Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund og katt?


ka9n4ever
 Share

Recommended Posts

(Var veldig usikker på hvor jeg skulle legge denne tråden, så er den plassert feil beklager jeg)

Jeg har tenkt å få meg en lite kattepus. Jeg har hund (toller) fra før, og han har ikke reagert negativt på katter, så tenker det kanskje kan gå greit. Tenker å få katten når den er liten, så den kan venne seg til Aspen.

Er det noen her inne so har katt og hund? Hvordan går det?

Er veldig interessert i tips og andre viktige ting som trengs å vite når man skal ha hund og katt i sammen.

Mvh Ellen Elise og Aspen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fire katter og to hunder. Der går veldig fint. Har kattedoen sånn at hunden ikke når den og kattene får mat og vann på et bord. Passer du på at hunden ikke plager pus så den blir redd går det nok fint. :) Går jo ann å se etter en katt som er oppvokst med hund også. Anbefaler at du tar deg en titt hos dyrebeskyttelsen. Det er snart vinter og en katt som får ett hjem = ledig plass til en som går ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en veldig sær, veldig gammel hannkatt og to elghunder som syns katt er kjempespennende - til og med det går fint :ahappy:

Han har for lengst skjønt at det er når han løper eller stresser at hundene også fyrer seg opp, så nå gidder han ikke bry seg. Så lenge han tar det med ro, så går det kjempefint, de bare snuser på hverandre og kan fint ligge "ved siden av hverandre" - at pus ligger i sofaen og hunden rett nedenfor, for da føler pus seg trygg.

Husker ikke riktig hva vi gjorde når han først ble introdusert for hunder (da gikk jeg fremdeles i barnehagen), men han har alltid hatt mulighet for å komme seg unna og jeg tror det er veldig viktig, i tillegg til at hunden blir stoppet hver gang den jager/blir for voldsom. Vi hadde en elghund som ikke var det spor interessert i å jage katten men hadde kjeeeempelyst til å leke med han og heiv seg ned og bukket mens han liksom bykset mot pus for å engasjere til lek. Altså, det var jo godt ment men pus skjønte jo ikke at han bare ville leke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres jo lovende ut det :)

Kan jeg spørre, hvordan lukter det hos deg med tanke på kattedo? Ingen av dine katter går ute? 

Tre av kattene går ut, en er frivillig inne. Doen står i hjørnet mellom sofaene (!) fordi jeg bor i en liten leilighet. Jeg har do med tak og bruker pellets. Miljøvennlig og lukter ingenting. Bæsj må fjernes med en gang, den dekker ikke over sånn lukt. :P

Da jeg brukte pelletsdo luktet det litt, men bytta til vanlig kattedo of nå lukter det ikke :)

Jeg synes kattesand må ha parfyme for å ikke lukte og den lukter helt forferdelig. Har hatt katt i ti år og brukt pellets de siste to åra. Bytter ikke tilbake til sand!

Kjøp ordentlig mat til katten (fra dyrebutikk etc) og få den kastrert/sterilisert før du slipper den ut. Er det noe det ikke er behov for er det flere katter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Katt og hund går stort sett helt fint. Jeg syns det er greit å få seg kattunge. Det gjør de første ukene litt enklere enn om man tar inn en voksen katt som ikke er vant til hund (og at en katt er trygg på en hund betyr ikke at den er det på andre hunder). La katten sitte litt i høyden og ha kontroll på hunden(e) så går det nok helt fint. God lydighet på hunden er viktig da. Det er selvfølgelig ikke lov å jake katten, selv om det er i lek.

Kattesand inne lukter helt jævelig om du kjøper sånn på matbutikken. Jeg har gjort det ett par ganger (både klumpe og ikke klumpe) og ble direkte kvalm av å gå inn i leiligheten bare ett par dager etter den var bytta selv om jeg var nøye med å plukke ut av den. Kvalitetssand (jeg er fornøyd med ever clean og tidy cats - mest den siste) lukter ikke mye hvis du er nøye med å holde det rent og vasker og bytter sand relativt ofte. Mange sier man aldri trenger å bytte ut all sanda når man har klumpesand, bare plukke ut og fylle på. Det syns jeg gir lukt etterhvert, så jeg plukker ut, fyller på litt og så bytter jeg ut og vasker kassa helt innimellom.

