Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelaget for/godbiter


Maharajah
 Share

Recommended Posts

Om nøyaktig én uke får vi vårt nye familiemedlem hjem til oss, og siden jeg er generelt glad i å bake og lage mat har sett for meg at jeg kan lage småsnacks og annet godt til hunden også! Jeg har et lite kjøkken med dårlig plass så jeg ser for meg noen enkle oppskrifter som heller ikke koster så veldig mye for ingredienser. Hva bruker dere å stelle i stand til hunden på kjøkkenet? Eller kjøper alle ferdig godbiter osv.? Jeg vil egentlig gjøre det mest for kosen sin del (og hunden selvfølgelig :) ) men jeg tror det hadde vært morsomt å kunne lage en stor porsjon av og til som kan fryses ned og brukes litt etter litt f.eks. Eller noe som bare kan stå tørt .. Mulig jeg er litt opimistisk og tror at dette blir å skje med gjevne mellomrom, men jeg vil iallefall prøve! Tips? :thumbsup:

- Legger ved bilde av 7 uker gamle Houdini-gutten vår :D

post-14048-0-57918300-1422658412_thumb.j

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er en slager for min kresne hund å tørke lever. Koster ca. 20 kroner kiloen på Coop obs, og de blir veldig gode i følge min hund :)

Endten kan du koke leveren først i store biter for så å kutte i passe go'bit størrelse (Blir ganske ekkel lukt av det), eller så kan du skjære den opp i passe små biter med en gang. Legg så på bakepapir og så i steikovnen på 50 grader varmluft (gjerne med en sleiv i døra). La det stå i 3-4 timer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må innrømme at det er dårlig med kokkelering for hundene fra min side. Det går mye i pølser som godbiter. Jeg har dog laget levergodbiter til dem noen ganger. Det liker de veldig godt, men det er mange som synes at det lukter veldig når man lager det. Jeg koker leveren i en pose (mindre lukt), kutter den opp små biter(jeg gjør det ute, igjen, mindre lukt) og tørker bitene i ovnen på lav varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp en dehydrator på Jula til 299,- så kan du tørke all den godis du måtte ønske til firfotingene, og deg selv.
Jeg har to ganger forsøkt tørke lever i ovnen, det endte med oppkast etter et par timer pga lukten. Med dehydratoren lukter jeg knapt levelukta. Maskinen er plassert på ovnen under vifta.

Mine firfotinger digger hjemmetørka lever, blodpudding, kyllinghjerter, kyllingkjøtt, søtpoteter, epler, bananer mm.
Jeg har også mekka sammen kjeksdeig (husker ikke hvor jeg fant oppskriften) og tørket den i maskina. Funka fjell og bikkjene elsker det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tørke diverse kjøtt som er delt i små bitar.

Ellers har eg nyleg prøvd meg på denne:

Kjøttdeig (valgfri)

Egg

Fiberhusk

Bland alt godt og smør utover eit steikebrett. Hiv inn i ovnen på 90-100 grader på varmluft (gjerne med døra open) og la stå nokre timar. Ta ut, snu den, rut opp og hiv inn igjen i nokre timar igjen.

Etter alt dette delte eg den opp i lange remser og lot den stå ein time ekstra, med remsene fordelt utover. Blir mjuke og lette å dele i mindre bitar :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cluet med lever er å ha på litt urter, så lukter det faktisk "godt". :) Koker jeg lever har jeg litt hvitløk, rosmarin/timian og et laubærblad eller to i vannet, og da lukter det faktisk ganske godt. Tørker jeg det har jeg på rosmarin eller timian, og det lukter ganske godt da også. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager alt av godbiter selv, bruker som regel svinekjøtt i form av koteletter, hjerte eller tunge til å lage av.

