Jump to content
Hundesonen.no

Hund som stikker av ved første anledning


mushi
 Share

Recommended Posts

Jeg har en hund som stikker av med en gang hun skjønner hun er løs. Skal vi til/fra tur og jeg hekter av bandet rett utenfor åpen bildør løper hun av gårde så fort hun kan. Jeg har prøvd å ha henne løs på tur to-tre ganger, men hun løper av gårde med en gang og blir borte 10-20 minutter og det er veldig vanskelig å få tak i henne igjen. Ekstremt høyt stressnivå når jeg får tak i henne. Nesten hyperventilerer.

I skogen er hun veldig "på" og kan bare gå i vanlig bånd. Drar ivrig i alle retninger og skal lukte/smake/grave etter alt som kan ha levd en gang. Flexi har startet å fungere nå nylig på brede traktorveier. :) Hun er relativt lydig i bånd og kommer som ei kule når jeg roper for å få henne videre.

Hun har mye jakt og jeg forventer ikke at hun skal kunne være løs på tur noengang, men det hadde vært utrolig kjekt å kunne sluppet henne på et jorde så hun kunne ha løpt litt med en annen hund, lekt i strandkanten når hun får raptus eller bare gå uten bånd fra døra bort til bilen.

Her ble det veldig mye negativt, men det er et område hvor hunden overhode ikke fungerer, hun er flott ellers! Har noen erfaringer med dette og råd om hva vi kan trene på? Eller er det ikke håp? :P

Link to comment
Share on other sites

Hvilken rase/blanding er hunden? Når hun stikker, er det etter spor eller synlig vilt, eller er det bare helt tilfeldig? Stikker hun selv om hun er sammen med andre hunder?

Hvordan har du trent innkalling?

Jeg aner ikke hva hunden er blanding av. Litt usikker på hva hun sikker av etter siden jeg ikke har hatt henne løs/mistet henne mer enn fire ganger, men tror det er vilt. Det virker som hun har halvveis kontroll på hvor jeg er når hun er av gårde. Alle gangene hun har stukket av har det endt med at hun blir helt fra seg fordi hun ikke finner meg eller har satt seg fast et sted (glapp båndet -.-). Ekstremt høyt stressnivå på henne når jeg endelig får tak i henne (løper ikke etter, bare venter til hun kommer bort frivillig)

Jeg har hatt henne løs med en annen hund en gang og da stakk hun etter kort tid. Fem-ish minutter selv om de lekte og hadde det gøy. Hun løper veldig langt unna, så langt at jeg ikke kan se henne selv om det er relativt åpent.

Hun kommer når jeg roper hvis hun er i flexi og holder på med et eller annet, men bruker aldri langline (hun er færl til å ta fart og løpe i alle retninger og lina er vond å holde igjen). Har henne løs innimellom i en innhegning og da kommer hun på innkalling med en gang (når hun er ferdig å rase fra seg i starten).

Link to comment
Share on other sites

Kan du starte med å trene innkalling på stua, så i hagen og så utvide det gradvis? :) Med verdens beste belønning? Dvs. eb godbit hun ELSKER eller leke noe skikkelig gøy? Tenker at det må være bedre enn tørrfor, mer i retning leverpostei/pølse/superleke numero uno.

Langlina skal man forresten ikke holde i. Den er mer til for å lettere få tak i hunden.

Link to comment
Share on other sites

Det er litt avgengig av hva hun er blanding av. Foreldrene mine sin hund er blanding av beagle og drever, og den kan man ikke ha løs med mindre man er på jakt og har tenkt å være i skogen noen timer. Stefaren min har mekket en 30 m. lang langline som han bruker på henne slik at hun får gå litt løs. Hadde henne med på tur her den ene dagen, og da hadde jeg langlina pluss at hun var på et innegjerda sauejorde. Hun kom på innkalling under tvil, men hadde hun en fert i nesa eller så noe som beveget seg, så var det ikke sjans at hun hørte på meg i det hele tatt. Hører KUN om det ikke er noe som fanger interessen hennes der og da. Jaktlysta overgår alt. Lekte litt med ball med henne, det gadd hun i ca 5 minutter før hun begynte å lete etter spor hun kunne følge eller speida etter harepus. Poenget: Noen hunder kan faktisk ikke gå løs. Og selv om man får trent inn en grei innkalling, så vil man ikke greie å tilby hunden noe som er bedre enn å stikke på jakt, når man har med "ekte" jakthund å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

@sprettballen det høres veldig ut som Luna du beskriver! På tur kan hun få ferten av noe i luften eller på bakken. Kaster seg rundt og skal etter. Hun hyler som en stukket gris hvis vi møter rådyr for eksempel.

Hun er i tillegg veldig selvstendig. Hun bodde ute i en oppkjørsel sitt første leveår og hadde ikke mye kontakt med mennesker. Tok lang tid før hun fikk et ønske om å få kontakt med meg på eget initiativ.

Jeg får bare akseptere at hun ikke kan være løs, men det er så frustrerende at hun stikker så fort hun får en halv mulighet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...