Gå til innhold
Hundesonen.no

Crockpot/slowcooker - oppskrifter!


Raksha
 Share

Recommended Posts

7 timer siden, simira skrev:

Bare hiver alt oppi på en gang? Også creme fraiche, eller har du den til etterpå?

I UltraPro skal alt oppi på en gang. Jeg har vel hatt creme fraiche oppi, men nå gav du meg en bedre idé. Sikkert bedre å ha den kald til. Men da ville jeg hatt litt smør oppå fisken ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 96
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Første forsøk ble ubetinget suksess

Sånn, da har jeg lempet alt oppi vidundertet. En stk røkt svinekam - brunet i panna og krydret. Og en haug med rotgrønnsaker, i store biter. Nå nå er jeg veldig spent!   

Du er kørka, den er magisk! Magisk sier jeg!     Nei, jeg vet egentlig ikke?   

  • 1 month later...
På 14.6.2016 at 1:34 PM, Mari skrev:

Denne er kjempegod! 

http://www.bakeaholicmama.com/2014/03/knock-your-socks-off-slow-cooker.html#.V1_oepOLTMU

Jeg brukte øl i stedet for hvitvin. :)

Nå har denne oppskriften tatt jomfruen på Crock-Poten min! :lol: Eller, jeg tror det er sånn 4-5 timer igjen til maten er ferdig or so. Tilsatte også øl, og sambo drikker resten av ølen til "frokost".

Kan bli spennende - gleder meg litt!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Bananen skrev:

Nå har denne oppskriften tatt jomfruen på Crock-Poten min! :lol: Eller, jeg tror det er sånn 4-5 timer igjen til maten er ferdig or so. Tilsatte også øl, og sambo drikker resten av ølen til "frokost".

Kan bli spennende - gleder meg litt!

Ooh! Oppdater med hva du synes da. Husk å hive det litt under grillen før servering. Det gir retten litt oomph. :)

Vi laget lammestek i crockpoten for ikke så lenge siden, det ble kjempegodt! Brukte skyen til å lage saus. Tilbehør var ovnstekt rosenkål, brokkoli og aromasopp som jeg hev litt rundt i olje og drysset over med halve båter av fersk hvitløk, salt og pepper. Tilbehøret var jo like godt som steika. Herregud, nå ble jeg sulten.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Mari skrev:

Ooh! Oppdater med hva du synes da. Husk å hive det litt under grillen før servering. Det gir retten litt oomph. :)

Vi laget lammestek i crockpoten for ikke så lenge siden, det ble kjempegodt! Brukte skyen til å lage saus. Tilbehør var ovnstekt rosenkål, brokkoli og aromasopp som jeg hev litt rundt i olje og drysset over med halve båter av fersk hvitløk, salt og pepper. Tilbehøret var jo like godt som steika. Herregud, nå ble jeg sulten.

Takk for tips! I stekeovnen, da? Sette den på grillfunksjon og putte hele kjelen inni? Eller skal jeg putte det i en ildfast form eller noe? Jeg er så noob på kjøkkenet, altså! :lol:

Det lukter i alle fall kjempegodt - hvitløk all over. Jeg brukte en kremost som lå i kjøleskapet med urter og hvitløk i tillegg til hvitløken som skulle tilsettes også. Men jeg tok to i stedet for tre (for de var ganske store) og det var hvitløk i kremosten også. Dette kan bli spennende! Tenkte å koke opp noe fylt pasta til å ha ved siden av. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Bananen skrev:

I stekeovnen, da? Sette den på grillfunksjon og putte hele kjelen inni? Eller skal jeg putte det i en ildfast form eller noe? Jeg er så noob på kjøkkenet, altså! :lol:

Det lukter i alle fall kjempegodt - hvitløk all over. Jeg brukte en kremost som lå i kjøleskapet med urter og hvitløk i tillegg til hvitløken som skulle tilsettes også. Men jeg tok to i stedet for tre (for de var ganske store) og det var hvitløk i kremosten også. Dette kan bli spennende! Tenkte å koke opp noe fylt pasta til å ha ved siden av. :)

