Jump to content
Hundesonen.no

Gode vintersko


Bellare
 Share

Recommended Posts

Sidan eg absolutt hatar og gå på skojakt, og i bunn og grunn ikkje har peiling, søker eg hjelp her :)

Er på utkikk etter eit par gode vintersko som held greit på varmen, og som tåler vestlandsvær med våte og slapsete dagar, utan at dei blir våte gjennom. Helst sko som ikkje kostar flesk (under 2000,-)

Har sett litt på Salomon Madawaska GTX vintersko og Merrell Polarand 6 hikingsko. I følge mamma er Salomon eit bedre valg av dei to, pga. GoreTex, men eg har ingen aning. Har dog god erfaring med salomon tursko, som eg brukar dagleg, null erfaring med Merrell. Nokon som muligens har erfaring med desse? :) 

Link to comment
Share on other sites

Ikke erfaring med akkurat de modellene, men jeg er mer fornøyd med mine salomon sko en merellene. Sistnevnte har blitt nedgradert til stallsko som bare blir brukt på de absolutt kaldeste dagene. De er veldig gode, men passer ikke helt for meg å gå med over lengre tid på grunn av ett ødelagt kne :) Salomonene er snart utslitte og tror faktisk aldri jeg har blitt skikkelig våt igjennom av de. Det er en eldre modell med GTX. Kommer til å kjøpe nye salomon hvis jeg ikke finner noe som passer bedre.

Sent fra min Nexus 5X via Tapatalk

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil tro de to er ganske like. Merrell har ikke goretex, men den har membran den også, bare av et annet merke :) Og sånn alt i alt ser de ganske like ut. Fordel med merrellskoene, etter min mening, er at mer av skoen er lær. Det tåler mer, både av skader/slitasje og fukt. Men hvordan de to er å ha på å sånt vet jeg ikke. 

Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, Malamuten skrev:

Jeg vil tro de to er ganske like. Merrell har ikke goretex, men den har membran den også, bare av et annet merke :) Og sånn alt i alt ser de ganske like ut. Fordel med merrellskoene, etter min mening, er at mer av skoen er lær. Det tåler mer, både av skader/slitasje og fukt. Men hvordan de to er å ha på å sånt vet jeg ikke. 

Men Merrell skoa treng vel meir pussing og smøring pga. lær? :)
Kanskje eg burde reise nedom ein skobutikk og sjå om dei har skoa, så eg får prøvd dei på. 

Link to comment
Share on other sites

55 minutter siden, Bellare skrev:

Men Merrell skoa treng vel meir pussing og smøring pga. lær? :)
Kanskje eg burde reise nedom ein skobutikk og sjå om dei har skoa, så eg får prøvd dei på. 

Jeg synes ihvertfall lær er mye lettere å holde rent enn tekstil (som gjerne trekker ting til seg inn i stoffet) og goretex textil må impregneres ofte(etter hver tur om du går mye/langt) for å holde tette, mens lær er tett uansett, men må smøres et par ganger år år, ellers vedlikeholdsfritt.

Link to comment
Share on other sites

Tekstilskoene jeg har kjøpt har bare vart et år hos meg før de har begynt å ta inn vann. Jeg er litt for lat til å rengjøre de hver dag også da, det skal sies. Går man i skog/myr/terreng så trengs det mye rengjøring og impregnering for å holde de tette. Jeg kommer til å kjøpe meg i lær neste gang, særlig nå som jeg bor på vestlandet :P 

Link to comment
Share on other sites

Heller litt mot Merrell skoa, sjølv om dei ikkje har like god støtte/form under foten som Salomon. Fikk prøve eit par joggesko mamma hadde i Merrell, så er vel mulig vinterskoa har litt anna såle? *krysse fingra* :P 

Er det evt. andre merker/vintersko enn desse som kan anbefalast? Mens eg ventar på at Merrell skoa skal komme inn igjen på lager :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...