Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunder i flokk


lykkelig
 Share

Recommended Posts

Til andre som har 2 eller flere hunder sammen.

Jeg bruker ikke å la hundene hilse på fremmede hunder på tur jeg vil ikke at de skal lære seg til den unoten. Derfor går jeg fint forbi andre hunder vanligvis men idag skjedde det selvfølgelig når eieren til den andre hunden hadde sin løs og kalte ikke inn hunden sin når mine kom dermed så kalte ikke jeg inn mine heller og vanligvis er ikke hundene mine interessert i andre hunder de er opptatt av sitt samt med hverandre de er flokk dyr.

Yngstemann på 2 år var opptatt med sitt mens eldstemann på 10 år drev og målte seg og danset litt rundt med den andre hunden som var ei tispe på 9 år. Den andre hunden begynte å lage knurre lyder og begynte å bjeffe litt sint. Ja jeg vet at denne situasjonen var unødvendig men av og til skjer ting litt fort.

Plutselig hoppet yngstemann som var opptatt med sitt inn med ragg og skulle forsvare eldstemann. Det skjedde jo ikke noe for begge de andre to hundene skvatt unna og den fremmede hunden sprang tilbake til eieren sin og kom der etter mot min yngste med ragg tilbake. Men da var det ikke noe vits i å stå der mer så vi var på vei bort.

Er det vanlig at flokken spesielt yngstemann forsvarer den eldste med nebb og klør? De 2 har bestandig respektert hverandre uten tull og de kan stå og spise av samme matskål og drikke vann av samme skål og er veldig nære hverandre der den ene er er også den andre.

Vi passet jo på situasjonen både jeg og den andre eieren og vi hadde situasjonen under noenlunde kontroll.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er hvertfall min erfaring. Gutta mine er ikke særlig gode venner til vanlig, men nåde den som ser skjevt på en av dem, da er den andre der på et milisekund og de rotter seg sammen og kan bli ordentlig stygge. Tispa er ikke noe å ha med seg i krigen, så hun hopper bare rundt og "heier" på. Men gutta forsvarer henne også med nebb og klør.

Vi omgås ikke så mange andre hunder med alle tre samlet, for å si det sånn. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får aldri, og da mener jeg aldri hilse på andre hunder i flokk! :P Tuva skal passe på lillevalpen sin (Vigdis som snart er 3 år :P ) nåde den som sier ifra til kålormen at nok er nok, da kommer a mor og skal ordne opp. Vigdis hiver seg med samme hvem det er som bråker, men hun er jo så dust at hun tar Trym hvis han er grov i kjeften mot en annen hund.... Hun krummer aldri et hår på mor hennes sitt hode da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine beskytter hverandre, men kun ved reelle trusler. Da minien var valp passet krølle litt i overkant på henne. Husker den lille ble skremt av en pointer en gang, og den store ble rasende forbanna. Hun har vært forbanna på den pointeren siden. Men nå som begge er voksne er de veldig snille og greie i møte med andre hunder, og det er sjeldent jeg er redd for at de skal være dritale selv om de er en liten flokk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine er en flokk. De forsvarer hverandre og svarer sammen om noen bråker. Mine får aldri hilse på en annen hund samtidig. Om det kommer en løshund bort til oss, holder jeg den ene i halsbåndet, mens den andre har friere bånd. På den måten slipper jeg at hundene skal råtte seg sammen, og situasjonen er stort sett rolig og fin. Holder jeg begge to inntil meg, oppstår den samme flokkatferden.

Hvem som holdes og hvem som har friere bånd varierer ut i fra situasjonen og signalene som sendes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...