I stekeovnen ja. Bare putt det over på ei plate eller ildfast form og sett under grillen, men følg med så det ikke brenner seg. Ikke forma fra slow cookeren. :) Vær forsiktig når du flytter kyllingen, den faller fort fra hverandre. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei - da har man testet oppskriften. Jeg har tidligere hatt litt verging mot å lage kylling og sånn, men wow! Så mørt kjøttet ble! Det ble dritgodt. Kielbasapølsene ble litt myke, og ostekremsausen ble vannete. Men da er det bare å ta mindre væske i neste gang. Da har man i alle fall prøvd. Men kyllingen - igjen var den wow. Mørt og godt!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...
  • 4 months later...
1 time siden, simira skrev:

Er det noen av dere som har slowcooker med mulighet for utsatt start? Hvilken modell isåfall? Bruker dere funksjonen mye?

Vet ikke om det finnes? Prøvde å søke når jeg kjøpte min, og fant bare at det ikke fantes for det ville være en fare siden det ble stående så lenge. Jeg trodde min hadde det, men var bare digitale tall ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, WelshenNemi said:

Vet ikke om det finnes? Prøvde å søke når jeg kjøpte min, og fant bare at det ikke fantes for det ville være en fare siden det ble stående så lenge. Jeg trodde min hadde det, men var bare digitale tall ?

Det finnes, en del av merket Crock Pot har det. Faren er om maten blir stående på varming for lenge etter den er ferdig, så problemet er "motsatt". Men det virker som de fleste har timer som går over på varming ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, simira skrev:

Det finnes, en del av merket Crock Pot har det. Faren er om maten blir stående på varming for lenge etter den er ferdig, så problemet er "motsatt". Men det virker som de fleste har timer som går over på varming ja.

Ja, å holde varm har min også, men ikke utsatt start som det ble spurt om. Jeg har CrockPot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Jeg har fått en ny favoritt-oppskrift!

I hovedsak denne: https://cookiesandcups.com/no-boil-crock-pot-mac-cheese/

Jeg laget litt over halv porsjon, pluss at jeg hadde 450g brokkoli og 400g kjøttpølse oppi, og det var passe til tre voksne. Brukte tre timer på low. Brukte bare raspet mozzarella, denne Velveeta-osten man visstnok ikke kan droppe er slett ikke nødvendig for å få et himmelsk måltid. Brukte også ekstra lett melk (fordi det er det vi bruker og har i hus) heller enn hel som anbefalt. OMG sier jeg bare. Det er det mest vellykkede første forsøket jeg har hatt i kokeren, og godt mulig det beste all time, selv om jeg er veldig glad i chili.

Kjapp norsk oversettelse med min vri:

Til 4 personer (litt over halv porsjon var passe til tre)
500g makaroni
110g smør i terninger
500-600 gram kjøttpølse
500-600 gram brokkoli
6 dl melk (gjerne hel, men lett fungerte fint)
1 boks kondensert melk/vikingmelk, 3,5dl
1/2 ts malt pepper
1/2 ts paprikakrydder
1 ts salt
Krydder etter ønske (hvitløk, piffi, grillkrydder kan være godt)
ca. 400g raspet ost

Ha pasta og smør i gryten, spre osten over. Skjær opp brokkoli og pølse og ha i.
Visp sammen melk og krydder og hell over. Rør rundt så alt er godt blandet. Sett på low i 2-3 timer, rør godt sammen en gang i timen (for å få pastaen jevnt kokt).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Mira2.0 said:

Denne tråden var spennende! Hvilken slowcooker anbefales? Vi er en voksen og to barn til vanlig. 

Jeg er veldig fornøyd med denne: https://bakerenogkokken.no/kjokkenmaskiner/slow-cooker/hamilton-beach-slowcooker-stay-or-go-47-l/

