Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Ta en sautepanne, legg i en klikk med smør og oppå den fisken man vil ha (bruker man frossen blokk avgir den en del væske, fersk fisk tilsett litt vann), putt oppi de grønnsakene man har lyst på (ferske eller frosne, begge deler duger), evt poteter i skiver hvis man ikke vil koke de separat, krydre med fiskekrydder (fx Seafood and Fish fra Santa Maria), litt salt (smak til senere), kok opp så væsken blir nesten kokende, la stå å trekke/småputre, med lokk, til fisken/grønnsakene er ferdig. Evt en dæsj med fløte for en fyldigere saus. Lettvint og nam og lager seg selv mens man gjør andre ting :)

  • Like 1
Skrevet
På 4.11.2015, 23.19.08, Ozzy skrev:

Laks, skjær en "lomme" i midten og stapp masse tine kremost med hvitløk inni fisken. Stek i ovnen med en dært smør og gressløk på toppen. Enkelt er ofte veldig godt! :D   Jeg er også veldig glad i smørkokte gulrøtter til. Ganske usunt da jeg bruker sukker (litt mye sådan), men det er sykt digg! Og laks er sunt så da kan jeg gjøre gulrøttene usunne synes jeg! Så blir jeg ikke så himla sunn på en gang. :lol:  

Testet denne i dag og den er absolutt godkjent!  

Brukte krydderblanding fra en greker jeg kjenner i stedenfor gressløk og hadde grønnsakene oppi forma ( med mye smør :P ) da. 

Det var veldig godt! Ny favoritt tror jeg :) 

  • Like 2
Skrevet
På 5. november 2015 kl. 07.35.26, Krutsi skrev:

Jeg er dronninga på bacalao :P til og me bestefar fra Vestlandet må innrømme at min bacalao er en av de beste :lol: 

først må du ha klippfisk, som er utvannet.. Deretter tar du kokefaste poteter og skjærer i skiver på ca 0,5 cm tykke.. Og så må du ha løk som du skjærer i ca 1 cm tykke skiver.. 

Så tar du en stor kjele, dekker bunnen med et lag med olivenolje, legger et lag med potet, så et og med løk og så et fisk. Deretter har du oppi en halv boks tomatpuré, 1 boks hakkete tomater og et tynt lag med cayennepepper.. Evt mer tomatting hvis du lager stor porsjon.. 

Og så gjentar du til du har nok.. Sånn halvveis i kjelen pleier jeg også å helle litt olivenolje over også, men bruker kanskje Max 1-1,5 dl olje Max.. Det er ikke godt at det blir for mye olje.. 

La dette koke i 3-4 timer, og server gjerne sammen med focaccia.. 

 

Kjempe enkelt og fantastisk godt! Og like godt å spise dagen etterpå, og dagen etter det også :P 

Oj, glemt å nevne en ting.. Du må ha oppi en dæsj vann også.. Kanskje ca 1-1,5 dl.. 

  • Like 1
Skrevet

Min hjemmelagede laksevariant!

1: Stek laks i terninger og kok opp pasta, f.eks  pastaskruer

2: Legg laksen til side  

3: Bland en boks creme fraice med en dasj sitronsaft og soysaus - prøv deg fram med smaken.

4: Avslutt med nykvernet salt og pepper og bland pasta, laks og saus sammen.

Nyyyydelig!!

 

  • Like 1
Skrevet

Jeg bare elsker fisketaco, og spesielt denne : http://www.ica.no/hjemmerestauranten/slik-lager-du-autentisk-meksikansk-taco-a-la-mission-taco/

Lager min egen guacamole, og jeg har til en enkel salat. 

Er også godt å lage vanlig taco, men bytte ut kjøttet med laks eller tunfisk. 

Denne er og veldig god: http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/fisk-og-skalldyr/laks-med-cr%C3%A8me-fra%C3%AEche jeg har også i chili, gulrot og paprika. Også koker jeg ris til. 

Fiskeburger er sykt godt! Kjøp den fiskeb du ønsker, bland gjerne flere fisketyper eks. Laks og sei. Kutt fiske  i biter og ha det i en skål med valgfritt krydder og salt og pepper. Kjør det sammen med en stavmiksen. Lag "kaker" av fisken og stek den i pannen til den er igjennomstekt. Ha til burgerbrød, salat og grønnsaker, tomatsalsa og potetbåter. Sinnsykt godt! 

Jo, man har også fiskeboller i hvitsaus. 

Kok poteter og grønnsaker (blomkål, brokkoli og gulrøtter). Lag så en hvit saus. Smelt 1-2ss smør i en gryte, ha i 1-2ss hvetemel og rør godt med en visp. Ha så i ca. 1 liter melk, og la det koke opp til det tykkner. Ha i salt, pepper og karri etter smak. Ha så i fiskebollene og litt av laken den ligger i. Varm opp til fiskebollene er igjennomvarme. 

 

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...