Gå til innhold
Hundesonen.no

Labb hundefòr


Aragorn05

Recommended Posts

Min hund dreit noe helt sinnsykt da han gikk på Labb. (Vi fikk en shvææær sekk gratis, det var eneste grunnen til at vi prøvde labb.)

Han røytet noe helt horribelt.

Huff, ALDRI mer Labb her i huset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leste et sted at Labb hundefôr inneholder for mye toksin så over lengre tid sliter det sterkt på nyrene. Labb funker helt fint på friske, voksne hunder, men med en gang de blir syke/gamle så trenger de det lille ekstra som ikke er i labb fôret.

Det er også ofte sånn at billige fôrtyper inneholder mindre høyverdige proteiner og mye ufordøyelig fyllstoff. Det gir hunden større forbruk av fôr og mer og bløtere avføring. Så det er en viss sammenheng mellom kvalitet og pris.

Jeg har dokumentasjon på hvor mye Toksin (gift) det er i Labb hundefor etter å ha fått det analysert på vetrinærinstituttet i Oslo.

Det er satt en midlertidig grense på hvor mye Toksin det kan være i et for til enmagede dyr, og der er grensen satt tilfeldig til 500 ug.

I for-prøven som ble sendt til analyse var det 203 ug.

Felleskjøpet øst-vest mener at det har holdt seg under grensen som er satt, men vil ikke betale erstatning til alle dem med store veterinærutgifter eller til de som har måtte avlive hundene sine-eller de som har hunder som har dødd av nyresvikt.

-Det har aldri vert forsket på denne giften i hundefor. Den ble først oppdaget i Canada i 1999. Hvis felleskjøpet kan dokumentere at giften ikke er farlig for hunder, så får de legge frem bevis hvor hunder er foret med et for på 203 ug og opptil 500 ug fra en til seks måneder-

Giften bryter ned immunforsvaret til alle hunder slik at de får infeksjoner og kraftige allergier som er vanskelig å oppdage for veterinær dersom de ikke kjenner til denne giften eller foret de får det i fra.

Giften stammer fra muggsopp i korn, og jeg anbefaler alle til å bruke et for der det ikke er kornblanding for å unngå denne giften.

_Typiske tegn på forgiftning av Labb hundefor er tørste, diare, slim i nese,munn og hals, allergi, kløe, sår i skinnet, betennelse i øyne og øre, urinveisinfeksjon, hovne lymfekjertler.

Vi har fortiden inne en prøve hos veterinærinstituttet der en ung hund døde av nyresvikt etter seks måneders bruk av Labb hundefor.´

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Labb Valpefor er bra etter vår erfaring, men ikke voksenforet, elendig på Buster vertfall..... :D Tørr å matt pels med mye røyting... Sluttet ganske fort med voksenforet da det ikke ble noe bedre.... Tok tid, men nå er pelsen myk og blank..... :D

Så Labb....? Neitakk desverre......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har bare erfaring med valpefôret. Fikk anbefalt av oppdretter og Vesla reagerte veldig på det. Hun hadde diaré nesten hele tiden. Så skiftet vi til Royal Canin og hun ble helt bra igjen og vi er kjempefornøyd :D

Anbefaler ikke Labb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte en sekk med labb. Men jeg har ikke noe erfaring med de bivirkningene som nevnes her.De snuste på maten og gikk. Det ville de hvertfall ikke ha :) Sleit litt med å finne for til de, for de ble løse i magen av mange av merkene. Men nå får de royal canine mini og elsker det. Magen er bra og pelsen er bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min Border Collie gikk på labb når jeg kjøpte han..Ekstrem kløe og tørr matt pels..Bytta for til Oliver`s lamb og etter en måned var kløen helt forsvunnet..

Nå skjønner jeg jo hvorfor,trodde det skyltest alt for mye kornprodukter..Så er det gift i tillegg..Fysj...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- for å gjøre forvirringen total, forbrukerrådet konkluderer i en lab. undersøkelse bestilt fra et Dansk laboratorium at ; labb er ett av fôrene som er best, det kom på andre plass. Det fremgår også av artikkelen at funnene hos det Danske laboratoriet bekrefter de funn som ble gjort i en analyse av 12 hundefôrtyper som forskere ved Norges veterinærhøgskole og Norges landbrukshøgskole har foretatt. Uavhengig av den Danske raporten.

