Siri Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Pinnekjøttet er satt til utvanning her, og tyttebær er tatt opp fra fryseren. Så da antar jeg at det blir pinnekjøttmiddag i morgen . Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Malinka Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Her er det kjøpt inn kalkunfilet og så blir det fløtegratinerte poteter til. Og litt grønnsaker til, får se hva jeg har i frysen. Tilbehøret er enmlig bare til meg. Guttungen spiser kjøtt, og bare kjøtt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mud Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Vi begynner i morgen. Sambo lager litt pakoras og jeg skal lage spinat og feta i butterdeig. De vi skal til skal også diske opp litt. Og så tar vi med oss diverse oster. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Monab88 Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Pinnekjøtt, selvfølgelig! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
marjea Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Skal være gjest i år, så vet ikke nøyaktig - men vet at det blir kalkun Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helianthus Skrevet 30. Desember 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Vi begynner i morgen. Sambo lager litt pakoras og jeg skal lage spinat og feta i butterdeig. De vi skal til skal også diske opp litt. Og så tar vi med oss diverse oster. Pakoras høres godt ut! Måtte sjekke hva det er. Spinat og feta i butterdeig er nam! Dessverre har en av gjestene glutenallergi, så vi har droppet alt med mel i, ellers hadde jeg laget det selv. ************* Nå har jeg kokket hele dagen. Uansett om vi er alene eller får besøk så pleier vi å lage noe spesielt på nyttårsaften. Det er en av de dagene i året vi gjør ting vi ikke kan på kjøkkenet og/eller lager nye retter. I fjor hadde vi 7-retters middag, men da var det heldigvis bare oss fire Noen tips til krydring av kalkun? Og hvilke typer grønnsaker som passer til, og om disse bør være ovnsbakte eller kokte? Jeg har jo allerede foreslått limejello-salat og søtpotet gratinert med marshmallows men spesielt sistnevnte er veldig godt. Du kan evt. droppe marshmallows og bare bake med brunt sukker, kanel, smør og litt appelsinjuice. Bønnestuing er veldig godt til, og en frisk frukt/grønn salat med en lett yoghurtdressing. Krydderet kan være alt det samme som til kylling .. feks appelsin og frisk basilikum, hvitløk, honning, sitron. Eller ta en titt her: http://www.prior.no/kokeboken/oppskrifter/?type[16850]=1 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mud Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Pakoras høres godt ut! Måtte sjekke hva det er. Spinat og feta i butterdeig er nam! Dessverre har en av gjestene glutenallergi, så vi har droppet alt med mel i, ellers hadde jeg laget det selv. ************* Nå har jeg kokket hele dagen. Uansett om vi er alene eller får besøk så pleier vi å lage noe spesielt på nyttårsaften. Det er en av de dagene i året vi gjør ting vi ikke kan på kjøkkenet og/eller lager nye retter. I fjor hadde vi 7-retters middag, men da var det heldigvis bare oss fire Egentlig er vegetar-tapas best for da låser seg man ikke fast i kjøtt Jeg skal også lage en bønnesalat med litt olivenolje ( har en greker på jobb og derfor tilgang på sitia olivenolje) , hvitløk, feta og valnøttkjerner. Enkelt og latterlig godt. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Her er det kjøpt inn kalkunfilet og så blir det fløtegratinerte poteter til. Og litt grønnsaker til, får se hva jeg har i frysen. Tilbehøret er enmlig bare til meg. Guttungen spiser kjøtt, og bare kjøtt. Han vokser nok opp til å bli en ung, kjekk mann like vel skal du se . Hilsen hun som nektet å spise grønnsaker og annet tilbehør til middag da hun var ung... . 