Gå til innhold
Hundesonen.no

Dyrepolitiet i Norge er klart fra i høst


MiO
 Share

Recommended Posts

Men hvorfor skal de bruke år og dag på organisering?

Det er jo ikke sånn at de skal finne opp kruttet på nytt? Mattilsynet skal fortsatt ha kontrollansvar osv. - poenget med en politienhet som er dedikert til dyrevernsaker er jo at det skal bli enklere å få etterforsket kriminalitet som involverer dyr, komme raskere til påtale osv. Det vil jo lette jobben for Mattilsynet slik jeg ser det.

Og 3 millioner til mattilsynet vil vel neppe gjøre særlig forskjell. Synes det er vettugt jeg å ha tjenestemenn i politiet som BARE skal jobbe med dyrevern og saker som involverer dyr. De skal jo i prinsippet gjøre det de gjør i dag - etterforske kriminalitet, forskjellen for disse blir imidlertid at det er dyresaker de skal jobbe med og ikke seksuelle overgrep mot barn f.eks. Kan ikke se at det skal fordre så mye tid til omorganisering osv.

Men viss en bevilgning på 3 millioner knapt gjør en forskjell på en eksisterende instans, hvordan skal så 3 millioner gjøre en forskjell på en nysatsning?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klarer ikke helt å forstå hva dyrepolitiet skal få til som ikke Mattilsynet allerede kan gjøre?

Er det mangel på bemanning/penger til å lønne flere ansatte? Vel, da hjelper det vel svært lite å skape enda en arbeidsplass?

Hvis Mattilsynet har for mye å gjøre for å kunne fokuserer viktige "småjobber" så ser jeg ikke hvordan enda en instans med like lite penger og bemanning skal kunne gjøre noen særlig forskjell. Lovverket har vi jo på plass, problemet ligger vel i penger. Skal Dyrepolitiet få mer penger enn Mattilsynet? Hvordan fungerer dette her egentlig i praksis?

Jeg stemmer mye heller for at Mattilsynet kan få de ekstra pengene, slik at de kan øke bemanningen sin og styrke kunnskapen til å gøre jobben sin skikkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes jo ulike former for brudd på dyrevelferdsloven. Noe av det verste er muligens tilfellene vi leser om i media flere ganger i året og som berører flere titalls eller hundretalls husdyr. Når noen møter veggen, har det i noen tilfeller større konsekvenser enn i andre. Det eneste som kan forebygge dette, er økt sjans for å bli oppdaget, mener jeg. Når man har ansvar for dyr, kanskje veldig mange dyr, er det ikke en privatsak hvordan dyrene behandles. Derfor er økt tilsyn nødvendig. Ting må tas tak i FØR det oppstår straffbare forhold, etterpå er det ofte for sent. Jeg har jo sansen for dyrepoliti i den varianten man presenterer nå, men tilsyn er viktigere noen ganger.

Når man finner en død hund i et bur i fjæra, skal det selvsagt etterforskes og påtales. Det blir også gjort. Etter dyrevelferdsloven har dyr egenverdi uavhengig av evt. nytteverdi. Loven skal fremme respekt for dyr. Dette er en god begrunnelse for at dyr skal ha rettssikkerhet (selv om dyret er dødt). Slik sett er jeg for dyrepoliti.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sistnevnte gruppe er i alle fall ikke imot at det skal prøves ut :)

Jeg venter spent på hva man legger vekt på i evalueringen.

På regjeringen.no leser jeg bl.a at man skal få straffet og dømt flere. Hvis evalueringen skal foregå på denne bakgrunn, er jeg redd for at prøveprosjektet kan bedømmes som vellykket uten at et eneste dyr har hatt godt av det, direkte. Indirekte vil dyr generelt muligens nyte godt av det hvis rettsvern og holdninger endres over tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Sitter i grunnen igjen med spørsmål. Blir det som nå? Blir det være for dyrene) Blir det bedre for dyrene? Blir det raskere saksgang? Blir flere dømt til fornuftige dommer? Hva er fornuftige dommer? Også har jeg i bakhodet at det er kommunevalg til høsten og dem kommer med noe som er mast om, blir det bre å bytte navn på ting så det ser bra ut og ja ikke er blitt noe bedre? Dem skal jo dømme etter samme lover som nå

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apropo denne saken, sjekk forsiden av nrk.no nå.

Vil slik kriminalitet stoppes av økt tilsyn, eller god etterforskning??? The answer is obvious.

Av og til vil god etterforskning også innebære omfattende overvåking/tilsyn. It's obvious.

Når du sammenligner pedofili og dårlig dyrevelferd, berører du en meget marginal gruppe etter mitt syn. (For å si det forsiktig.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Av og til vil god etterforskning også innebære omfattende overvåking/tilsyn. It's obvious.

Når du sammenligner pedofili og dårlig dyrevelferd, berører du en meget marginal gruppe etter mitt syn. (For å si det forsiktig.)

Jeg henger meg opp i de kategoriske dyreplagerene. Å sitte med skylapper og tro de ikke finnes er for dumt, det blir naive lille Norge som tror alt er så forbanna bra her. Det er ikke det. Bak vegger og gardiner skjuler det seg dritt verre enn man kan innbille seg, og dette trenger å røskes opp for solens lys ASAP. "Tilsyn" bringer ikke lys der hvor sola aldri skinner.

Og ja, det er en marginal gruppe jeg snakker om nå, men dyrevelferd er jo mer enn bare fokus på psykisk syke mennesker uten grensesetting (slik som pedofile). Nettopp siden det er et vidt felt, trenger man bredde i velferdsarbeidet. Per dags dato har dyrene ikke noen god juridisk backup. Det sies gang på gang at man må være vitne med video for å få FELT noen for dyreplageri. Med etterforskning vil dette kunne endre seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...