Gå til innhold
Hundesonen.no

Den evige sleikinga


buddy13
 Share

Recommended Posts

Tror jeg har hatt noen tråder her inne om dette før, men here we go again. Bud på 1,5 år har alltid sleika mye på labbene sine. Han er veldig renslig ellers også iflg. veterinær, men den slurpinga på poter er ikke bra, og har resultert i x-antall runder med sopp-sjampo/salve fra veterinær. Prøvde en stund med potesokker, men det førte til "innestengt" miljø på labbene, og mer sopp. Nå er soppen borte, og har vært det en god periode, men hunden er fremdeles helt psyko på å sleike labber, så jeg er redd veien er kort tilbake igjen.

Iflg. veterinær har han ikke hatt noe voldsom sopp, bare såpass at det er litt rødt og irritert, men det trigger tydeligvis til enda mer sleiking på labbene, ergo en ond sirkel. Når vi er rundt han kan vi avlede han/korrigere han for sleikinga, går kjempefint. Men han er jo endel alene, sover alene på natten og slikt, så vi kan ikke alltid passe på. Om morgenen er han som regel alltid våt på labbene...

Noen gode råd her? Har som skrevet prøvd potesokker, salve/shampoo fra dyrlege, vasket i eddik… Det er lett å få vekk soppen, men jeg er gira på å redusere sleikinga, som åpenbart er grunnen til at han får sopp...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan potesokker bruker du?

Jeg bruker potesokker fra Troll og de syntes jeg slipper inn bra med luft :)

Nå bare spørr jeg i blinde, men hvordan aktiviserer du han? Kan det være han kjeder seg og da begynner å slikke på labbene?

Vet om to hunder som begynte med det i en periode da de fikk mindre trening, når eierne trappet opp treningen igjen så var slikkingen borte, da var de igjen over til å sove for det meste når de var inne.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror de er fra Trine eller noe, skal kikke på de fra Troll! Men sjansen er jo der for at han får de av seg også.

Vi går selvsagt turer med han, men trener også lydighet (for hobby) og spor, og han er like ivrig på sleiking i perioder med mye aktivitet og i roligere perioder, så jeg tror det har blitt en uvane..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville forsøkt å funnet ut av årsaken til sleikingen. Om det er pga smerter, fôrintoleranse/allergi, en dille eller hva det er. Eksempelvis så var potegnaging/slikking er tegn på at min hund hadde spist mat han ikke tålte. Etter å ha fått behandling for allergi er det sjelden han sleiker seg sår på potene. En annen hund jeg kjenner hadde problemer med albueleddene og den sleika masse på potene, men det gav seg når den fikk gå på smertestillende.

Så jeg ville tatt en grundig helsesjekk av Bud om det ikke er gjort og i samme slengen barbert ned potene slik at det ikke var noe pels som kunne holde på fuktighet og lage grobunn til sopp. Jeg ville også tatt en titt på dietten og evnt forsøkt med en proteinkilde av gangen - om det er mistanke om allergi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tatt helsesjekk, og det er ikke allergi, fôr eller lignende, veterinæren mener det er en uvane. Klipper ned pelsen på beina jevnlig, så de skal få bra med luft. Har fått tips om diverse anti-bite, men er redd de kan lage flekker på gulv etc.? Noen som vet noe om det?

Tusen takk for alle tips forresten :) Må vel ta enda en tur til dr.dyregod om jeg ikke finner en løsning, for han blir nesten stresset når han ikke får sleika labber :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikkja er bare 1.5 år, så det at han har gjort dette "hele livet" er ikke så dramatisk i det stor bildet. Sett på bikkja ei krage og pass på som en smed når dere er sammen med han og han kan få litt fri. Da vil det som Belgerpia sier gi seg, for det blir jo en tvangstanke til slutt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ozu hadde en periode hvor han slikket på labbene. Vi gikk til dyrlegen,og hun mente det kom av at tredeputene var tørre og noe tynnslitte. Så vi innførte et regime hvor han hadde krage på, vi gikk så lite vi kunne på asfalt og grus og han fikk aloe vera krem på to-tre ganger daglig. Dette varte i ti dager. Tok bare kragen av på tur og noen ganger om kveldene hvis han lå i sofaen ved siden av meg og jeg kunne følge med.

Han har fortsatt litt tørre tredeputer, men det var nok til å bryte vanen for ham.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Han er hjemme noen timer hver dag alene (går løst i huset) + at han sover i eget bur om natten. Skal jeg ha krage på han da? Takk for alle tips, håper vi kan bli kvitt dette, blir helt sprø av det jeg også :P

Da er krage bestilt :)

Du skal IKKE bruke sånn TRAKT - det er lite hyggelig for hunden å bli latt alene med ei bøtte på hodet, men du får kjøpt oppblåsbar krage som er mer som et halsbånd, men hindrer at hunden får slikket på labber osv. - Den må IKKE være for liten og så må du ikke feste den så stramt at hunden ikke får pusta - men de fleste hunder tolererer den helt greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke utelukket allergi eller andre ting som kan påvirke immunforsvaret, slike plager som din hund har er jo klassisk allergi/nedsatt immunforsvar. Allergi prøver er ofte ukorrekte så jeg lurer på hva din veterinær bruker som grunn for å utelukke dette? Allergi kan trigges av så mangt, kan være noe helt annet enn foret også, feks støvmidd. Det kan jo også være godbiter dere bruker, pollen eller hva som helst annet av allergener. Og også for. De fleste for består jo av mye forskjellig så det er gjerne ikke så enkelt som å prøve et par forskjellige. Hunden kan jo også reagere på mer enn en ting.

Samme om han slikker eller lignende så er det ikke helt normalt at slike ting varer i årsvis, da er det gjerne noe annet underliggende.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...