Lager middag til meg og mannen i den, da er den litt stor. Lager også regelmessig middag til 6 voksne, da har vi som oftest noe tilbehør for at det skal bli nok mat. Tipper den vil være perfekt for en familie på fire.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • https://atferdskonsulenter.no/ har stort sett gode folk, selv om jeg ikke kan gå god for alle. Anna Bjurgård Compton, Hilde Arneberg, Kjersti Bjøntegaard, Gry Eskeland, Nina Haaland og Lise Fredriksen kjenner jeg til og kan anbefale. Arne Aarrestad og Siri Linnerud har jeg lest nok av og såvidt møtt til at jeg vil gå god for dem.  
    • Bekymringer ifht kronisk stress fra belastning på binyrer i oppvekst er fullstendig forduftet. Bekymringen kom fra kompetente som bare har sett ham i settinger han har høye forventninger til - og var fullstendig legitim gitt hans STRESS i de situasjonene - men jeg selv senker skuldrene fullstendig nå, etter en forholdsvis nydelig dag.  Han er fortsatt ung, vilter, energisk, lav impulskontroll, men fremgang er så tydelig, jeg har ingen bekymringer for å ende med en vanskelig håndterbar voksen. Han hadde i dag ingen problemer med å legge seg ned og slappe helt av på et helt nytt sted med så mange spennende distraksjoner som var mulige å få til på en gang. Fra ankomst travelt turområde med masse folk, masse unger, hunder og skrål og digre plener og lang strand - både strand og plen er noe han av vane forbinder med å få løpe og leke på - og en ujevn strøm av syklister i alle størrelser som passerte tett bak benken vi slo oss ned på - så tok det ham mindre enn 5 minutter å gå fra pesende i helspenn av forventninger til mer avslappet kroppsspråk, til å sniffe litt og så legge seg ned og faktisk slappe av - ikke bare skuespille, men faktisk slappe av - og bare følge nysgjerrig med på omgivelsene, uten noe stress. Han sladret veloppdragent på hver eneste forbipasserende, både på sykkel og til fots. Vidunderlig følelse. Alibiet for turen var verre. Vi skulle hente en pose med bakevarer fra en travel kafe, med en tett strøm av barnefamilier inn og ut, og folk på alle bordene tett utenfor. Jeg kviet, men det måtte gjøres. Ikke så naiv at jeg forventet samme avslappede ro gjennom det oppdraget der. Første stressbjeff kom allerede et par meter fra benken. Lett å håndtere med en sitt-kommando. Første ignorering av sitt-kommando kom ca 5 meter fra bordene. Valgte snu ham rundt en runde et par ganger. Kommunisere at den bjeffingen er uønsket og ikke fører dit han vil. Ventet ham ut på sitt-kommando. Det hadde effekt. Etter noen repetisjoner med full stans og krav om tyst og sitt for fremdrift kom vi oss mellom bordene, opp trappen og til døren. Ikke på slakt bånd, men uten trekking, på det såkalte trafikkhåndtaket. En ny favoritt. Super handy å manøvrere med.  Vi fikk ikke komme inn, men fikk servert på platten utenfor, hvor vi ble stående og stående og stående og stående og stående i halve evigheten. Jeg aner ikke nøyaktig hvor lenge, men antakelig i mer enn 20 minutter totalt. Det ble selvsagt noe bjeffing, og det ble selvsagt noen forsøk på å oppsøke blikkflørtere og vibbere ved bordene nedenfor, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med unge Edeward. Det der var verdens mest distraherende miljø for ham. Jeg var kjip med bittesmå tørrforkuler kun servert for sladring og krevde veldig mye selvdisiplin av ham uten annen tilbakemelding enn ros. Han var jevnt over veldig flink til å beherske seg.  På tur derfra, etter å ha kommet oss litt bort fra bordene fjernet jeg alle krav i noen minutter, på tross av å ha en kaffe latte i hånden. Tenkte han trengte blåse litt ut med litt byks og lek. Tror det var en god vurdering å bare la ham få være i noen minutter, for han oppførte seg aldeles eksemplarisk igjen, helt på eget initiativ, innen et par minutter senere, og resten av turen, som ikke i det hele tatt ble som planlagt. INGENTING ble som planlagt, btw. Det skulle regne og det var helligdag. Vi skulle få både busser og sted for oss selv, trodde jeg, fra værmeldingen. Hadde pakket langline og leker for å ha det gøy sammen på et folketomt friluftsområde i 14 grader og regn. Istedenfor var det sol og ganske varmt og STAPPFULLT på bussen, av gniere med digre kofferter, som synes melkerute rutebuss til Værnes var bedre enn flybuss, så vi stod som sild i tønne på kokeplate. Ede oppførte seg SÅ fint på den kvelende varme og stappfulle bussen. Han imponerte de andre passasjerene. Den settingen der er noe han mestrer med glans. Ikke mange forsøkene på sniffing av underliv og sko jeg trengte: –Æppæpp'e for avbryte. Resten aldeles eksemplarisk adferd.  