Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund som stikker av ved første anledning


mushi
 Share

Recommended Posts

Jeg har en hund som stikker av med en gang hun skjønner hun er løs. Skal vi til/fra tur og jeg hekter av bandet rett utenfor åpen bildør løper hun av gårde så fort hun kan. Jeg har prøvd å ha henne løs på tur to-tre ganger, men hun løper av gårde med en gang og blir borte 10-20 minutter og det er veldig vanskelig å få tak i henne igjen. Ekstremt høyt stressnivå når jeg får tak i henne. Nesten hyperventilerer.

I skogen er hun veldig "på" og kan bare gå i vanlig bånd. Drar ivrig i alle retninger og skal lukte/smake/grave etter alt som kan ha levd en gang. Flexi har startet å fungere nå nylig på brede traktorveier. :) Hun er relativt lydig i bånd og kommer som ei kule når jeg roper for å få henne videre.

Hun har mye jakt og jeg forventer ikke at hun skal kunne være løs på tur noengang, men det hadde vært utrolig kjekt å kunne sluppet henne på et jorde så hun kunne ha løpt litt med en annen hund, lekt i strandkanten når hun får raptus eller bare gå uten bånd fra døra bort til bilen.

Her ble det veldig mye negativt, men det er et område hvor hunden overhode ikke fungerer, hun er flott ellers! Har noen erfaringer med dette og råd om hva vi kan trene på? Eller er det ikke håp? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken rase/blanding er hunden? Når hun stikker, er det etter spor eller synlig vilt, eller er det bare helt tilfeldig? Stikker hun selv om hun er sammen med andre hunder?

Hvordan har du trent innkalling?

Jeg aner ikke hva hunden er blanding av. Litt usikker på hva hun sikker av etter siden jeg ikke har hatt henne løs/mistet henne mer enn fire ganger, men tror det er vilt. Det virker som hun har halvveis kontroll på hvor jeg er når hun er av gårde. Alle gangene hun har stukket av har det endt med at hun blir helt fra seg fordi hun ikke finner meg eller har satt seg fast et sted (glapp båndet -.-). Ekstremt høyt stressnivå på henne når jeg endelig får tak i henne (løper ikke etter, bare venter til hun kommer bort frivillig)

Jeg har hatt henne løs med en annen hund en gang og da stakk hun etter kort tid. Fem-ish minutter selv om de lekte og hadde det gøy. Hun løper veldig langt unna, så langt at jeg ikke kan se henne selv om det er relativt åpent.

Hun kommer når jeg roper hvis hun er i flexi og holder på med et eller annet, men bruker aldri langline (hun er færl til å ta fart og løpe i alle retninger og lina er vond å holde igjen). Har henne løs innimellom i en innhegning og da kommer hun på innkalling med en gang (når hun er ferdig å rase fra seg i starten).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan du starte med å trene innkalling på stua, så i hagen og så utvide det gradvis? :) Med verdens beste belønning? Dvs. eb godbit hun ELSKER eller leke noe skikkelig gøy? Tenker at det må være bedre enn tørrfor, mer i retning leverpostei/pølse/superleke numero uno.

Langlina skal man forresten ikke holde i. Den er mer til for å lettere få tak i hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er litt avgengig av hva hun er blanding av. Foreldrene mine sin hund er blanding av beagle og drever, og den kan man ikke ha løs med mindre man er på jakt og har tenkt å være i skogen noen timer. Stefaren min har mekket en 30 m. lang langline som han bruker på henne slik at hun får gå litt løs. Hadde henne med på tur her den ene dagen, og da hadde jeg langlina pluss at hun var på et innegjerda sauejorde. Hun kom på innkalling under tvil, men hadde hun en fert i nesa eller så noe som beveget seg, så var det ikke sjans at hun hørte på meg i det hele tatt. Hører KUN om det ikke er noe som fanger interessen hennes der og da. Jaktlysta overgår alt. Lekte litt med ball med henne, det gadd hun i ca 5 minutter før hun begynte å lete etter spor hun kunne følge eller speida etter harepus. Poenget: Noen hunder kan faktisk ikke gå løs. Og selv om man får trent inn en grei innkalling, så vil man ikke greie å tilby hunden noe som er bedre enn å stikke på jakt, når man har med "ekte" jakthund å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@sprettballen det høres veldig ut som Luna du beskriver! På tur kan hun få ferten av noe i luften eller på bakken. Kaster seg rundt og skal etter. Hun hyler som en stukket gris hvis vi møter rådyr for eksempel.

Hun er i tillegg veldig selvstendig. Hun bodde ute i en oppkjørsel sitt første leveår og hadde ikke mye kontakt med mennesker. Tok lang tid før hun fikk et ønske om å få kontakt med meg på eget initiativ.

Jeg får bare akseptere at hun ikke kan være løs, men det er så frustrerende at hun stikker så fort hun får en halv mulighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...