Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva spiser dere på 1. juledag


Helianthus
 Share

Recommended Posts

Hehe .. men kveite på julaften vil nok aldri skje her, altså. Kanskje torsk (det har jeg hørt om), og lutefisk i Gudbrandsdalen, men aldri kveite. Svigermor (Salten) pleier å ha stekt kveite på 2. dag, så det er kanskje en nord-norsk greie? :)

Det er litt rart at det ikke er lagt inn et par obligatoriske suppedager, bare for komme seg litt før nyttårsaften.

Dét er det vi bruker kveiterestene til - fiskesuppe i romjula. :)

Det er en nord-norsk greie, ja, tror det er en eldre, utdøende(?) tradisjon langs deler av kysten. Det var mer vanlig for noen generasjoner siden. Før i tida var det visstnok stor skam om mannen ikke klarte å skaffe kveite til jul, da måtte han sitte overskrevs på nausttaket til spott og spe mens folk gikk til kirka på julaften. Visstnok. :P

Ribbe og pinnekjøtt er en "importert" tradisjon her oppe, og torsk er jeg vant til at er hverdagsmat. Men tradisjoner endrer seg også, uten at det er noe galt i det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 55
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Minst mulig Som regel blir det en julelunsj med godt brød og pålegg, ingen middag.

Vi har alltid hatt pinnekjøtt og ribbe på juledagene. Dvs at hvis vi har pinnekjøtt julaften, så har vi ribbe 1. juledag - eller omvendt. Men i år blir det ikke slik - det blir kjip julefrokost h

1 juledag er det lang og sen frokost hos naboen Som går over i fest og pokerlag. Og utpå kvelden forsvinner all restematen

Det er litt rart at det ikke er lagt inn et par obligatoriske suppedager, bare for komme seg litt før nyttårsaften.

Vi hadde tradisjonelt gode, faste julemiddager fra lille julaften til andre juledag, kanskje noe på tredje juledag, men fjerde og femte var det gjerne tilbake til vanlig frokost og ingen middag, før det var feiring igjen lille nyttårsaften, nyttårsaften og første nyttårsdag. Litt avhengig av hvordan pappa jobbet, riktignok, siden han jobbet kvelden hver tredje uke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nøyaktig sånn har jeg vært vant til hjemme :D Kan det være fordi min far kommer fra sørlandet? :D Akevit og øl er nok en tradisjon fra morssiden i Oslo, for bestemor i Arendal godtok ikke sånt før hun ble 90 år og litt "mildere". (Ikkeno fyll eller merkbar påvirkning, bare for kosens skyld, og syns skyld for de av oss som bare later som de drikker akevit.)

Men jeg er fra Østlandet jeg! Har bare emigrert hit! Uansett elsker jeg den tradisjonen, det er liksom toppen av ferie å droppe middag og bare spise frokost hele dagen :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi er samlet min lille familie på fem både julaften og 1.dag. På julaften lages ekstra av alt - liten ekstra bit ribbe, ekstra kalkunfilet, til etegilde vi har på 1.dag.

De to dagene smelter liksom sammen, da vi er med min lille familie, og vi bor vegg i vegg. Julaften rusler vi rundt til dem og er der, 1.dag kommer de til oss.

1.dag er det middagsrester fra julaften, hjemmelagd pate, pølser, alt som er godt i livet. Beste dagen i året!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...