Ede er trygg på buss og tok seg en blund på turen tilbake til byen, uforstyrret av bussens bevegelser og pratet fra passasjerene. Det var som forventet at han ville blunde etter turen. Det som ikke var forventet var å bli frakjørt av bussen som skulle ta oss hjem. Den DRITTSEKKEN av en bussjåfør så oss komme LØPENDE fra en forsinket buss vi steg av fra holdeplassen RETT FORAN HAM. Han SÅ meg veive med armene i full galopp. Det var MINDRE ENN FEM METER IGJEN da han svingte ut fra holdeplassen og kjørte avgårde. Han trengte ikke å gjøre det der. Han kunne ventet. Den ruta hans har et flere minutter langt stopp i sentrum, bare to holdeplasser lenger frem. Å vente på oss hadde ikke forsinket bussen. Den ***** DRITTSEKKEN av en bussjåfør gjorde det der fordi han ikke ville ha med hunden.  Det var TO TIMER til neste avgang. To laaaange timer med ingenting å gjøre, ikke noe mykt Ede kunne ligge på, det var meldt REGN, og Ede burde få komme hjem og sove. Istedenfor stod vi stuck i sentrum på trangt budsjett uten noe å hvile på. Jeg begynte gråte fortvilet, vel vitende om hvordan overstimulert valp pleier slå ut i ville raptuser, og hva slags dyremishandling jeg synes det er å be en hund legge seg til å sove på steinhardt steingulv inne på sentralstasjonen eller hard asfalt i regnvær utenfor.  Rusletur i sentrum fremstod som det minste ondet, så vi ruslet avgårde. Planen var å få kjøpt oss en softis og finne et sted hvor Ede kunne slappe av. Vi ruslet og ruslet og ruslet og ruslet. Ingensteds hadde noen tilgjengelig servering. Eneste servering vi fant var noen shady og overprisede matvogner uten verken kaffe eller softis, og vi fant heller ikke noen benk med gress tett nok på til at vi begge kunne raste der. Det var enten benk til meg eller gress til ham. Ufattelig lite hundevennlig by. Vi ruslet og ruslet og ruslet som forvirrede hjemløse.  Til min overraskelse kom aldri den raptusen han pleier få om jeg drar strikken for langt hva angår lengde på tur eller mengde inntrykk. Han hadde virkelig fått dosen sin av begge deler, men han var helt rolig og veloppdragen. Fremstod nesten som voksen.  Uinteressert i mer lek, ingen forventninger om godis. Vi bare gikk og koste oss i en forholdsvis folksom by, gitt helligdag og værmelding. Regnet uteble, lik den forventede raptusen.  Vi entret en park med en bråte bråkete duer og måker, ikke engang antydning til byttedrift. Så dem, hørte dem, passerte nonchalant en halvmeter fra dem. Greit nok, han var litt nysgjerrig på dem, men dette er å være avslappet i settingen:   Viser seg altså at Edeward identifiserer seg selv som bygutt. Sentrum er hans komfortsone. Har igjen for miljøtreningen i pregningsperioden.  Vi tuslet rundt i byen i nesten 1.5 timer. Kun få ganger trakk han litt mot noe spennende, ikke mot folk ✅ Som en bonus fikk vi etterpå handlet is på sentralstasjonen uten lyd og uten labber på disken. Han var super tålmodig og flink på *leave it* mens vi spiste den og han gikk pent av bussen på egne bein da vi kom hjem.  En god dag 🥰  
    • Hei jeg er på utkikk etter en hundetrener, som er god på adferd. Det gjelder tilvenning av hund og små barn, og at hunden har veldig eiebehov til eier.  kom gjerne med tips om dere har noen som kan hjelpe til med det, eller om det er noen som har tips. 😊
    • Takk for råd 😊.Han har opplevd å utforsket mye på de 2 uker han har vært med meg .Men tror det lett kan bli for mye inntrykk på en gang .Mulig jeg skal ta frem Valpe gården .Kom på at den brukte jeg til forrige hund .Den er 90* 90 .Jeg satt stoff buret der når min forrige hund skulle slappe av .Jeg har som sagt helt glemt rutiner jeg hadde på forrige hund .Takk for «oppfriskning «
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...