Gå til innhold
Hundesonen.no

Nyttårsmat rett og slett


Helianthus
 Share

Recommended Posts

  • Svar 67
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ammelam. Mmmmm. Kanarisk juletradisjon som smaker himmelsk godt, minner om rype. Litt fusk, de beiter også og får furunålhøy. Lammet står i ovnen med persille fra hagen, salt og pepper på 80 grader,

Fondue på nyttårsaften Alltid fondue på nyttårsaften.... Nå også med sjokoladefondue som dessert

Den der søtpoter/marshmellows-saken så dødelig ut. Med to diabetikere på nyttårsaften .,. Sent from my iPhone using Tapatalk

Vi begynner i morgen.

Sambo lager litt pakoras og jeg skal lage spinat og feta i butterdeig.

De vi skal til skal også diske opp litt.

Og så tar vi med oss diverse oster.

Pakoras høres godt ut! Måtte sjekke hva det er. Spinat og feta i butterdeig er nam! Dessverre har en av gjestene glutenallergi, så vi har droppet alt med mel i, ellers hadde jeg laget det selv.

*************

Nå har jeg kokket hele dagen. Uansett om vi er alene eller får besøk så pleier vi å lage noe spesielt på nyttårsaften. Det er en av de dagene i året vi gjør ting vi ikke kan på kjøkkenet og/eller lager nye retter. I fjor hadde vi 7-retters middag, men da var det heldigvis bare oss fire ;)

Noen tips til krydring av kalkun?

Og hvilke typer grønnsaker som passer til, og om disse bør være ovnsbakte eller kokte?

Jeg har jo allerede foreslått limejello-salat og søtpotet gratinert med marshmallows :ahappy: men spesielt sistnevnte er veldig godt. Du kan evt. droppe marshmallows og bare bake med brunt sukker, kanel, smør og litt appelsinjuice. Bønnestuing er veldig godt til, og en frisk frukt/grønn salat med en lett yoghurtdressing. Krydderet kan være alt det samme som til kylling .. feks appelsin og frisk basilikum, hvitløk, honning, sitron. Eller ta en titt her:

http://www.prior.no/kokeboken/oppskrifter/?type[16850]=1

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pakoras høres godt ut! Måtte sjekke hva det er. Spinat og feta i butterdeig er nam! Dessverre har en av gjestene glutenallergi, så vi har droppet alt med mel i, ellers hadde jeg laget det selv.

*************

Nå har jeg kokket hele dagen. Uansett om vi er alene eller får besøk så pleier vi å lage noe spesielt på nyttårsaften. Det er en av de dagene i året vi gjør ting vi ikke kan på kjøkkenet og/eller lager nye retter. I fjor hadde vi 7-retters middag, men da var det heldigvis bare oss fire ;)

Egentlig er vegetar-tapas best for da låser seg man ikke fast i kjøtt :P

Jeg skal også lage en bønnesalat med litt olivenolje ( har en greker på jobb og derfor tilgang på sitia olivenolje) , hvitløk, feta og valnøttkjerner.

Enkelt og latterlig godt.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det kjøpt inn kalkunfilet og så blir det fløtegratinerte poteter til. Og litt grønnsaker til, får se hva jeg har i frysen. Tilbehøret er enmlig bare til meg. Guttungen spiser kjøtt, og bare kjøtt. :aww:

Han vokser nok opp til å bli en ung, kjekk mann like vel skal du se :D. Hilsen hun som nektet å spise grønnsaker og annet tilbehør til middag da hun var ung... :aww:.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Ok, nå er menyen klar: forrett blir ovnsbakt ørret på en hvitløks bruschetta med avokado pure og reker. Hovedrett hjortestek med ovnsstekte poteter, rosenkål, balsamico sopp og viltsaus (laget fra bunnen). Til dessert blir det vaniljeis med lune kirsebær, sjokoladesaus og eggelikør. I tillegg har vi snask, vin, sprudlevann og nøtter. Tror ingen skal gå sulten herfra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ammelam. Mmmmm. Kanarisk juletradisjon som smaker himmelsk godt, minner om rype. Litt fusk, de beiter også og får furunålhøy.

Lammet står i ovnen med persille fra hagen, salt og pepper på 80 grader, til hasselbackpotetene står for tur. De må tas opp fra jorda først ;)

Rosenkål, gulrot, champinjong og hvitløk fra Vilaflor, surret med ekte smør.

Buljong til viltsaus har stått og putret siden i morges, med hvitløk, løk, gulrot, persillerot, persille, rotselleri, purreløk, stangselleri, knuste einerbær, timian, salt og nykvernet hvitpepper. Og to dråper olivenolje.

Hvetemel, Spes med saft fra lammet, litt fløte, litt rømme, ripsgelé og ingen hemmelighet (brunost).

På bordet står norsk julebrus kjøpt for en formue. Alkoholfri champagne, øl, Lerum solbærsaft, og vann og svensk julemøst.

Mintsaus, ripsgelé, tyttebærsylte, ripssylte, og innmat og hodet fra lam som er surret i smør, og godtgort seg i åtti gradersvann med einerbær, ingefær, løk, muskatnøtt, salt, allehånde, svarte pepperkorn, og stekeskyen.

Mye godt tilbehør til sausen med andre ord.

Til dessert blir det riskrem, likør og kaffe, norsk sjokolade, tradisjon er iskake men ble ikke tid til det i år. Gjester er naboen og lille gutten, pappan er på jobb på skip, det blir koselig å servere kanarisk-norsk mat.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal være gjest i år, så vet ikke nøyaktig - men vet at det blir kalkun :)

...ooog jeg kan meddele at det var sykt godt! Hadde så mye godt tilbehør; gulrotstuing/stappe, kokte og karamelliserte rosenkål, poteter, fløtesaus + en bacon- og sopp-stuffing. Sistnevnte var :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøtteterene falt helt for pakora og ingen kom på at man hadde glemt å sette frem chorizo og skinke før alle var stappmette :lol:

Scampi, vårruller, pakora,"samosa" , hjembakt brød med salt og olivenolje å dyppe i, bønnesalat, mangosalat, anjossalat, ost fra Den blinde ku, tatziki, aoiola, sweet chili saus, salsa .. husker ikke mer..

Alle forspiste seg.

Ungene elsker jo scampi , så de satt stort sett å gumlet det.

Jeg kan styre meg og sambo spiser det jo ikke + at foreldrene til barna falt helt for pakoraen, så de fikk ha scampien stort sett i fred. Veldig fornøyde barn :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...