Gå til innhold
Hundesonen.no

Halti grime


Recommended Posts

Bruker grime på labradoren. Hun er ett år nå og helt vill når vi passerer andre hunder. Istedet for å få armene røsket av har vi brukt grime de siste månedene. Hun er fremdeles ikke vant til den, og prøver å få den av seg iblant, men jeg har ikke klart å finne noen tegn på at den faktisk skader henne så vi har fortsatt. Hun er mye lettere å kontrollere med grimen, og jeg tenker å fortsette med den til hun har vokst fra seg galskapen og roet seg :) 

(Vi bruker helt kort bånd når vi går med grimen, så hun ikke får nakkesleng når hun hiver seg mot ting og blir holdt igjen. Vet ikke om jeg hadde turt å la henne virre rundt med langt bånd og grime!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, Turb skrev:

Det ene utelukker jo ikke det andre. Antidra seler som halti sin eller andre skaper ikke ubehag for hunden, de bare reduserer kraften hunden får dratt rett framover med. De er også ment som treningsverktøy som kan hjelpe deg med å trene hunden. Eller så må man bruke sånn som grime. Hva skal ellers være alternativet?

De er ikke laget for å skape ubehag for hunden slik som de gammeldagse antitrekkselene, men på hunder som ikke bryr seg om sela og fortsetter å dra så skaper de ubehag uansett fordi de er så ustabile, vrir seg og blir liggende å presse inn i armhulen på ene siden, for ikke å snakke om feilbelastningen de skaper. Det gjelder jo selvsagt grime også, ihvertfall feilbelastning, men min erfaring er ihvertfall at hunder flest bryr seg mer om grima enn om den antitrekksela og derfor ikke trekker i grima. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Schæferblanding skrev:

Trening. Og i tilfelle nær passering eller at hunden plutselig setter avgårde, en sele med feste foran som er behagelig, som RuffWear, Rogz H-sele e. l. Anbefaler ikke anti-dra sele da de skaper ubehag, og heller ikke at man bruker festet foran og hunden fortsetter å dra, da det må jo belaste kroppen feil i lengden.

Rogz sin H sele med feste forran drar seg da likemye som den halti selen i allefall på min Boxer som er den litt mer spinkle typen. Tror det er like mye ubehag med den som den trekksela. Hun bruker dog ingen av delene fordi hun er en slik hund som ikke har noe utbytte av det og jeg fint klarer å kontrollere henne om hun får et lite "illebefinnende" :)

Rottweileren jeg har i hus må jeg nok bruke grime på om jeg skal gå med begge hundene eller egentlig uansett. Hun er sterk som en okse og har aldri lært å gå pent i bånd. Heldigvis trekker hun bare jevn og ingen rykking så synes da grime er et fint alternativ til jeg har klart å få litt mer kontroll på den trekkingen.

Hun er en usedvanlig lydig hund også, men det er litt festlig for går hun løs går hun omtrent fot/fri ved fot, men får hun lenke på så drar hun. Det er som om hun bare "ja du er jo i andre enden av båndet så da har jeg kontroll på deg sånn at nå kan jeg bare vandre her i min egen verden"  Eneste minuset jeg har funnet med henne så langt.:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde en sele med feste foran da bikkja var ung, og den var rett og slett helt ubrukelig. Justeringene bare skle opp, og hele selen skled rundt bikkja. Den hadde NULL effekt på trekkraft og bikkja ble overhodet ikke snudd, det eneste som skjedde var at selen "skled rundt". Bruken ble raskt stoppet da bikkja i løpet av fem minutter i bilen klipset av bryststykket. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Malamuten skrev:

De er ikke laget for å skape ubehag for hunden slik som de gammeldagse antitrekkselene, men på hunder som ikke bryr seg om sela og fortsetter å dra så skaper de ubehag uansett fordi de er så ustabile, vrir seg og blir liggende å presse inn i armhulen på ene siden, for ikke å snakke om feilbelastningen de skaper. Det gjelder jo selvsagt grime også, ihvertfall feilbelastning, men min erfaring er ihvertfall at hunder flest bryr seg mer om grima enn om den antitrekksela og derfor ikke trekker i grima. 

Ja den er jeg enig i, men igjen så tenker jeg at brukes det riktig (dvs til en hund som responderer på det) så er det greit. Vet om bedre alternativer enn haltiselen nettopp pga at den er så løs og drar seg. Men var pga at han ikke brydde seg i om sela i det hele tatt at jeg begynte med grime på min, den fungerer mye bedre på ham - håper å bli kvitt den i løpet av et års tid (laaang tidsramme på herr Framåt og uppåt...)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...