En annen ting som kan være verdt å merke seg er at det kan ta opptil 3 mnd å bytte fôrtype. Å prøve et fôr i en uke for så å konkludere med at det ikke er bra er ikke tilstrekkelig.

Å bytte fôr bruker man gjerne flere uker på, og det kan altså ta opp mot 3 mnd før tarmfloraen har stabilisert seg.

Prøver en link til forbrukerrapporten ; http://forbrukerportalen.no/portal/Artikle...4/1076938381.64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja - slike tester er jo "skremmende" nok. Men for all del - er helt enig med det som står i teksten: "De fleste hunder klarer seg derfor fint med de billige fôrtypene. Såfremt hunden er frisk, får den dekket sine behov med billige fôr."

Men de av oss som faktisk KREVER noe av hundene - enten i jobb-sammenheng (jakt/brukshund), ekstra næring (avl) eller rent eksteriørt (hud, pels) - så er dette kanskje ikke det optimale hundefôret likevel?

JA - for en labrador-blanding (f.eks.) i 3 års alder, som er sunn og frisk, så spiller det kanskje ingen større rolle med verken protein/fettprosenter, omega 3 eller 6, fettsyrer, smak, etc.. Her der det KUN snakk om å vedlikeholde en allerede oppegående og fungerende hund. DENNE hunden hadde kanskje også fungert like godt på middagsrester, potetskrell og kokte grønnsaker fra middagsbordet til eieren.

Men hvis man vil vite hva som fungerer på hunder med mere spesielle krav, så må man nok tenke litt lenger enn slike tester, dessverre!

Det MEST fornuftige man kan gjøre er faktisk å høre på oppdretterne innenfor SIN EGEN rase - og ikke nødvendigvis sin egen oppdretter - men de oppdretterne som har fler hunder, sunne hunder, og hunder som blir gamle.

VI mennesker overlever også lenge på MacDonalds og Grandiosa-mat, og hadde nok holdt oss ennå friskere om de hadde tilsatt noen mulitivitaminer i sine retter!

MEN, er det bare "å overleve" som er målet - eller er det å gi hunden så bra mat man kan?

Som en kjent oppdretter i min rase alltid sa " la dem få holde på - det bare forbedrer kvaliteten på VÅRE hunder!"

Så ja jøss - la gjerne alle mine konkurrenter bruke et fôr som ikke støttter opp under verken sunnhet, pels eller kondisjonen... Synd for hundene deres - men flott for meg og mine.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- vet ikke helt om jeg skjønte dette svaret Susanne L, men jeg har altså drevet med redningshund i 5 år lydighet og har drevet aktivt med hund i over 20 år, og har for tiden en bruks Schäfer og en Pointer, så om du spør om jeg forlanger noe av mine hunder så er svaret ja. At hunder kan reagere på forskjellig fôr er ingen nyhet, men å kategorisk si at et fôr er dårlig bør, om det skal ha noen troverdighet, underbygges med dokumentasjon. Jeg har iallefall vanskelig for å tro at de forskningsinstansene som ble nevnt i artikkelen ville finne noe annet enn sannheten. Synet på fôr er absolutt delt, og det finnes ingen fôr alle vil ha.

Siden du nevnte McDonald mat, i testen sies det ganske klart at INGEN av fôrene hadde næringsbrister, dvs. Eukanuba kom på nest siste plass så da kan man enten shoppe vitenskap eller bare godta at ingen av fôrene hadde næringsbrister.

Forøvrig kan det sies at jeg er avhengig av et godt fôr da mine hunder utsettes for store påkjenninger under trening. Tørrfôr er vel og bra, men det beste er våtfôr. Tørrfôr er varmebehandlet og inneholder mye karbo, og de fleste har vel fulgt debatten med Fedon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg personlig liker ikke LABB noe særlig.. Av flere forskjellige grunner..

Men, hunder er forskjellige, en kan fungere bra på LABB og ikke Oliver's, en Oliver's og ikke LABB..

Noen fungerer kanskje best på Royal Canin mens andre igjen ikke gjør det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...