utenom er hun jo verdens snilleste, og vi har også bra greier vi gjør sammen som snørekjøring, løping og hun er ok på jakt.   Jeg tenker og vurderer om jeg burde omplassere henne? Hun trives veldig godt med meg det vet jeg... og hun er en krevede hund som MÅ ha masse fysisk aktivitet. Så ikke en hund for hvem som helst... Men så er hun 6 år.  Hun kan jo leve i 4 år, eller 8. Hvem vet? Trenger råd!! Hva tenker folk?? Føler jo att det er slemt og egoistisk å bare gi henne til noen andre... men så lever jeg for å trene og holde på m disse hundene, og får ingeting igjen utenom frustrasjon av denne hunden så og si.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...