Jump to content
Hundesonen.no

Kvinne fradømt til å ha hund i Norge – tiltalt for dyreplageri i Sverige


Artemis
 Share

Recommended Posts

En kennel-eier i Hedmark mistet retten til å ha hunder på livstid etter å ha blitt dømt i en av Norges verste hundemishandlingssaker. Men kvinnen flyttet bare virksomheten til Sverige. Nå er kvinnen tiltalt i Sverige. For ulovlig salg av hunder og dyreplageri.

Artikkel på tv2.no

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 76
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da har damen også fått fred, tipper hun har slåss med mange demoner i sitt liv. 

Telefonnr er til Camilla Leoson sin kontortelefon i alle fall ... Eller, det var nå det som ble sagt på svareren. Uten at det er noe bekreftelse på at meldingen er sann. Har sittet og lest et par

En sånn burde dømmes til en eller annen form for behandling..hun må jo være alvorlig (p)syk

Posted Images

Tråder?

Å gurimalla hvordan skal vi finne dem, hun var her for mange år siden og hun svarte vel i de fleste tråder som alle oss andre, hun var bare veldig bedreviter osv, det kan hende hun ikke kommer opp også siden jeg vet at flere av brukernavnene hennes ble slettet (hun ble kastet ut, men kom inn igjen med andre brukernavn).

Men, finner du noen av diskusjonene hvor hun var med i så er det bare å ta frem popcorn og brus, for det var en underholdning i seg selv pocorn.gif

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hårreisende!

...

Hva er "ulovlig salg" i Sverige? Forbudskåte meg vil gjerne regulere hundesalg i Norge også :P

Damen ble i Norge dømt i hovedsak i f t Lov om dyrevelferd, ikke p g a salg. I Sverige fikk hun såvidt jeg husker forbud mot å omsette hunder. Det er kanskje det som "ulovlig salg" innebærer.

Link to comment
Share on other sites

Vil tro det er høy popcornfaktor, ja.

Det er da f..n ta meg ingen popcornfaktor i denne saken. En tragedie for alle som var innblandet, damen, dyrene og offentlige instanser.

Link to comment
Share on other sites

Det er da f..n ta meg ingen popcornfaktor i denne saken. En tragedie for alle som var innblandet, damen, dyrene og offentlige instanser.

Det må da være lov til å si at postene denne damen hadde på sonen hadde popcornfaktor?! Det er INGEN her som har sagt at saken i seg selv har noen form for underholdningsverdi.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Men når det er snakk om en gal person i et diskusjonsforum,

Såvidt jeg vet har ikke damen fått noen diagnose. Man må gjerne mene, tro og anta men det finns ingen off bekreftelse på at vedkommende er "en gal person". Og da bør man kanskje la være å skrive som om det var et faktum?

Link to comment
Share on other sites

Husk at dere snakker om et levende menneske nå da, som ikke er her og kan forsvare seg.

Edit: Jeg tror jeg kaster opp. Har hun virkelig avlet amstaff og kaukasisk ovtcharka?

I hvert fall sistnevnte. Tror det var "hovedrasen" til vedkommende?

Link to comment
Share on other sites

Syns man skal være forsiktig med å gi diagnoser. Spesielt om man kun har lest foruminnlegg og mediaoppslag.

Jeg har forøvrig møtt damen, og gikk derfra med bakoversveis og oppriktig VONDT av damen. Jeg håper virkelig at hun nå kan få hjelp.

Selvsagt fryktelig vondt av dyrene også, virkelig. Men der kunne jeg faktisk gjøre noe for å hjelpe et par av dem til et bra liv, jeg kunne ikke gjøre en dritt for å hjelpe damen selv.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...