Jump to content
Hundesonen.no

Agilityåret 2015


Recommended Posts

Generell skravletråd om trening, stevner, dommere, baner, utvikling. Ja sånn ca alt agility relatert :)

Edit, kom postet litt raskt.

Førstkommende torsdag er det sesongdebut for Harly i h2 og ag 2. Om værgudene er med oss går stevnet på gress noe som er rene luksus tilstanden på denne kanten av landet. :ahappy:

*Gleder meg*

Mengdetrening på slalom og hjul fremover nå så kanskje Lykke får starte i h1 i midten av juni. Kanskje!

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • Replies 132
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hopp 2: feilfri, 1. plass, napp og opprykk til hopp 3!

Vi har debutert i hopp idag Kjempe gøy!

Ja! Lokalavisen sin det Harly all in! Bilde tatt av Yngve B.

Posted Images

Jeg og Tidi er begynt på nybegynner trening med klubben, og det er skikkelig kjekt :D Jeg stusset litt på om jeg skulle begynne der i og med at jeg selv ikke er nybegynner akkurat, men jeg tror jeg også har veldig godt av det. Med Blondie så hoppet vi liksom litt over det nybegynner stadiet og gikk rett på fulle baner, noe som har gjort at vi har slitt lenge i etterkant med motivasjon, fart osv. Det er også veldig betryggende at noen kan se på og hjelpe litt, jeg kjenner mye på dette at stor hund er noe helt annet enn liten :lol:

Blondie er pensjonert for øyeblikket, noe som er veldig trist. Hun får løpe litt med pinner på bakken, og jeg kjenner hver gang på følelsen av hvor bittert det er at hun sikkert er ferdig med konkurranse, for vi fungerer så bra sammen i banen nå :( Men vi skal ihvertfall kose oss litt til med veteran agility :ahappy:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Guest Christine

Settervimsen har hatt fem stevnedager så langt i år, men det blir flere. Skal gå alle de lokale, samt at vi skal til NO, agilityuken og en helg i Sverige. Terven har ikke startet enda, men vi skal jobbe litt mer med slalom og handling, så tipper jeg det blir start ila sommeren. Hun får kun gå de lokale stevnene til å starte med, da jeg prioriterer setteren på bortestevner i år mtp at vi kanskje ikke kan drive med det i så fryktelig mange år til, og fordi jeg og terven forhåpentligvis har sjanse til å reise bort i mange år fremover :)

Link to post
Share on other sites

Viper tok i dag vippe for første gang uten at noen holdt! :bananas: Hun stelte seg til og med i 2o2o selv! En smule stolt av både meg selv og hunden da hun for tre måneder siden ikke turte å være i nærheten av lyden en gang :ahappy:

Elvis er bedre igjen og trente litt agility for første gang på en måneds tid. Hinder med pinne fikk han kun hoppe to ganger, resten lå de på bakken, og vi trente kun på handling. Hadde en agilityinstruktør som sa en gang at hun sjeldent trente med pinner når hundene først har lært å hoppe. Da er det såpass mange andre ting å trene på, og hopping er da den minst viktige tingen ifølge instruktøren. I tillegg så er hopping er unødvendig belastning som man ikke trenger hver gang, så lær inn tingene som inkluderer hopppinner på høyde, og så bare sett de opp innimellom :)

Det kjipe med agilityfri er at ting endelig hadde begynt å gå riktig vei... Men jaja, vi kan trene med pinner på bakken også vi. Så lenge han er fornøyd er jeg fornøyd :)

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Whippsene er knalle om dagen! Jeg får ikke helt bestemt meg for om det er på tide å øke hinderhøyden på Kiwi ennå, eller om vi skal holde oss på små/mellom litt til. Men ho går alle hinderne fint, bare holder litt på med vippa ennå (har ikke fått trent så mye på den da den ikke har vært så ofte fremme).

