Gå til innhold
Hundesonen.no

Vom & hundemat og tørrfôr


Tempus
 Share

Recommended Posts

Vi fôrer nå valpen med Orijen. Han har mye varierende avføring, fra greit den ene dagen til flytende senere.. Vi tenkte derfor å begynne med vom & hundemat på morgenen og Orijen på kvelden.

Er det greit å gjøre det på den måten?

For å få riktig mengde, er det bare å halvere mengden Orijen og Vom & hundemat? Han får nå 80g Orijen om dagen og veier 4,3 kg.

Han har forøvrig alltid sliti med en del oppkast. Det er ikke sjeldent at vi finner oppkast i buret hans på morgenen selv om han får kveldsmat 1-2 timer før han legger seg.

Jeg lurer også på hvor mye lever en liten valp kan få per dag? Han spiser ikke maten sin med mindre han får lever strødd over.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kaster han opp så prøv å gi en liten snack rett før dere legger dere sånn at det blir så lite tid som mulig uten mat i magen, det er noen som er litt sensitive på at det går for lenge mellom måltidene. Du kan fint gi vom og tørrfor i et måltid hver og det er bare å ta halvparten av hver ja :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Iflg vom og hundemat sine egne sider så er det best å blande sammen v&h og tørrfor om man skal gi begge deler, og ikke gi et måltid med tørt og et med v&h.

Dette står litt lengre ned på siden her: http://vomoghundemat.no/riktig-hundemat.html

Problemet med det er at da kommer han til å nekte og spise tørrforet uten V&H, noe vi er helt avhengige av at han gjør. Så enten så blir det et måltid v&h og et tørt eller bare tørt.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet med det er at da kommer han til å nekte og spise tørrforet uten V&H, noe vi er helt avhengige av at han gjør. Så enten så blir det et måltid v&h og et tørt eller bare tørt.. :)

Er du helt sikker på det?

Sikker på at den løsningen du nevner er noe bedre da? Han vil ikke bare skippe det tørre måltidet i påvente av v&h'en som han vet kommer på ettermiddagen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En hund på 4,3 kg skal ha ca 86 gram pr dag. Dette er de veiledende 2% av kroppsvekta. Valper spiser veiledende 4%, så du kan jo starte med en 50 gram pr måltid og se om det blir for mye og heller trappe ned etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke hatt problemet med hundene, men katten min kaster opp om han får mat i skål, bitene blir for små og han sluker maten uten å tygge. Om oppkastet er ufordøyde biter av Orijen, ville jeg prøvd å putte en ball eller lignende (stort nok til at han ikke kan svelge det) oppi matskåla slik at h*n må jobbe litt for å få tak i maten, evnt kjøpe en skål med "vegger" til samme formål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du helt sikker på det?

Sikker på at den løsningen du nevner er noe bedre da? Han vil ikke bare skippe det tørre måltidet i påvente av v&h'en som han vet kommer på ettermiddagen?

Planen er v&h på morgenen og Orijen på kvelden.

Er rimelig sikker på det. Vi blanda med våtfôr før, og de dagene vi ikke hadde mulighet til å gi han det nekta han å spise bare tørt. Han sulta seg til han kasta opp og nekta fortsatt å spise..:)

Når det gjelder oppkast er det stort sett bare magesyre/skum som kommer opp. Noen ganger er det ufordøyd mat. I går feks fikk han litt frosset kjøtt i en kong. Litt senere kastet han opp kjøttet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gav i perioder min hund 10% vogh pr dag.

Og ser her at VOGH har snudd totalt fra noen år tilbake. Da skulle man IKKE fore tørt og vogh i samme måltid- lurer på hvorfor de har snudd på det.

Men det var OT beklager.

Hva med å gi en snacks før dere går og legger dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gir v&h/kjøtt både sammen med tørrfor og alene, alt ettersom hva som passer best, spiller ingen rolle uansett hva jeg gjør, merker ikke noe forskjell på hund eller avføring, annet enn at hundene kan bli litt sultne om jeg gir bare vom, så oftest gir jeg halvt om halvt med tørrfor og kjøtt, eller tørrfor på morgenen så de ikke er så sultne ila dagen og vom på kvelden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...