Skal du ha innekatt gjør du det enklere for deg selv ved å ha to :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en katt og to hunder, hundepasseren vår har også katt. Pusen vår er innekatt da hun synes verden er et alt for skummelt sted, hun liker å sitte på balkongen da.. men det er nok for henne.

Hun var ca. 5 da første hunden kom inn i livet hennes og den var litt ekkel i starten (valp jo), men når han vokste til så ble de perlevenner og nå kommer hun løpende mot han med rumpa i været når vi kommer hjem på ferie.

Den andre er hun litt mer skeptisk til, det kan kanskje ha noe med størrelsen å gjøre.. men om han ligger helt rolig i sofaen så kommer hun bort for å snuse, så helt forferdelig er han ikke.

Kattedoen lukter litt, men ikke sjenerende om man er flink å rengjøre den. Det som plager meg er at pus gjerne tar med seg litt sandkorn rundt om kring. Vi har en matte liggende utenfor kattedoen som tar av litt, men finner fremdeles kattedokorn når jeg støvsuger.

Også synes enkelte hunder at kattebæsj smaker fortreffelig. Når han største var valp så måtte vi ha kattedoen vendt inn mot veggen ellers var han kjapp å rydde opp etter katten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde to katter når jeg fikk valp nå i mai. I begynnelsen så skulle valpen jage kattene hele tiden, han fikk seg noen klor mot ansiktet, men det gikk alltid bra heldigvis. Det tok tid, må nå har han lært seg hvor grensen går og lar de være somoftes ifred :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har prøvd å ha en voksen katt og så få valp? :) Er det noen tiltak man kan gjøre for at katten ikke blir så fornærmet at hun feks stikker av? Holde henne inne en uke eller to, eller bare la livet gå sin vante gang og forhindre at valpis plager eller skremmer pus? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Jeg hadde to voksne katter, da jeg fikk valp.

Passet på at de ikke skadet hverandre, begge mine katter var av den meget fredelige sorten, så jeg slapp å frykte utklorte øyne.

Så her måtte jeg passe på så kattene fikk fred fra valpen, men de hadde egen dør, og da er det jo greiere at de får tatt seg en pause når de hadde behov for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde 3 katter når vi fikk valp. Våre katter brydde seg ikke noe særlig da, de er riktignok innekatter, så var ikke noe stress med at de kunne stikke av. De brukte litt tid på å bli vandt til at han skulle bo her, men nå går det veldig greit. Han har lært seg grensene til de forskjellige kattene, og den ene katten har blitt veldig avhengig av hunden vår, og de leker litt, og følger etterhverandre, katten går under han og stryker seg inntil han og møter oss i døren etter vi har vært på tur etc (:

Men ta det i kattenes tempo, det er de som bestemmer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har prøvd å ha en voksen katt og så få valp? :) Er det noen tiltak man kan gjøre for at katten ikke blir så fornærmet at hun feks stikker av? Holde henne inne en uke eller to, eller bare la livet gå sin vante gang og forhindre at valpis plager eller skremmer pus? :)

Vi hadde en omplaseringskatt på 4 år når vi henta valpen. Vi passet veldig på at valpen lot katten være i fred, men var utrolig heldige da vi har en katt som finner seg i det meste. Blei valpen for plagsom slo hun valpen med en labb (uten å ta ut klørne, hunden har aldri hatt en skramme) så tok ikke lang tid før vi lot dem være sammen alene. Aldri vært et problem, men såklart må en se an katten selv om det som oftest går greit. Masse passet på at katten fikk fri fra hunden og oppmerksomhet den også og sett an hvordan katten tok det med hund. Noen tar det veldig pent mens andre trenger mer tid til å venne seg til det rare dyret :)

