Gå til innhold
Hundesonen.no

Kake - Pavlova


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Hjemmelaget Pavlova er ikke best, fire forsøk og alle blir rare på en eller annen måte! Nei takke meg til pose så får jeg heller bruke den fancy kenwooden til andre kaker :P

Wæh!! Men why? Jeg får lyst til å be deg komme hit så jeg kan vise deg. Haha. Skjønner ikke!

Viktig med romtempererte egg. Kan det være noe du har glemt?

:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Maria Funka fint uten romtempererte egg her. Hvorfor er det viktig?

@AnetteN funker pose, så bruk pose. :)

Brukte forøvrig oppskriften i frutimian sin matblogg, får ikke inn link, men pynta bare med blåbær og jordbær

Jeg synes alltid det blir bedre med romtempererte egg. Men jeg veit ikke altså. Bare synes det er fascinerende at jeg synes pavlova er superenkelt mens andre ikke får det til. Lurer på hvorfor. Mest fordi jeg er litt over gjennomsnittet kakeinteressert. Jeg nekter å tro at Annette er sykt dårlig til å lage mat sånn ellers, så jeg blir nesten sur på hennes vegne fordi det ikke går. Haha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wæh!! Men why? Jeg får lyst til å be deg komme hit så jeg kan vise deg. Haha. Skjønner ikke!

Viktig med romtempererte egg. Kan det være noe du har glemt?

:P

Jeg synes alltid det blir bedre med romtempererte egg. Men jeg veit ikke altså. Bare synes det er fascinerende at jeg synes pavlova er superenkelt mens andre ikke får det til. Lurer på hvorfor. Mest fordi jeg er litt over gjennomsnittet kakeinteressert. Jeg nekter å tro at Annette er sykt dårlig til å lage mat sånn ellers, så jeg blir nesten sur på hennes vegne fordi det ikke går. Haha.

Du kan tro jeg har bannet selv :lol: jeg tror det blir for lite eggehvite og sukker i bunn så kenwooden ikke får blandet det ordentlig :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan tro jeg har bannet selv :lol: jeg tror det blir for lite eggehvite og sukker i bunn så kenwooden ikke får blandet det ordentlig :P

Gammel kenwood? Min gamle funker dårlig på sånt, blir alltid litt hvite og sukker igjen på bunnen som ikke blir blandet
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare slenge inn denne lenken siden den forklarer hvorfor jeg personlig er skeptisk til at man venner seg til å bruke pose og ferdigmat - selv om det smaker godt.

http://m.db.no/2012/03/04/nyheter/innenriks/mat/innholdsbedrag/grandiosa/20525916/?www=1

:) Men nok om det fra meg. Lykke til med kaka!

Jeg fikk bare lyst til å støtte deg i dette. Jeg tror at vi snart kommer til å oppleve at folk våkner når det gjelder all den dritten vi blir lurt til å ha i oss. Og hvis folk ikke lenger vil kjøpe skadelig juksemat så slutter jo produsentene å lage det også. Jeg kunne ønske at alle oppdaget hvor lett det er å lage mat fra bunnen, og hvor mye bedre og billigere maten blir! Sånn, nok preking for i dag. :P

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

Du kan tro jeg har bannet selv :lol: jeg tror det blir for lite eggehvite og sukker i bunn så kenwooden ikke får blandet det ordentlig :P 

Gammel kenwood? Min gamle funker dårlig på sånt, blir alltid litt hvite og sukker igjen på bunnen som ikke blir blandet

Dere vet at dere kan justere hvor dypt pisken skal vispe? :P

Og så for å få god marengs, må bollen være helt ren og tørr, og så må den piske lenge nok..

Generelt når man baker skal også mel kun piskes lett inn eller vendes inn, for ellers blir kaka seig ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere vet at dere kan justere hvor dypt pisken skal vispe? :P

Og så for å få god marengs, må bollen være helt ren og tørr, og så må den piske lenge nok..

Generelt når man baker skal også mel kun piskes lett inn eller vendes inn, for ellers blir kaka seig ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kan man? På 40 år gammel kenwood?

Har en annen maskin jeg bruker, ble perfekt der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere vet at dere kan justere hvor dypt pisken skal vispe? :P

Og så for å få god marengs, må bollen være helt ren og tørr, og så må den piske lenge nok..

Generelt når man baker skal også mel kun piskes lett inn eller vendes inn, for ellers blir kaka seig ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kan man? :P min er også ganske ny og jeg irriterer meg over at den ikke går helt ned!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan man? På 40 år gammel kenwood?

Har en annen maskin jeg bruker, ble perfekt der.

Ja, det vil jeg tro.. Finn frem verktøyet som var med og fiks ;) evt Google og la bonden fikse :P

Kan man? :P min er også ganske ny og jeg irriterer meg over at den ikke går helt ned!

Ja...

Folk burde lese bruksanvisningen :aww::lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det vil jeg tro.. Finn frem verktøyet som var med og fiks ;) evt Google og la bonden fikse :P

Ja...

Folk burde lese bruksanvisningen :aww::lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hah! Du tror jeg har verktøyet eller bruksanvisning? :lol: Næh den får bare være. Har en annen som fikser marengs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hah! Du tror jeg har verktøyet eller bruksanvisning? :lol: Næh den får bare være. Har en annen som fikser marengs. 

Google og finn deg en skiftnøkkel, så fikser du det ;)

Og mens kan du spørre bonden om han vet likheten mellom en alvdøl og skiftnøkkel? (Begge er store i kjeften og ubrukelig) :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Google og finn deg en skiftnøkkel, så fikser du det ;)

Og mens kan du spørre bonden om han vet likheten mellom en alvdøl og skiftnøkkel? (Begge er store i kjeften og ubrukelig) :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eeeeller bare bruke den nyere maskinen som funker :D
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...