Gå til innhold
Hundesonen.no

Oppbevaring hundemat


maiakristine
 Share

Recommended Posts

Vi heller sekken over i en fórtønne som står i boden med romtemperatur. At vi har den i tønne er mest fordi jeg synes der er lettere å få tatt av enn å grave nedi en stor sekk egentlig.

Edit: vi pleier å vaske den mellom hver gang, er sånn plast"tønne" fra Curver.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har foret i en fortønne i garasjen, der er det ca 6 grader hele vinteren og ikke så alt for varmt om sommeren. Tar inn foret i en liten fortønne som vi har i gangen og fyller på fra den i garasjen når når den inne blir tom (ca 1gang i uka for kattene sjeldnere for hunden).

Har blitt fortalt at denne måten er den beste å gjøre det på (og ser logikken i det). Åpner man sekken hver gang man skal gi mat slipper man ny luft nedi hver gang og fettet på foret harskner raskere og tørker ut. Best å ta ut litt av gangen i egen beholder :) Fettet harskner også raskere om det står på oppvarmet gulv.

Dette er selvsagt ikke så viktig for hunder som spiser opp sekken sin ganske raskt, men for min hund, som har en 15kg tørrforsekk i et halvt år og enda lengre, er det greit å gjøre det sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg bodde på gården så hadde jeg et lite tak(ca 15kvm) rom som var dårlig isolert bakerst i huset, der oppbevarte jeg hundematen til Chicka i en tønne fra Specific for 15 kg mat, puttet hele sekken oppi dunken :)

Rommet var ikke så langt fra kjøkkenet så jeg trengte ikke å ha en liten tønne på kjøkkenet.

Nå har jeg en sånn hvit forboks på hjul med bilder av hunder på, denne rommer 15kg.

I denne putter jeg alt foret oppi uten sekken og vasker boksen hver gang jeg fyller på mer mat.

Pga plass så står dunken hennes på kjøkkenet, så den står i romtemperatur hele tiden, har ikke merket noe forskjell på maten hennes.

Hun bruker litt over 2 måneder på en sekk ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er det å oppbevare tørrfôr i fryseren? Tennkte å kjøpe en sekk Orijen, men det eneste stedet jeg egentlig har plass til en så stor sekk uten at den står i veien er i fryseren :P

Jeg har lest noe om det tidligere, men husker dessverre ikke detaljene!

Jeg mener at det skal gå fint å oppbevare det i frys, men kan dessverre ikke si noe om hukommelsen min er helt rett eller eventuell kilde. Ikke mye hjelp der nei.... :P

Edit: Google is my friend :D

http://hundesonen.no/forum/topic/67380-trrfor-i-fryseren/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ei tønne stående på kjøkkenet med tørrfôr i, uten posen. Mine spiser veldig lite tørrfôr, så jeg burde kanskje tenke litt på det med harskhet... De bruker jo 4-5 mnd på en sekk, om ikke mer. Har riktignok aldri opplevd at det virker annerledes, men absolutt noe å tenke på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er det å oppbevare tørrfôr i fryseren? Tennkte å kjøpe en sekk Orijen, men det eneste stedet jeg egentlig har plass til en så stor sekk uten at den står i veien er i fryseren :P

Jeg vet at mange må fryse tørrforet dersom hunden har en eller annen allergi, tror ikke det skal gjøre noe å fryse det, men ikke 100% sikker altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er det å oppbevare tørrfôr i fryseren? Tennkte å kjøpe en sekk Orijen, men det eneste stedet jeg egentlig har plass til en så stor sekk uten at den står i veien er i fryseren :P

Det bør gå greit å fryse det, men anbefaler å dele det opp i mindre porsjoner på forhånd. :) Ellers lager man seg fort veldig mye jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei, for det fryser seg sammen, liksom? Pga fuktigheten i fettet osv?

Ja. Det skal veldig lite til før det fryser seg sammen, og holdbarheten etter tining blir også gjerne også lavere enn i utgangspunktet. Fort gjort at det blir litt fuktig pga kondens, så det kan lønne seg å ikke ta opp alt for mye i slengen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...