Gå til innhold
Hundesonen.no

Den evige sleikinga


buddy13
 Share

Recommended Posts

Tror jeg har hatt noen tråder her inne om dette før, men here we go again. Bud på 1,5 år har alltid sleika mye på labbene sine. Han er veldig renslig ellers også iflg. veterinær, men den slurpinga på poter er ikke bra, og har resultert i x-antall runder med sopp-sjampo/salve fra veterinær. Prøvde en stund med potesokker, men det førte til "innestengt" miljø på labbene, og mer sopp. Nå er soppen borte, og har vært det en god periode, men hunden er fremdeles helt psyko på å sleike labber, så jeg er redd veien er kort tilbake igjen.

Iflg. veterinær har han ikke hatt noe voldsom sopp, bare såpass at det er litt rødt og irritert, men det trigger tydeligvis til enda mer sleiking på labbene, ergo en ond sirkel. Når vi er rundt han kan vi avlede han/korrigere han for sleikinga, går kjempefint. Men han er jo endel alene, sover alene på natten og slikt, så vi kan ikke alltid passe på. Om morgenen er han som regel alltid våt på labbene...

Noen gode råd her? Har som skrevet prøvd potesokker, salve/shampoo fra dyrlege, vasket i eddik… Det er lett å få vekk soppen, men jeg er gira på å redusere sleikinga, som åpenbart er grunnen til at han får sopp...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan potesokker bruker du?

Jeg bruker potesokker fra Troll og de syntes jeg slipper inn bra med luft :)

Nå bare spørr jeg i blinde, men hvordan aktiviserer du han? Kan det være han kjeder seg og da begynner å slikke på labbene?

Vet om to hunder som begynte med det i en periode da de fikk mindre trening, når eierne trappet opp treningen igjen så var slikkingen borte, da var de igjen over til å sove for det meste når de var inne.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror de er fra Trine eller noe, skal kikke på de fra Troll! Men sjansen er jo der for at han får de av seg også.

Vi går selvsagt turer med han, men trener også lydighet (for hobby) og spor, og han er like ivrig på sleiking i perioder med mye aktivitet og i roligere perioder, så jeg tror det har blitt en uvane..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville forsøkt å funnet ut av årsaken til sleikingen. Om det er pga smerter, fôrintoleranse/allergi, en dille eller hva det er. Eksempelvis så var potegnaging/slikking er tegn på at min hund hadde spist mat han ikke tålte. Etter å ha fått behandling for allergi er det sjelden han sleiker seg sår på potene. En annen hund jeg kjenner hadde problemer med albueleddene og den sleika masse på potene, men det gav seg når den fikk gå på smertestillende.

Så jeg ville tatt en grundig helsesjekk av Bud om det ikke er gjort og i samme slengen barbert ned potene slik at det ikke var noe pels som kunne holde på fuktighet og lage grobunn til sopp. Jeg ville også tatt en titt på dietten og evnt forsøkt med en proteinkilde av gangen - om det er mistanke om allergi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tatt helsesjekk, og det er ikke allergi, fôr eller lignende, veterinæren mener det er en uvane. Klipper ned pelsen på beina jevnlig, så de skal få bra med luft. Har fått tips om diverse anti-bite, men er redd de kan lage flekker på gulv etc.? Noen som vet noe om det?

Tusen takk for alle tips forresten :) Må vel ta enda en tur til dr.dyregod om jeg ikke finner en løsning, for han blir nesten stresset når han ikke får sleika labber :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikkja er bare 1.5 år, så det at han har gjort dette "hele livet" er ikke så dramatisk i det stor bildet. Sett på bikkja ei krage og pass på som en smed når dere er sammen med han og han kan få litt fri. Da vil det som Belgerpia sier gi seg, for det blir jo en tvangstanke til slutt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ozu hadde en periode hvor han slikket på labbene. Vi gikk til dyrlegen,og hun mente det kom av at tredeputene var tørre og noe tynnslitte. Så vi innførte et regime hvor han hadde krage på, vi gikk så lite vi kunne på asfalt og grus og han fikk aloe vera krem på to-tre ganger daglig. Dette varte i ti dager. Tok bare kragen av på tur og noen ganger om kveldene hvis han lå i sofaen ved siden av meg og jeg kunne følge med.

Han har fortsatt litt tørre tredeputer, men det var nok til å bryte vanen for ham.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Han er hjemme noen timer hver dag alene (går løst i huset) + at han sover i eget bur om natten. Skal jeg ha krage på han da? Takk for alle tips, håper vi kan bli kvitt dette, blir helt sprø av det jeg også :P

Da er krage bestilt :)

Du skal IKKE bruke sånn TRAKT - det er lite hyggelig for hunden å bli latt alene med ei bøtte på hodet, men du får kjøpt oppblåsbar krage som er mer som et halsbånd, men hindrer at hunden får slikket på labber osv. - Den må IKKE være for liten og så må du ikke feste den så stramt at hunden ikke får pusta - men de fleste hunder tolererer den helt greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke utelukket allergi eller andre ting som kan påvirke immunforsvaret, slike plager som din hund har er jo klassisk allergi/nedsatt immunforsvar. Allergi prøver er ofte ukorrekte så jeg lurer på hva din veterinær bruker som grunn for å utelukke dette? Allergi kan trigges av så mangt, kan være noe helt annet enn foret også, feks støvmidd. Det kan jo også være godbiter dere bruker, pollen eller hva som helst annet av allergener. Og også for. De fleste for består jo av mye forskjellig så det er gjerne ikke så enkelt som å prøve et par forskjellige. Hunden kan jo også reagere på mer enn en ting.

Samme om han slikker eller lignende så er det ikke helt normalt at slike ting varer i årsvis, da er det gjerne noe annet underliggende.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...