Pleier å dele i små biter og tørke på lav varme rundt 70c med døren litt på gløtt til de er passe tørre, knyter flere små "baller" med rundt 10-15 små godbiter i hver i en brødpose og så klippe opp posen og legge posjonvis i fryseren. Så er det bare å ta opp litt og litt. :)

Snacks som rå svinehale eller -øre gir jeg som måltid som hunden får ca. en gang ukentlig her, men dette kan du også kjøpe og langtidstørke på lav varme om du ikke ønsker å gi det rått, bare så det blir tørt uten å direkte varmebehandle det (bein skal ikke varmebehandles).

Det aller beste for en hund er rått kjøtt/fisk, men om du ikke skulle ville å gi det og fôrer tørt, kan du gi det et raskt oppkok og gi det som et måltid nå og da eller blande i hundens mat. Du kan også blande i et egg etpar ganger i uken. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er en slager for min kresne hund å tørke lever. Koster ca. 20 kroner kiloen på Coop obs, og de blir veldig gode i følge min hund :)

Endten kan du koke leveren først i store biter for så å kutte i passe go'bit størrelse (Blir ganske ekkel lukt av det), eller så kan du skjære den opp i passe små biter med en gang. Legg så på bakepapir og så i steikovnen på 50 grader varmluft (gjerne med en sleiv i døra). La det stå i 3-4 timer.

Oi, ja dette hørtes jo både lettvint og billig ut! Får prøve det en dag og se om lukten blir et problem eller ikke.. :)

Kjøp en dehydrator på Jula til 299,- så kan du tørke all den godis du måtte ønske til firfotingene, og deg selv.

Jeg har to ganger forsøkt tørke lever i ovnen, det endte med oppkast etter et par timer pga lukten. Med dehydratoren lukter jeg knapt levelukta. Maskinen er plassert på ovnen under vifta.

Mine firfotinger digger hjemmetørka lever, blodpudding, kyllinghjerter, kyllingkjøtt, søtpoteter, epler, bananer mm.

Jeg har også mekka sammen kjeksdeig (husker ikke hvor jeg fant oppskriften) og tørket den i maskina. Funka fjell og bikkjene elsker det.

Ja, har vurdert en dehydrator men jeg har så utrolig lite plass på kjøkkenet at jeg ikke vil ha noen kjøkkenmaskiner osv. som tar opp plass på benken eller i skapet. Men så skal jeg jo ikke bo her for alltid da :)

Cluet med lever er å ha på litt urter, så lukter det faktisk "godt". :) Koker jeg lever har jeg litt hvitløk, rosmarin/timian og et laubærblad eller to i vannet, og da lukter det faktisk ganske godt. Tørker jeg det har jeg på rosmarin eller timian, og det lukter ganske godt da også. :)

Hvordan er det med hvitløk til hunden da? Har hørt at det ikke er bra for dem.. :huh:

Tørke diverse kjøtt som er delt i små bitar.

Ellers har eg nyleg prøvd meg på denne:

Kjøttdeig (valgfri)

Egg

Fiberhusk

Bland alt godt og smør utover eit steikebrett. Hiv inn i ovnen på 90-100 grader på varmluft (gjerne med døra open) og la stå nokre timar. Ta ut, snu den, rut opp og hiv inn igjen i nokre timar igjen.

Etter alt dette delte eg den opp i lange remser og lot den stå ein time ekstra, med remsene fordelt utover. Blir mjuke og lette å dele i mindre bitar :)

Oi, takk! Det er slike "bakeoppskrifter" jeg synes er moro å lage da. Å tørke kjøtt eller hive noe i fryseren er ikke akkurat matlaging slik jeg så for meg så denne skal jeg absolutt prøve ut. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk en bok av mamma som heter "Kokebok for hunder: festmat til din beste venn". Der er det oppskrifter på både middager og snacks i varierende vanskelighetsgrad. Er flotte bilder også, og mye av maten ser faktisk veldig god ut..hehe.

Jeg aner ikke hvor hun kjøpte den boka, men jeg ser at ark har den i nettbutikken sin til 70 kr. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...