Gå til innhold
Hundesonen.no

Når står deres tisper?


maysofie
 Share

Recommended Posts

Litt nysgjerrig på om hva som egentlig er vanlig angående stådager i løpetid rundt om og avvik, så de som har eller har hatt tisper i hus, spe gjerne på litt informasjon om deres hunder :) 

Hvilke dager i løpetiden regner du som at hun har stådager/er høyløpsk, og anser du det som normalt? Hvilke indikasjoner på stådager ser du etter? Er det liknende tidspunkt hver løpetid? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Hun har hatt løpetid to ganger. Dag 11-15 ca. Merker ikke at hun har hatt løpetid bortsett fra at hun bretter halen til side og stiller seg opp for den andre hunden min akkurat de dagene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ca fra de begynner å løpe, til det er godt og vel over. For kjent"folk" da :P

Når de er på topp, og paringsklare er stort sett 13-16 dag. +/- litt. Har dog hatt alle varianter. Fra tispe som hadde optimalt paringstidspunkt fra 18 - 23 (!) dag. Ei som måtte pares på dag 5 ved første kull, og dag 14 på sitt andre kull (da skjønte jeg ingenting :P )  Hun som venter kull her nå, ble paret på dag 9 elns. Det er helt uvanlig tidlig. Kjenner det er greit å ha en hanhund som varsler ca 2 dager før rett tid.

Men ser det er raseforskjeller også. Hygenen har maks en dag eller to hvor hun står, haldenen har ikke hatt en eneste stådag, som jeg har sett, på sine to løpetider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Labbisen jeg hadde sto på dag 7-8 ish og holdt det gående i nesten 1 uke. Grøss... Hun kom til oss ca 4 1/2 år gml så jeg vet ikke helt hvordan løpetidene hennes som unghund var. 

Kelpisen hadde nylig sin fjerde løpetid, men det var den første hun var høyløpsk på. Sto da på dag 10 til 12-13. Brettet halen til siden og var enda mer klegnete og intens enn hun ellers er. Hadde også veldig mye lyder under hele løpetiden, ikke bjeffing men mer type "sukk og stønn"  (om det gav noe mening). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tispa jeg hadde valpekull på for mange år siden, stod på dag 10 og 11, ble parret på dag 11 og var overhodet ikke spesielt interessert i hannhunden dagen etter parringen. Hennes datter fant jeg først ut av stådagene til da jeg fikk hannhund i hus. Hun stod ikke før på dag 18 - og et par-tre dager etter det. Nåværende tispe har hatt bare to løpetider, men har begge ganger vært høyløpsk på dag 12 og 13. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt fra dag 9 til dag 16 har mine blitt paret, men jeg kjenner også tisper som har blitt paret så tidlig som dag 6, og kun står den ene dagen, de som ikke er klare før dag 17-18, eller de som har latt seg pare i ei uke i strekk, så det er veldig individuelt. Rent gjennomsnittlig har vel tispene mine blitt paret sånn mellom dag 12 og 14 et sted. Jeg har jo flere tisper, så for meg er det jo lett å se når de begynner å ri på hverandre, og time paringen utifra det, men jeg er så nasty at jeg også sjekker og kjenner hvordan de ser og kjennes ut bak, og følger med på fargen på det som kommer ut. Lært av en gammel oppdretter, og det har stemt ganske bra med paringstidspunkter utifra dette. Har aldri tatt utstryk og slike ting. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å være ærlig, så aner jeg faktisk ikke når de står. Jeg synes alle mine tisper ha blødd likt gjennom hele løpetiden. Jeg har heller ikke hatt noen avlsplaner og under løpetid så holdes de uansett i bånd(stort sett). I fjor ved Nemis løpetid gikk vi en del tur med ei venninne og hennes hannhund. Begge var så klart i bånd, men det var tydelig når Nemi var inne i stådagene. Hvilke dager dette var i løpetiden bet jeg ikke merke til, men sånn ca i rundt 2.-3. uke eller noe sånt :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Noen som har hund med Cushings sykdom? Får alle pelsløse flekker? 
    • Vell valpen, selvfølgelig. Kan du fortelle meg hvilken forskning som dette baseres på? For jeg kan bla opp med ganske så mange som beviser at valper skal sove mye og hvorfor dette er så viktig for en voksende valp. Hvorfor tror du babyer sover så mye? Bare for at foreldrene skal få litt pause? Så fint at du har fått minimale med skader, hjemme her er de på null. Å ha en grind er et viktig verktøy for mange for å beskytte valpen, ikke møblene sine. Veldig uheldig om en overtrøtt og overstimulert valp får i seg noe skummelt.  Ja friske valper har mye energi og det skal de få utløp for ila en dag, men det finnes en balanse. For heftig med turer og for mye aktivitet kan ha betydelige skader på både kropp og sinn for resten av livet. Og om vi skal leke med tanken din om at en valp har masse energi den må få ut og ikke burde stenges inne, tror du ikke en valp bare ville blitt destruktiv og sytete om den ble det? Men nei, de legger seg og sover fordi de er trøtt. Ro må hos mange valper læres og det er ikke alle som er like flink til det, og om man ikke lar de sove nokk går det over i uønsket atferd. Uansett ser ikke dette ut som noe vi blir enige om, så vi kan bare la det ligge  
    • Uenig har du selvsagt all rett til å være men hvem tror du det gagner mest at hvalpen sover mye? Eier eller hund? Jeg har en sterk mistanke om at det er førstnevnte som finner det praktisk at hvalpen skal sove mesteparten av døgnet.. For klart er det både praktisk og enkelt at hvalpen ‘sover’ mesteparten av døgnet ( denne ‘sovingen’ er gjerne et resultat av at hvalpen ikke har noe annet valg, innestengt som den er i bur eller binge).   Jeg har ennå tilgode å oppleve en valp som sover mesteparten av døgnet og jeg har hverken bur, binge eller andre stengsler i bruk. Skadene på innboet er etter overs 40 års hundehold aldeles minimale. Faktisk har kattene stått for mye mer ødeleggelser og de var aldri mer enn tre. (dette var katter som var frittgående). Friske hvalper har masse energi og da bør man som god eier  la de få utfolde energien på en for hvalpen god måte.ikke bruke ulike former for tvangsroing. Det gavner ikke hunden at man ‘elsker den helt ekstremt’ om man ikke omsetter denne ‘elskingen’ i for hvalpen/hunden meningsfylt tilværelse.. 
    • Jeg blir stadig overrasket over at så mange anbefaler hvalpekurs  til ‘alle’ uten å ha peiling på hva man egentlig sender valp/eier avgårde til.. Jeg nekter å tro at flesteparten av de som ivrer så for hvalpekurs, har fullstendig oversikt over alle disse ‘instruktørene’ fra Jæren   til Alta..og hva slags metoder de utsetter valp/eier for. 
    • Hei! Har tidligere hatt irsk setter fra oppdretter i Sandnes med fokus på jaktlinjer. Elsker rasen og synes det er en fantastisk familiehund og turkamerat både hjemme og på fjellet. Nå er jeg mer interessert i en "show dog" setter som er større, mørkere og med lenger pels. Er det noen her som kjenner til oppdrettere i Norden eller England som avler mer i show dog retning fremfor jaktretning?     
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...