Anastasia går som en kule! litt overivrig på klubbmesterskapet, så diska seg i begge klasser pga et hinder ekstra ble med på veien :P Vurderer å melde på ho på sommerstevnet i Sandefjord 13-14 juni. Og så melde Kiwi på i tunnel løpene der :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Skikkelig godfølelse etter dagens trening! Måtte den bare vare til i morgen :D

Hopp 2: feilfri, 1. plass, napp og opprykk til hopp 3! :jump:

 • Like 8
Link to post
Share on other sites

Dagen videre. Ag 2, kjempefin bane med fine linjer men alikevel utfordrende. Gikk veldig fint første del, etter vippen skulle vi på bakside hopp. Jeg plasserer meg og gir "ut" kommando som lille elleville kan godt. Så skyter han fart og raser avgårde på neste hinder. Litt høy kan man si :P Disk! Relativ bra flyt resten av løpet så vi gikk ut med hevet hode om ikke annet ;)

Uoffisiell lagsprint, 2 ekv pr lag.

En artig avslutning på dagen. Lagkameraten vår gikk første del av banen,"veksling" ved hinder 11/12 også avsluttet vi. Fikk ikke med meg totale feil på laget men vi hadde ihvertfall en riv vet jeg. Også vant vi! Morro :D

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Og vi har vært hele TO ganger hos vår instruktør, så mine hunder har begynt å lære at det ER mulig å gjøre ting på min høyreside (lp-hunder ftw) og vi har begynt å trene på litt sånn handlingaktige greier (:P) uten hinder samt hoppteknikk.

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Og vi har vært hele TO ganger hos vår instruktør, så mine hunder har begynt å lære at det ER mulig å gjøre ting på min høyreside (lp-hunder ftw) og vi har begynt å trene på litt sånn handlingaktige greier ( :P) uten hinder samt hoppteknikk.

Kan tenke meg at føring på "feil" siden kan være noe utfordrene for voksne rutinerte lydighetshunder ja :lol: Moro at du har startet med agility, det ER en knallgøy sport :ahappy:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Hoppdebuten til Lykke er utsatt på ubestemt tid. 2018 eller noe...? :lol:

Fullført klasse 1 baner er ihvertfall langt unna, manglet stort sett alt av bakkekontakt på dagens trening. Kjære tid! :P

Link to post
Share on other sites

"Jeg" har endelig fått litt AG motivasjon tilbake. Dvs. Jeg holder meg langt unna, men hunden har startet opp igjen å trene med ei venninne. I morgen og på søndag, på Oslo Hundeshow er "debuten" dems i H3 liten. Dvs. han har jo gått med meg før, men det er over ett år siden sist vi startet. Jeg er så spent på hva han kan få til med en litt mindre vimsete handler. :D

Og siden de først er i gang meldte jeg han på både hopp 3 og AG 1 i Sandefjord om 2 uker :icon_suspicious:

Jeg har hatt så store problemer med å få han til å ta felt at jeg ga litt opp, Så får vi se hvordan det blir fremover. Kanskje jeg kidnapper han tilbake når han har skjønt det :P

Link to post
Share on other sites
Guest Christine

Hoppdebuten til Lykke er utsatt på ubestemt tid. 2018 eller noe...? :lol:

Fullført klasse 1 baner er ihvertfall langt unna, manglet stort sett alt av bakkekontakt på dagens trening. Kjære tid! :P

I know the feeling! :lol: Bare at min skal starte om en mnd, hehe. Satser på premie for dagens beste underholdning eller noe :aww:
Link to post
Share on other sites

I know the feeling! :lol: Bare at min skal starte om en mnd, hehe. Satser på premie for dagens beste underholdning eller noe :aww:

Vurderte faktisk å melde på et stevne i juni, men det jeg fant av banetegninger fra dommeren var bare fartsbaner. Så ehhh nei :P

Link to post
Share on other sites

Vurderte faktisk å melde på et stevne i juni, men det jeg fant av banetegninger fra dommeren var bare fartsbaner. Så ehhh nei :P

