Gå til innhold
Hundesonen.no

dine beste, billigste og/eller sunneste brødoppskrifter


Raksha
 Share

Recommended Posts

Husmora i huset her (meg) savner å bake med vanlig mel, så funderer på å lage brød til Bonden og Lillemor. At brødprisene på coop marked er helt horrible om man skal ha noe annet enn x-tra kneip og loff er også medvirkende faktor.

Så da begynner jakten på forskjellige oppskrifter så jeg får testa ut hva de liker og hva som er greit økonomisk. Baker uten brødbakermaskin i første omgang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å bruke denne oppskriften sånn ca (type mel og sånt varierer litt med hva vi har i hus)

1 kg sammalt hvete (fin eller grovt)

0.5 kg fullkorns hvetemel

300 gr med sammalt rug (grovt eller fint)

200 gr med linfrø, solsikkekjerner, havregryn etc

1 pose gjær

1.5 dl lunkent vann

litt salt hvis man vil og 2 ss olje hvis man vil.

Deigen er klissete, så jeg rører den sammen for hånd og putter den oppi brødformer. Settes inn i kald ovn og skru på 75 grader i 1 time, skru så opp til 220 i en halvtime, ta brødene ut av formen og snu dem, sett dem så inn igjen i ca 15-20 min (hvis det kommer en hul lyd når du banker på dem er de ferdige)

Det her blir da altså 2 store brød, ganske tungt men metter bra og jeg synes de er veldig gode :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm skulle hatt oppskrifta som mor mi en gang lagde tl meg. Den var god og mettende og fornuftig pris på regner jeg med siden hun er av den aldersgruppen som ikke hadde så mye. Får se i morgen om jeg kan finen de

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker aldri oppskrift på brød, men tar det jeg har i skapet, derfor blir de aldri like. Det viktigste for at jeg skal få de til er at det ikke blir for lite siktet hvetemel i forhold grovt.

- Det er veldig godt med havregryn og havrekli. Litt yoghurt i gjør underverker.

- Den beste ferdigblandingen er å bruke 2 deler dansk rugbrødblanding og 1 del hvetemel for å få et litt luftigere brød.

- Hvis jeg bruker helkorn og/eller frø så skolder jeg de og lar de ligge og svelle før jeg blander det i melet, for da blir kornene ikke så harde og brødet holder seg saftig. Men egentlig unngår jeg mest mulig korn og frø av diverse årsaker :icon_redface:

Jeg skulle gjerne hatt oppskriften på min gamle, avdøde bestemors brød. De var litt mørke inni og med nesten brent skorpe. Kjempegode og holdt seg lenge.

Et tips er å lage ferdig brødleivene og fryse de uten å steke de først. Da er det bare å ta de opp, tine dem og la heve, og steke :D Det samme med rundstykker og boller.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...