Gå til innhold
Hundesonen.no

Lemaya

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Retriever blanding

Lemaya's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tusen takk for all hjelp:-)
  2. Det er en sånn liste jeg har lett etter på nett:-) Men den linken tar meg bare til utstillingen som er på søndag, vi har tenkt å reise i morgen, lørdag. Har lett på siden til norsk welsh corgi klubb siden de har utstillingen i morgen, men finner ingen sånn oversikt der. Får bare reise sånn at vi er der kl 09, sikkert mange fine hunder å se hele dagen:-)
  3. Hei. Vi har snakket om å skaffe oss en hund til, og tenkte derfor å reise på hundeutstilling for å kikke litt. Har tidligere bare hatt blandingshunder og aldri vært på utstilling før, derfor har jeg noen få og sikkert enkle spøsmål :-) Det står at utstillingen starter kl 09, men finner ingen info om når hver enkelt rase skal i ringen. Det er i utgangspunktet to raser vi er mest interessert i å se på, den ene er i gruppe 1 (aussie) og den andre er i gruppe 5 (finsk lapphund). Er det sånn at de alltid starter med gruppe 1-2-3 osv. eller varierer det fra utstilling til utstilling? Litt kjedelig å komme kl 09 hvis det blir flere timer å vente før de rasene vi vil se skal stilles ut.. Utstillingen vi har tenkt å besøke er i morgen på Exporama, så jeg vet spørsmålene kommer litt seint, men håper det er noen utstillingseksperter her i kveld :-)
  4. Ja, jeg får ta kontakt med raseklubben, har vært en tur inne på siden der å kikket litt. Ellers tusen takk for alle tilbakemeldinger:-)
  5. Jeg fikk en bok av mamma som heter "Kokebok for hunder: festmat til din beste venn". Der er det oppskrifter på både middager og snacks i varierende vanskelighetsgrad. Er flotte bilder også, og mye av maten ser faktisk veldig god ut..hehe. Jeg aner ikke hvor hun kjøpte den boka, men jeg ser at ark har den i nettbutikken sin til 70 kr. :-)
  6. Fint å høre hvordan deres erfaringer med rasen er, siden jeg kun har hatt blandingshunder tidligere. Da vet man jo liksom ikke hvordan hunden blir i det hele tatt, har heldigvis vært veldig heldig for det har bare vært fantastiske og snille hunder:-) Grunnen til at jeg har lyst på rasehund nå er pga at jeg har fått lyst til å prøve meg på litt agility og noe utstilling. Retrieverblandingen jeg har nå gjør alt hun kan for å få noe som kan spises, et skikkelig matvrak med andre ord. Om jeg har en liten godbit eller noe mat i hånda ser hun på meg med et blikk som sier "hva skal jeg gjøre, bare si det.. Jeg gjør ALT!" ;-) Jeg skjønner at det finnes individuelle forskjeller innenfor samme rase, men ville høre hvordan gjennonsnitts aussien er, og erfaringer fra dere som bor og lever med denne rasen hver dag. Skal tenke godt igjennom saken før jeg går til anskaffelse av ny valp hvertfall, uansett rase:-)
  7. Er det det som menes med mental stimuli altså. Jeg er nok ikke så god på "fagutrykk" tror jeg:-) Jeg synes det er gøy å lære hunden triks og hun jeg har nå kan flere forholdsvis unyttige triks, sånn som sitte bamse, rull rundt, forskjell på høyre og venstre labb og kryp. Hun kryper egentlig bare med forbeina og har rumpa rett i været, men jeg synes det er så sjarmerende og søtt å se på så jeg terper ikke noe mer på det:-) Så hvis det er sånne ting en aussie liker å drive med så er jo det bare et kjempepluss. Skal jo gå på kurs også, selv om jeg har gått på kurs tidligere så blir det ny runde med kurs med ny hund, de liker det jo de også. Hvordan er en aussievalp de første ukene, jeg må jo ta ut ferie for å være hjemmeværende "småbarnsmor" en stund. Men hvor mange uker anbefaler du at jeg er hjemme og gradvis venner den til å være hjemme alene sammen med den andre hunden? Jeg jobber som bud, så er jeg riktig heldig kan valpen være med litt i bilen på jobben i begynnelsen (det er egentlig opp til sjefen min, og bare en tanke jeg har;-)) Takker for all informasjon:-)
  8. Takk for nyttig svar, ble litt klokere nå:-) Vil jo være sikker i min sak før jeg går til anskaffelse av en ny hund, skal jo forhåpentligvis leve sammen med den i mange år. Mental stimuli, mener du da f.eks søk? Det er noe jeg har drevet litt med innimellom. Gjemt godbiter og snacks som hun må lukte seg frem til, ser ut som hun synes det er veldig gøy også. Fin måte å aktivisere hunden på når det er skikkelig møkkavær ute hvertfall..hehe :-)
  9. Hei. Vurderer sterkt å skaffe en hund til, hund nr to. Har fra før ei labrador/golden retriever blanding, tispe på snart 7 år. Grunnen til at jeg ønsker en hund til er fordi jeg har fått så utrolig lyst til å begynne med hundesport, særlig agility, men også noe utstilling. Er oppvokst med hund og har stort sett alltid hatt hund, men det har bare vært blandingshunder som kun har blitt brukt som selskap og turkompiser. Altså null erfaring med overnevnte hundesport. Møtte en aussie for en stund tilbake og falt helt for den rasen, har fått lest noe om den, men det står jo litt forskjellig alt ettersom hvor man leser. Hvordan er aussien i forhold til andre dyr? Vi har i tillegg til blandingshunden også to katter.. Det står at de trenger mye mosjon, men hva er mye? Hunden vi har nå har lett for å være litt rastløs og overivrig, spesielt om vi er borte hos noen eller har besøk, sånn har hun alltid vært. Er det oppførsel som en ny valp evt kan plukke opp? Hun er verken nervøs eller usikker, bare veldig, veldig energisk ;-) Har aldri hatt to hunder samtidig, så dette er noe nytt for meg. Håper på noen kloke svar og innspill :-)
×
×
  • Opprett ny...