Nå er de gode venner og katten skal være med på tur osv. De trives godt samme og har stor glede av hverandre. Vi har forresten utekatt, men holdt henne ikke inne i forbindelse med at vi fikk hund. Tror ikke det hadde hjulpet noe på å få vår til å like hunden, men hu syns det å bli holdt inne er tortur så hun fikk styre det som hun pleier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har vi nettopp fått valp og har fire katter. Han er ikke noe snill med dem nei, men vi avverger så langt det lar seg gjøre og ellers er kattene veldig tolerante og snille. De ekke dumme, så jeg tror de også skjønner at det er en baby vi har fått i hus :ahappy: De har masse høyder å være på og faktisk trenger de knapt røre gulvet for å komme seg rundt i stua og kjøkkenet. Så når de velger å gå ned og mot han, så tenker jeg at det ikke kan være så ille for dem akkurat :P

Men kattungen vi har i fosterhjem som er 10 uker må vi passe på til enhver tid. Det blir litt urettferdig match rett og slett! Spesielt når valpen er selvutnevnt plagånd og piraya :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde også voksen katt når jeg fikk valp i fjor. Min katt ville fly på lille bebi Keiron, men da stoppet jeg han og fortalte at det var ikke lov med streng stemme. Da ble katten dypt fornærmet, hoppet opp under taket og lå i stram stilling å sendte drepende blikk til meg og valpen i 3 døgn, da måtte han kaste inn håndkleet å komme ned for å spise å gå på do :ahappy:

Mikkel unngikk valpen først, men etter ett par dager til fant han ut at det var gøy å jakte på valpis, for valpis hadde jo ingen konsentrasjon til å følge med når Mikkel gjemte seg bak gardina og snart var det superkult å ha valp i huset. Keiron eier ikke ro i stumpen til å ligge stille når pus kommer å vil ligge inntil enda, men de er gode venner, sjekker opp på hverandre og er verdens beste pøbel trio, derav navnet "pøbel pelsan". Mikkel er kjempe tålmodig med Keiron og oppsøker han gjerne for å leke enda. Mikkel er også grunnen til at Keiron trodde at når man møtte hunder skulle man bitch slappe dem - for det gjorde Mikkel hver gang han kom brått på han xD

Det gikk altså fint, men vi var mange i nærmeste familie som var litt nervøs for hvordan det skulle gå. Men jeg trodde nok at Mikkel ville bli glad i Keiron. Mikkel er så glad i Keiron at han sitter i vinduet å venter på Keiron, hver gang vi er ute, hver gang vi kommer inn, står Mikkel i gang døra å hilser på Keiron.

Mikkel har mange steder han kan være hvor han får fred fra Keiron, det er viktig sånn at pus kan få ro og fred og trygge steder hvor valpen ikke kan oppsøke den. Det går nok bra i de fleste tilfeller, så lenge man ikke glemmer av at pusen er der. Den skal ikke sidestilles med valpen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tre av kattene går ut, en er frivillig inne. Doen står i hjørnet mellom sofaene (!) fordi jeg bor i en liten leilighet. Jeg har do med tak og bruker pellets. Miljøvennlig og lukter ingenting. Bæsj må fjernes med en gang, den dekker ikke over sånn lukt. :P

Da jeg brukte pelletsdo luktet det litt, men bytta til vanlig kattedo of nå lukter det ikke :)

Jeg synes kattesand må ha parfyme for å ikke lukte og den lukter helt forferdelig. Har hatt katt i ti år og brukt pellets de siste to åra. Bytter ikke tilbake til sand!

Kjøp ordentlig mat til katten (fra dyrebutikk etc) og få den kastrert/sterilisert før du slipper den ut. Er det noe det ikke er behov for er det flere katter.

