Gå til innhold
Hundesonen.no

Dårlig mage...


Recommended Posts

Vims har vært dårlig i magen ganske lenge nå(2-3 uker kanskje?). Litt av å på, men mest dårlig. Blir bra med zoolac, men blir dårlig igjen med en gang jeg slutter å gi det. Det er ikke konstant, ofte kommer det på sen kveld, natt eller tidlig morgen, mens hun er fin resten av dagen (før jeg ga zoolac). Hun virker ellers pigg og fin i formen, godt humør, fin i pelsen og huden og kan ikke se noe annet som er galt.. Varga har ikke vært plaget bortsett fra en runde som ble bra etter zoolac, så tror ikke det er noe som er smittsomt eller noe(det kan jo ha vært hva som helst for hennes del, spist noe ute feks). De spiser samme maten også. Aldri vært plaget med dette før.. Noen som har forslag til hva det kan være?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Thorvald hadde noe lignende når han var 10-12 uker gammel, fin allmenntilstand, men diare over tid, det var visstnok en mage-tarm-infeksjon og ble bra etter en kort antiobiotikarunde. En annen jeg kjenner med lignende symptomer hadde dog giardia, men det gikk raskt å behandle det og bare de fikk konstatert det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker også giardia eller en infeksjon. For å sjekke giardia burde du vel ha 2 prøver mener jeg å huske, og er ormekurtabletter som tar knekken på det. :)

Ormekurtabletter (av typen droncit osv.) tar ikke knekken på giardia. Panacur derimot gjør det. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er flere typer tester for giardia. Både en som krever flere avføringsrpøver (jeg tror det er over tre dager) og en nyere hurtigtest som bare krever en (men som kanskje er noe mindre sikker). Det er nok litt forskjell på hva ulike veterinærer tilbyr og anbefaler, så man kan jo kanskje ringe litt rundt i nærområdet. Noen hunder har bedre immunitet mot giardia (og andre mage-/tarmpatogener) enn andre, så man må i hvert fall huske på å behandle hele husholdet om noe slikt blir påvist. Ellers kan hunden fort bli reinfisert.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan tar man avføringsprøve? Eller, jeg skjønner hvordan man tar den, men hva lagrer man den i? Sånn type urinprøveglass e.l.? Hvor mye trenger de? Må jeg ta det så nærme vet besøket som mulig eller er det noen forskjell på slikt? Aldri gjort slikt før.. Fikk time på mandag, men fikk liksom ikke noen instruksjoner heller å glemte å spørre da det var litt travelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan tar man avføringsprøve? Eller, jeg skjønner hvordan man tar den, men hva lagrer man den i? Sånn type urinprøveglass e.l.? Hvor mye trenger de? Må jeg ta det så nærme vet besøket som mulig eller er det noen forskjell på slikt? Aldri gjort slikt før.. Fikk time på mandag, men fikk liksom ikke noen instruksjoner heller å glemte å spørre da det var litt travelt. 

Du trenger ikke mer enn ett par spiseskjeer per dag. Samles opp i tre dager og oppbevares i kjøleskapet. Kan oppbevares i hva som helst (jeg har oppbevart det i en hundepose (en pose per dag) og så tar du det med til veterinæren den 3. dagen.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Har tidligere hatt irsk setter fra oppdretter i Sandnes med fokus på jaktlinjer. Elsker rasen og synes det er en fantastisk familiehund og turkamerat både hjemme og på fjellet. Nå er jeg mer interessert i en "show dog" setter som er større, mørkere og med lenger pels. Er det noen her som kjenner til oppdrettere i Norden eller England som avler mer i show dog retning fremfor jaktretning?     
    • Jeg har erfaring med både to fra samme kull, beholde helt kull og kjøpe hvalper med noen måneders mellomrom. Nå har jeg ikke oppdrett lenger men hvis jeg drev oppdrett nå, ville jeg ikke automatisk utelukket deg fordi du ønsket to hvalper fra samme kull. Det finnes PLENTY med andre grunner til å utelukke interesserte, som skal bare ha en valp. Det er bare å følge med på Finn, så ser man at ganske mange aldri burde skaffet seg en valp engang. Det er flere faktorer som kommer med i betraktning her, nå skriver du ikke hvilken rase du tenker på men hvis dette er en populær( les lettsolgt) rase og du bestilte to tispehvalper, ville jeg nok forhørt meg ganske grundig om hvorfor du ønsker to og om du planlegger oppdrett . Hvis oppdrett var tanken eller jeg fikk mistanke om det, ville jeg nok vært tilbakeholden særdeles om du ikke hadde erfaring med rasen fra før og har en fornuftig plan med oppdrettet ditt. Mao ikke bare produsere hvalper uten annet mål enn inntjening.    Hva slags erfaring har du med hund, hvis du var av typen som har hatt to hunder og gått kurs, så nå kan du ‘alt’, nope, da blir det hverken en eller to.   Hva slags rase og hva er målet med innkjøpet. Skal du ha to krevende brukshundhvalper fra samme kull og har som mål og oppnå gode resultater, ville jeg nok vært tvilende til om du vet hva du gir deg ut på. Hvordan bor du? Egen hage eller tredje etasje. Førstnevnte gjør det MYE enklere på alle måter, særdeles ved renslighetstrening. Det sier seg selv at to GD hvalper f.eks i 3.etasje er en dårlig ide. Renslighetstreningen blir selvsagt noe mer utfordrende med to hvalper, da har du to og holde øye med så snart de er våkne men er du forberedt på det og ikke minst innstilt på det, så er det slett ikke umulig. ( anbefaler sommerhvalper eller i alle fall ikke valp midt på kaldeste vinteren, enten man kjøper en eller to, det er MYE enklere å renslighetstrene hvalper i levelige temperaturer) (fortsetter senere, fikk besøk 🙂)
    • Har det knekt så langt inn at det er fare for at det har gått til klobeinet er det mer alvorlig enn hvis ikke. Men uansett lurt med sjekk i dag nå som hverdagen har begynt, alternativt videosamtale/telefonsamtale og vedlagte bilder med vet og råd for riktig rensing og hva du skal se etter vedrørende tegn på infeksjon. 
    • Jeg mener å ha hørt at folk som driver hundekjøring kan ha to valper fra samme kull. Men det er jo hunder som bor ute og har et helt annet liv enn «familiehunden». Naboen min, som har hatt flere hunder tidligere, valgte å kjøpe 2 hannhunder fra samme kull. Det ble 2 hunder som vi (eller andre) fikk lite kontakt med. De var mest opptatt av hverandre, og det var tydelig at de heller ikke ble så sterkt knyttet til eierene sine, som ene-hunder blir. Det gikk egentlig begge veier, og naboen var egentlig glad til da de var så gamle at de ble avlivet.  Mens da den siste «alene-hunden» deres døde så var det stor sorg i familien. De to små brødrene kunne også være litt hissig på hverandre, så i begynnelsen av turene holdt eieren dem godt fra hverandre (en arm strak ut på hver side av kroppen). Så roet de seg, og turen gikk greit.  Dette ble de siste hundene de hadde ; «aldri mer hund her i huset»
    • Jeg ville heller ikke solgt til deg. Har selv sittet med usolgte valper noen uker, i tillegg til 3-4 voksne. Aldri mer. Og vi var  to om å dele på jobben.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...