Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan deler dere 20 kg blokk med vom?


Malamuten
 Share

Recommended Posts

Guest *Kat84*

Skal teste å dele opp med huggjern og hammer når jeg skal dele opp siste rest av den blokka jeg har i frysen :)
Så kanskje jeg slipper å ha så mange sagblader til bajonettsaga fra nå av :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øks og slegge har funket finfint her også - hammer og huggjern blir vel litt det samme, bare litt lettere redskap :D. Husverten jeg hadde en gang i tida, hjalp meg en gang med sag - herregud for klineri altså. Nei takke meg til øks og slegge altså :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Wildlife skrev:

Vi fant en metodet som funker fjell. Ikke mye gris i det hele :)

Vi har hammer og huggjern. Med litt mannskrefter der går det lekende lett på garasjegulvet. Tiner ikke noe som regel. Av og til har den ligget i bilen en time på vei hjem før vi deler opp. Med en gang tininga begynner så blir det gris. 

Fort med hammer og huggjern :) ikke problem i det hele tatt :)

Høres jo ut som noe til og med jeg kan klare! :P

Blir det mye bråk av det? Sånn mtp naboer og sånn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det gjør det ikke :) jeg fikk det til og med til selv i nøden. Å jeg er liten å tynn uten så mye muskelmasse. Hehe. Men var litt mer jobb når jeg gjorde det i forhold til når mannen gjorde det. 

Mtp bråk ville nok aldri noen reagert på det. Vi gidder ikke dele opp hele på en gang lengre selv om det gikk forholdsvis raskt. Er mindre bråk enn feks å dele med elektrisk vertøy eller å slå rett i gulvet med hammer :) hehe. Eneste du slår i her er jo skaftet på huggjernet:) veldig greit. 

Vi forsto ikke alt vi hadde lest om at det var så styr å grisete å dele opp. 

Men kan være lurt å legge plasten litt iver så slipper du at det fyker noen småbiter innimellom. Som forøvrog da bare er å plukke opp evt la hunden rydde opp :)

Edit: blir jo som hun over sier noe av det samme som med øks og slegge bare litt tyngre redskap. Kanskje prøver vi dette nestegang bare for å se om det funker bedre :) dpg vi har verken øks eller slegge liggende. :P får holde oss til slik vi gjør nå :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tiner den i en balje, tar på en plasthanske og måker det oppi litt store plastbokser (holder til 2 dager her i hus per stk). Pleier ta tdet i to runder, at vi først tar det ytterste laget, det er fremdeles kaldt. Så tiner det i midten, så tar vi det noen timer senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi brukte 20kg blokker, testet vi litt ulike varianter, men endte på at det enkleste var å rute dem med sirkelsag (ikke aktuelt å ta inn fôr til halvtining her)

5kg pølsene, derimot, deles helt enkelt med øks og et kakk fra øks/hammer/slegge. Når prisforskjellen ikke er mer enn 600kr på 200kg, så er det veldig verdt hvor mye enklere det er å håndtere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Nå har jeg prøvd å dele opp med hammer og hoggjern. Det var bare 6 kg igjen som var i en klump så det kan hende at det var ekstra enkelt på grunn av det. 

Men det gikk jo lett som en lek! Jeg har jo skjært litt i det med sag for å dele opp i kiloer, men ikke så mye som halvveis gjennom. Det var superenkelt å gjøre det å den måten :)

Nå gleder jeg meg nesten til torsdag når jeg skal kjøpe 20 nye kilo og dele opp! ;) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Nå har jeg prøvd meg frem på en hel blokk, og det funket gull å bruke øks og hammer for å lage gode hakk for å dele inn i kg. For å hugge det helt løst i kilosblokker brukte jeg hoggjern og hammer, og det gikk så lett at det var nesten en drøm :)

Måling, markering, oppdeling, og pakking i poser tok 10 minutter, og det rakk ikke å tine opp! Nå er det ca 0 grader ute, så jeg gjorde det på garasjegulvet, men om man får det i frysen først og så skynder seg å dele det opp når det kommer rett ut av frysen så bør det være like enkelt på varmere dager også :) Og det er jo ikke nødvendig å ta hele blokka med en gang heller på en skikkelig varm dag :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte en enkel stikksag på Jula til 150 kroner (salg), og bruker den kombinert med brekkjern. Bladet er for kort til at det skjærer gjennom hele klumpen (jeg kjøpte ferskt, satte sekken i fryseren, og da skled selvfølgelig all vomma til bunnen og frøs i en diger klump - jeg forventer at det blir lettere å skjære når 20 kilo vom ser ut som vanlig blokk...), men jeg får skjært nok til at brekkjernet løsner resten. Jeg lar vomma tine et par timer i kald kjeller, og skjærer av det jeg får plass til oppi en plastboks som står i kjøleskapet.

Det har ikke blitt noe særlig klin hittil - litt "sagmugg", men mye mindre enn når jeg har tint det nok i kjøkkenvasken til å partere i brødposer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Mon Jan 11 2016 19:17:20 GMT+0100, *Kat84* skrev:

Nå har jeg prøvd å dele opp med hammer og hoggjern. Det var bare 6 kg igjen som var i en klump så det kan hende at det var ekstra enkelt på grunn av det. 

Men det gikk jo lett som en lek! Jeg har jo skjært litt i det med sag for å dele opp i kiloer, men ikke så mye som halvveis gjennom. Det var superenkelt å gjøre det å den måten :)

Nå gleder jeg meg nesten til torsdag når jeg skal kjøpe 20 nye kilo og dele opp! ;) 

 

 

7 timer siden, *Kat84* skrev:

Nå har jeg prøvd meg frem på en hel blokk, og det funket gull å bruke øks og hammer for å lage gode hakk for å dele inn i kg. For å hugge det helt løst i kilosblokker brukte jeg hoggjern og hammer, og det gikk så lett at det var nesten en drøm :)

Måling, markering, oppdeling, og pakking i poser tok 10 minutter, og det rakk ikke å tine opp! Nå er det ca 0 grader ute, så jeg gjorde det på garasjegulvet, men om man får det i frysen først og så skynder seg å dele det opp når det kommer rett ut av frysen så bør det være like enkelt på varmere dager også :) Og det er jo ikke nødvendig å ta hele blokka med en gang heller på en skikkelig varm dag :)

 

Så bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...