Jeg satser på å trene meg selv opp til å bli en god sprinter :aww: Haha, søren ikke bare bare med disse raske hundene! Jeg ser for meg typiske klasse 1 baner med en helt rett frem start. Man må ha en god bli i start, hunden må kunne hoppe alle hindrene som står foran den frem til deg også må man løpe som bare det og håpe på det beste :lol: Tidi mener ofte det er raskere å løpe under det første hinderet om jeg er plassert litt uti banen :P

Link to post
Share on other sites

Hvis Anastasia fortsetter som ho har gjort på de siste treningene nå, så tror jeg det kan bli riktig så morsomt i Sandefjord 13.juni! :D Meldt på gamla i hopp og agility, og 2 tunnelløp, og Kiwi får løpe 2 tunnelløp, siden jeg ikke føler ho er helt klar for å heve hinderne opp til den høyden ho skal konkurrere i ennå :)

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • Mirai locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.
 • Nye innlegg

  • Så fint at han er interessert i læringsteori og hvordan moderne forskning og kunnskap hjelper oss å få det bedre sammen med hundene våre! Kunne ønske flere var som han. Det er veldig mange som tenker at det de husker fra barndommen må være beste måten å gjøre ting på. Når det gjelder bestemt/streng, så er en fin huskeregel at dersom du må stramme musklene i ansiktet, kanskje også hals/nakke/skuldre, så er du unødvendig streng. Prøv å si "Nei!" strengt og kjenn etter hvordan musklene strammer seg. Også si "nei" i vanlig stemme, sånn som man snakker til folk. Og hunder leser/lytter til kroppsspråk minst like mye som de lytter til stemme og ord. Dersom hunden ikke lytter like mye til han, så kan det være så enkelt at han ikke trener like mye med hunden, ikke går like mye tur, eller a han ikke gir like mye belønning. Hundene er opportunister, og dersom det lønner seg mer å gjøre det du sier, så følger hunden mye mer med på deg.
  • Tidligere brukte jeg burtralle, som jeg hadde stålbur oppå. Da var hundene i buret og alt annet fikk jeg plass til oppå. Det funket fint i alle år. Må stroppes fast. Nå har jeg den største strolleren og er superfornøyd, lett og kjøre og det er plass til alt oppå. Greit med trimmebord på toppen. Hvis hunden bryter seg ut av stoffbur, ville jeg valgt førstnevnte.
  • Er det slik at du vurderer baby eller hund? Hvis du er usikker så finnes det organisasjoner som tar seg av den praten for å hjelpe deg❤❤  Jeg var nøyaktig som du, dyre glad og hadde ikke engang tenkt tanken om å få barn, men så poof ble jeg gravid. Jeg er fortsatt dyreglad og veldig lite begeistret for andre barn en mine. 😬😬😬 Glad i barna mine men det har ført til at jeg ikke har tid eller overskudd til hund, hvertfall ikke valp akkurat nå. Å ha depresjon, baby og valp kan på ingen måte være en god kombinasjon spør du meg.. det å ha baby som fratar deg søvn i flere måneder e ikke bare bare.  Det er tøft. Skikkelig tøft.  Jeg ble svært svært lei meg når jeg mistet min hund, det hjalp veldig når jeg fikk en ny, men det var en ukomplisert 5 år gammel hund. Det anbefaler jeg.  Lykke til ❤
  • Jeg synes det er vanskelig å vite hva som er best og hva slags tralle som er lettest? Hvordan tralle bruker dere? Og hvorfor liker dere akkurat den tralla best? Eller er det kanskje ikke så mye å si hva slags tralle som er perfekt?
  • Er det noen som har stroller tralle her? Vurderer en sånn tralle. Men hundene mine ødelegger gitteret på tøybur. Hadde de da kanskje ødelagt gitteret på sånn tralle også? De bryter seg ut av vanlig tøy bur.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...