Gå til innhold
Hundesonen.no

Løpetid - hvordan oppfører din tispe seg?


Tekopp
 Share

Recommended Posts

Nå har lumi blødd i 2 uker og hun blør mye! :P 

 

Hvor lenge varer selve blødningene? og når kommer stådagene? :P 

Blødde 9 dager denne gangen, sto fra dag 2 til dag... 12? Her i huset er ingen løpetider like. Sist var det blod 8-10 dager, så fire stådager. Husker ikke gangen før men det var også annerledes.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig individuelt. Lykke har enda ikke hatt stådager på sine to løpetider. Labbisen sto på dag 7-8, og skrek etter mannfolk i en drøy uke.... :o

Hvordan merker dere stådagene? Jeg har aldri tenkt over slikt med noen av hundene og ikke lagt merke til noe spesielt heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan merker dere stådagene? Jeg har aldri tenkt over slikt med noen av hundene og ikke lagt merke til noe spesielt heller.

En venninnes hund brettet halen til siden bare man snakket til henne, ellers er det ikke uvanelig at de gjør det ved berøring. Labbisen møtte oss i gangen når vi kom hjem med rumpen først. Skikkelig lekker :lol:

Ellers så skrek hun etter andre hunder på gaten, og stilte seg opp om noen kom innenfor 3-5 m radius.

(Og folk sier at hannhunder er kåte griser.... :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Talli trodde jeg ikke hadde stådager heller, helt til hun fikk møte en hannhund for parring. Da hadde den vist stådager gitt :P

Blaze..Blaze vil lage bebiser med meg, og med bordet og med datteren og med kråken i hagen osv osv.

Ellers merker jeg veldig liten forsjell på mine tisper under løpetiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

blant våre 11 tisper er det forskjeller mellom dem på hvordan de oppfører seg før, under og etter løpetid. Enkelte merker du ikke at har løpetid, ikke engang når de er høyløpske. De jobber like bra i selen, spiser godt og oppfører seg normalt. Stiller seg opp om hannhund kommer bort,selvsagt (helt normalt), men snur ikke rompa til alt og alle. Det er idealet synes jeg. Så har vi ei som blir ganske surrete når hun er høyløpsk, og går dårligere som lederhund da. jeg merker meg sånne ting, og tar det med i avveininga om hunden er aktuell for avl, for hvor påvirka de blir av løpetid er høyst sannsynlig arvelig, og hormontroll vil jeg ikke ha. Ingen her blir helt "dust", heldigvis- men variasjon er det.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Markerer mye mer, snuser mye mer, helt ukontaktbar utendørs, glemmer alt hun har lært (trekker konstant og hiver seg mot fremmede for kanskje de har en hannhund i lomma), vil IKKE gå tur (veldig ulikt henne), vil generelt ikke ut av huset. Klengete og kosete hjemme, hobbyanorektiker, prøver febrilsk å komme seg INN i steinmuren i hagen for å lage hule, adopterer sko og griseører og tilsynelatende oss menneskene. Flørter hemningsløst med hanner og vipper på halen, men prøver de seg får de kjeft, for tenk man er da ikke billig.

Litt av dette hadde selvsagt vært helt ok men det varte mer eller mindre konstant i 4-5 måneder før, under, og etter, slik at hun overhodet ikke hadde det bra. Så nå er hun kastrert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke si for sikkert om Nicki har (eller har hatt) sin første løpetid, men hun snuser veldig mye i forhold til før, har begynt å bli litt mer skitten der bak enn tidligere hvor hun holdt det prikkfritt relativt lenge mellom dusjene, dog likevel slikker seg mer enn før. Har innimellom lite sans for maten hun får i matskålen (men ikke godbiter på tur), og mange hannhundeiere spør plutselig om hun har løpetid, og passeringer av andre hunder var inntil jeg satte inn drastiske tiltak et mareritt (kuttet flexi, struphalsbånd, grime), og hun har blitt mer kosete/klengete innendørs. Ikke noe blod å spore etter henne dog.

"Stå-dager" har hun ikke hatt som jeg har oppfattet.

Er livredd for å slippe henne fritt for tiden, så for henne er det båndtvang selv om det sannsynligvis hadde gått bra og vært sunt med frislipp. Skal for all del ikke ha noe gatemix-kull på hun her!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...