Får bare prøve meg litt fram med forskjellige typer sand og se hva som passer best. Har liksom ikke lyst å skaffe katt og så skal hele leiligheten stinke kattepiss :P

Jeg er også usikker om jeg skal la han/hun bli utekatt etterhvert også pga at jeg bor i et gårdstun og der bor de som jeg leier hos, og de tror ikke jeg vil at katten skal gå å drite i beddene deres :P Haha, det hadde vært stas :P

Katten skal få like ordentlig mat som min hun (kvalitet fra dyrebutikk). Og katten SKAL steriliseres/kastreres! For mange katter her i landet, og spesielt her i byen.

Katt og hund går stort sett helt fint. Jeg syns det er greit å få seg kattunge. Det gjør de første ukene litt enklere enn om man tar inn en voksen katt som ikke er vant til hund (og at en katt er trygg på en hund betyr ikke at den er det på andre hunder). La katten sitte litt i høyden og ha kontroll på hunden(e) så går det nok helt fint. God lydighet på hunden er viktig da. Det er selvfølgelig ikke lov å jake katten, selv om det er i lek.

Kattesand inne lukter helt jævelig om du kjøper sånn på matbutikken. Jeg har gjort det ett par ganger (både klumpe og ikke klumpe) og ble direkte kvalm av å gå inn i leiligheten bare ett par dager etter den var bytta selv om jeg var nøye med å plukke ut av den. Kvalitetssand (jeg er fornøyd med ever clean og tidy cats - mest den siste) lukter ikke mye hvis du er nøye med å holde det rent og vasker og bytter sand relativt ofte. Mange sier man aldri trenger å bytte ut all sanda når man har klumpesand, bare plukke ut og fylle på. Det syns jeg gir lukt etterhvert, så jeg plukker ut, fyller på litt og så bytter jeg ut og vasker kassa helt innimellom.

Skal du ha innekatt gjør du det enklere for deg selv ved å ha to :)

Tenkte også det blir greit å få kattunge, da katten venner seg til hunden på en annen mate enn om det hadde vært omvendt. Jeg har hatt katt før, men dette er lenge siden. Når jeg tenker på katter skal det meste skje på deres premisser, og da er det kanskje kjekkere å ha hund først og så katt? Ikke vet jeg, men jeg håper det kommer til å funke.

2 katter? Huff, ser det for meg. 1 ramp av en hund og så 2 katter som bare gjør fantestreker? Haha, tror helt ærlig at det blir nok med én katt.

Og mye bedre for pus. Trist å være innepus hele livet alene synes jeg. Ser hvor mye glede mine får ut av hverandre. :)

Men den skal jo ha selksap i både meg og Aspen (hunden min). Og jeg håper jo den kan få bli en utekatt også. Mye kuer, sauer og hester her. Så det blir sikkert interessant.

Har en katt og to hunder, hundepasseren vår har også katt. Pusen vår er innekatt da hun synes verden er et alt for skummelt sted, hun liker å sitte på balkongen da.. men det er nok for henne.

Hun var ca. 5 da første hunden kom inn i livet hennes og den var litt ekkel i starten (valp jo), men når han vokste til så ble de perlevenner og nå kommer hun løpende mot han med rumpa i været når vi kommer hjem på ferie.

Den andre er hun litt mer skeptisk til, det kan kanskje ha noe med størrelsen å gjøre.. men om han ligger helt rolig i sofaen så kommer hun bort for å snuse, så helt forferdelig er han ikke.

Kattedoen lukter litt, men ikke sjenerende om man er flink å rengjøre den. Det som plager meg er at pus gjerne tar med seg litt sandkorn rundt om kring. Vi har en matte liggende utenfor kattedoen som tar av litt, men finner fremdeles kattedokorn når jeg støvsuger.

Også synes enkelte hunder at kattebæsj smaker fortreffelig. Når han største var valp så måtte vi ha kattedoen vendt inn mot veggen ellers var han kjapp å rydde opp etter katten.