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Blir pinnekjøtt. Jobber dag i morgen og nyttårsdagen, så ingen feiring utover ett godt måltid her Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Bli nok denne http://trinesmatblogg.no/2011/02/18/andebryst-med-appelsinsjy-og-røstipoteter/ sjokoladefondant til dessert, kanskje forrett Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Djervekvinnen Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Ribbe Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Gråtass Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Ok, nå er menyen klar: forrett blir ovnsbakt ørret på en hvitløks bruschetta med avokado pure og reker. Hovedrett hjortestek med ovnsstekte poteter, rosenkål, balsamico sopp og viltsaus (laget fra bunnen). Til dessert blir det vaniljeis med lune kirsebær, sjokoladesaus og eggelikør. I tillegg har vi snask, vin, sprudlevann og nøtter. Tror ingen skal gå sulten herfra. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Michellus Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Her blir det kalkun med himlaga stappe, gulrøtter, rosenkål, surkål (aner ikke hvorfor, meeeen...), tyttebær ( :S ) og himlaga saus. Jeg gleder meg til å starte! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PrimaDonna Skrevet 31. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 31. Desember 2014 Ammelam. Mmmmm. Kanarisk juletradisjon som smaker himmelsk godt, minner om rype. Litt fusk, de beiter også og får furunålhøy. Lammet står i ovnen med persille fra hagen, salt og pepper på 80 grader, til hasselbackpotetene står for tur. De må tas opp fra jorda først Rosenkål, gulrot, champinjong og hvitløk fra Vilaflor, surret med ekte smør. Buljong til viltsaus har stått og putret siden i morges, med hvitløk, løk, gulrot, persillerot, persille, rotselleri, purreløk, stangselleri, knuste einerbær, timian, salt og nykvernet hvitpepper. Og to dråper olivenolje. Hvetemel, Spes med saft fra lammet, litt fløte, litt rømme, ripsgelé og ingen hemmelighet (brunost). På bordet står norsk julebrus kjøpt for en formue. Alkoholfri champagne, øl, Lerum solbærsaft, og vann og svensk julemøst. Mintsaus, ripsgelé, tyttebærsylte, ripssylte, og innmat og hodet fra lam som er surret i smør, og godtgort seg i åtti gradersvann med einerbær, ingefær, løk, muskatnøtt, salt, allehånde, svarte pepperkorn, og stekeskyen. Mye godt tilbehør til sausen med andre ord. Til dessert blir det riskrem, likør og kaffe, norsk sjokolade, tradisjon er iskake men ble ikke tid til det i år. Gjester er naboen og lille gutten, pappan er på jobb på skip, det blir koselig å servere kanarisk-norsk mat. 6 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
marjea Skrevet 1. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 1. Januar 2015 Skal være gjest i år, så vet ikke nøyaktig - men vet at det blir kalkun ...ooog jeg kan meddele at det var sykt godt! Hadde så mye godt tilbehør; gulrotstuing/stappe, kokte og karamelliserte rosenkål, poteter, fløtesaus + en bacon- og sopp-stuffing. Sistnevnte var Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 1. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 1. Januar 2015 Det ble kalkunfilet med store pommes, rosenkål og gulrøtter kokt med salt, sukker og smør, samt fløtesaus og ripsgele. Nam! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mud Skrevet 1. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 1. Januar 2015 Kjøtteterene falt helt for pakora og ingen kom på at man hadde glemt å sette frem chorizo og skinke før alle var stappmette Scampi, vårruller, pakora,"samosa" , hjembakt brød med salt og olivenolje å dyppe i, bønnesalat, mangosalat, anjossalat, ost fra Den blinde ku, tatziki, aoiola, sweet chili saus, salsa .. husker ikke mer.. Alle forspiste seg. Ungene elsker jo scampi , så de satt stort sett å gumlet det. Jeg kan styre meg og sambo spiser det jo ikke + at foreldrene til barna falt helt for pakoraen, så de fikk ha scampien stort sett i fred. Veldig fornøyde barn Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 1. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 1. Januar 2015 Her er det alltid pinnekjøtt på nyttårsaften - som på julaften. Det er så godt at en må spise det to ganger. Nemlig! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.