Haha, ja hunden til mor spiste engang en kattebæsj. Så skulle vi inn til eks-kjæresten min sine foreldres hus. Hvitt teppe, og hunden spydde da ut kattebæsj på denne hvite teppe.. Stinket drit og var dritflaut! Heldigvis har jeg ikke merket at Aspen er noe interessert i kattebæsj. Takk og lov!

Så var det et annet spørsmål.

Hunnkatt eller hannkatt? Jeg har ingen anelse! Så om noen har tips på hvordan de forskjellige kjønnene oppfører seg og hva som er best når jeg har en hannhund fra før, så er jeg veldig takknemmelig for det! Han/hun skal kastreres/steriliseres uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Hannkatt eller hunnkatt spiller ikke så stor rolle, og hundens kjønn betyr ingen ting. Men om den skal være innekatt vil jeg virkelig anbefalle to. Det går helt klart med en, men det krever mye mer av deg ifht å aktivisere katten for at den skal ha ett godt liv. Samtidig er selvfølgelig to katter som løper turbo rundt i leiligheta litt mye, men de har noen å leke med. De ligger ikke å kjeder seg og venter på at du skal ha tid til å finne på noe med dem. Mine leker med ene hunden, men ikke på samme måte. Katter som går ute setter ikke samme krav til at du aktiviserer dem. De kan jo få masse aktivitet og opplevelser av å gå ute.

Da jeg fikk kattunge var ikke mine hunder vant til katt. Eldste hunden hadde vært i hus med katter og fått beskjed om å være grei med dem noen ganger. Yngstemann på 8 mnd hadde aldri møtt en katt utenom de som løper av gårde ute (og det er ganske mye jakt i mine hunder). Første dagen hadde jeg kattungen på badet så den skulle få vende seg til luktene og roe seg litt ned. Andre dagen tok jeg den ut i stua, satte den litt opp i klatrestativet og kontrollerte hundene med lydighet (se får noen håndsignaler du ikke ser på filmen). Sånn var første møte :)

Det fikk veldig greit siden jeg har relativt lydige hunder :) Andre kattungen var en tøffing som klatra over kompostgrinda og inn til den halvvoksene katten og hundene med en gang jeg slapp han ut av buret omtrent :P Han er vel over gjennomsnittlig tøff i trynet. Da var hundene blitt vant med katt og var bare nysgjerrige fordi han var ny.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hannkatt eller hunnkatt spiller ikke så stor rolle, og hundens kjønn betyr ingen ting. Men om den skal være innekatt vil jeg virkelig anbefalle to. Det går helt klart med en, men det krever mye mer av deg ifht å aktivisere katten for at den skal ha ett godt liv. Samtidig er selvfølgelig to katter som løper turbo rundt i leiligheta litt mye, men de har noen å leke med. De ligger ikke å kjeder seg og venter på at du skal ha tid til å finne på noe med dem. Mine leker med ene hunden, men ikke på samme måte. Katter som går ute setter ikke samme krav til at du aktiviserer dem. De kan jo få masse aktivitet og opplevelser av å gå ute.

Ja, altså er samme for meg om det er jente eller gutt egentlig. Vil jo ha en med bra personlighet, men føler det er så vanskelig å se når de er små. Om jeg skal ha 2, er det det samme om jeg velger 2 fra samme kull eller 2 fra hvert sitt kull? Da er det det samme med kjønn også eller? Selv om katten blir sterilisert/kastrert er det sånn at de blir helt kjønnsnøytrale da?

Jeg er usikker på om katten skal bli en utekatt eller ikke, så skal finne utav det først og så evt. vurdere å skaffe 2.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare hanndyr, en hund på 3 og et halv år, en unghund på 1 år og noen mnd, og for litt tilbake hentet vi en liten kattunge! Ting har egentlig gått over forventing her, nysgjerrige hunder første kvelden, men nå sover de sammen, herjer sammen og leker sammen. Eldstemannen syntes den kan være litt plagsom og går sin vei, eller småknurer, men da løper katten avgårde og plager nestenmann!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Når du ber om en øvelse eller tar en strafferunde så belønner du bjeffingen med at det skjer noe. Så det beste er at det ikke skjer noe. Hva med å prøve konsekvent time-out i bilen? Eller lær å bjeffe på kommando og stoppe å bjeffe på kommando. Om du ber han om å slutte å bjeffe så husk å tell til tre før du belønner, ellers belønner du for tidlig at han er stille og han kan ta det som belønning for bjeff. 
    • Dytter denne opp. Her har jeg kontret forventingsbjeff med: "Legge i bakken" (forsiktig press i halsbåndet) og tatt en på stedet hvil. Ingen effekt utover tiden vi står i hvil, hvor han skuespiller avslappet for å komme videre, og begynner bjeffe igjen med en gang. Ignorert og ventet ham ut. Øker bare i stress. Bedt om øvelse (sitt/dekk/spinn/fot../) og så belønnet det med en leke for å gi ham litt godfølelse. Resultatet? Han ser bjeffing som et cue for å få meg til å utføre den adferden. Avledet med å ta en "strafferunde" rundt oss selv. Heller ikke effektivt utover i øyeblikket vi gjør det.  Gitt ham en kald skulder. Vist at jeg er skuffet og synes han er teit og snudd meg bort med et litt foraktelig fnys. Går opp i stress fordi han blir såret og synes jeg er urettferdig.  Jeg er clueless. Antakelig skulle en av disse metodene appliseres konsekvent, right? Det er antakelig veldig forvirrende med det random utvalget av ulike adferder fra meg - men hvilken er riktig å velge som en konsekvent reaksjon? Da hestene her ga ham sosial avvisning med foraktelige fnys og snudde ryggen til ham forstod han umiddelbart greia og responderte med å slutte bjeffe. Hvorfor har ikke det der samme effekten fra meg? Er det fordi jeg gir ham oppmerksomhet når jeg forstår/synes at han bjeffer av såkalte legitime årsaker? Jeg kan jo ikke slutte med det.   
    • Motviljen mot utgangsstilling fremstår som død, men puberteten truer i horisonten, så utsteder ingen dødsattest ennå. Livserfaring tilsier at Motviljen antakelig vil sprette opp av kista og flire: Trollollol! Å få utgangsstilling uten mat fremme, relativt stabilt, kun noe nøling akkompagnert av et oppgitt sukk før han kommer inn, når han vil jeg skal kaste en leke, det er hurtigere progresjon enn jeg forventet for noen uker siden.  Vi har en god periode ..så god at noe fokus nå er over på mindre viktige ting som sportsøvelser. Første sitt under innkalling serverte Eddis i forrigårs, på første forsøk. Det var et nydelig øyeblikk. Flere repetisjoner med stå under marsj, avstandskommando og sitt under innkalling var fine, i mine øyne. Verken han eller jeg er interesserte i hva en dommer synes om utførelsen vår, fordi mestringsfølelsen fra å tro vi er flinke er hva som driver oss. Mestringsfølelse og glede er superfood for motivasjonen. Fokus på hva som er feil medfører frustrasjoner, uteblivende mestring, dårlig stemning, dårlig samspill og ødelegger relasjonen - og hva er da poenget med å ha og trene hund?  Sitt begynte bli upålitelig. Hvorfor? Fordi jeg hadde glemt å være begeistret. Bare forventet å få sitt på cue og glemte bli genuint overrasket og takknemlig og begeistret av hvor flink gutt han er.  Av utfordringer vi nå har - skjønt det føles som et hån å bruke det ordet om vansker med øvelser til sport, da andre bruker det samme ordet om reelle problemer:  Spin - også kjent som snurr rundt.  Aner ikke lenger hva lyden betyr. Trenger håndsignal. Kommer konsekvent løpende inn for å gjøre det rett foran meg, hver gang jeg ber fra avstand. Bli-på-stedet håndsignal, som har vært en nøkkel til flere andre øvelser har foreløpig ikke hjulpet.   'Twirl' er et fullstendig ukjent begrep dersom ikke 'spin' kommer først. Verken ordet eller håndsignal gir ham noe forståelig hint. Her må det spinnes før det kan twirles. Sånn er loven.  Hva som må til for å få en lovendring - det blir spennende å finne ut av. Punkt 1 og 3 går seg sikkert til med mer trening, men på punkt 2 er jeg helt blank foreløpig. Ingen ideer om hvordan løse det der.  Heldigvis opplever Edeward en glede i øvelsene som ikke bare handler om belønningene. Han LIKER å spinne og twirle og rygge og gå mellom beina mine og sendes frem til target og sånt. Det er noe å gjøre. Arbeit macht frei. ..og det ser ut som utgangsstilling og gå fot også er i ferd med å kategoriseres som lystbetonte oppgaver en kan døyve eksistensiell angst og kjedsomhet med.  Bilde er vel obligatorisk. Relevans til konteksten mindre så. I denne tidsalderen er det ingen som leser en vegg av tekst uansett
    • Jeg ser ingen skam med å slite med å trene gå pent i bånd. Noe av det vanskeligste å få en hund stabil på. Ikke mål deg mot de som har fått det til eller la noen andre få demotivere deg med sammenligning. De har ikke din hund.  Du forteller ikke hvilken rase/blanding du har, men noen er virkelig vanskeligere/lettere enn andre. Av egen erfaring med veldig førerorientert hund, så hadde den standard stopp og snu metoden ingen effekt. Hunden tok det som en morsom lek. Det der var like interessant som å komme fremover.  Den jeg har nå kan ikke bare gå. Det er for kjedelig. Det som fungerer her er oppgaver, og de må gis fortløpende så han ikke rekker å kjede seg.  Belønning med lek er bedre enn mat på min. Energinivået er høyt, det blir mye stresshormoner når sterke forventninger til noe ikke umiddelbart blir innfridd og lek utløser endorfiner, som kontrer kortisol. Får ikke samme effekten av å belønne med mat, det risikerer jeg at stresset bare øker, dersom maten er av høy verdi. Min girer seg opp i forkant når han vet vi skal ut på tur, noe som resulterer i outbursts når vi kommer ut. Å leke litt før vi går avgårde, slippe ut litt damp på en kontrollert måte, det har en beroligende effekt.  At enkelte fnyser av verktøy som frontfestet sele og grime skal en ikke bry seg om. Det er mange profesjonelle som kritiserer disse verktøyene på sosiale medier, men de lever jo også av kunder som trenger hjelp med gå pent i bånd trening, så det gir mening, sant? Selv bruker jeg frontfestet sele heller enn halsbånd fordi min bykser impulsivt og ukontrollert. I tillegg til potensialet for skade på strupen er det sterkt ubehagelig for ham. En bykseraptus i halsbånd kan utvikle seg til et sinneutbrudd mot meg som holder båndet, noe som aldri skjer i selen.  Jeg har begynt trene min på å gå med grime fordi han nærmer seg pubertet og er stor og sterk. Bedre føre var enn etter snar om han plutselig endrer personlighet overfor passerende hunder - men min er ulik i ulike miljøer. Grime kan brukes i bymiljø, hvor han ikke bykser, men så har vi andre typer omgivelser hvor jeg ikke tør bruke grime før byksing er en utslukket adferd, av samme grunn som jeg bruker sele istedenfor halsbånd.  Også: det er alltid lys i enden av tunnelen. Alderen din er i er verste perioden, synes jeg ihvertfall. Teflonbelegg på hjernen og lite mottakelig for ny læring, glemmer ting den kan, selektiv hørsel, lett distrahert, nysgjerrig søkende på omgivelsene, ... Mye blir bare bedre "av seg selv" senere, når mer moden. 
    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...