Raksha Skrevet 27. September 2014 Rapporter Skrevet 27. September 2014 Husmora i huset her (meg) savner å bake med vanlig mel, så funderer på å lage brød til Bonden og Lillemor. At brødprisene på coop marked er helt horrible om man skal ha noe annet enn x-tra kneip og loff er også medvirkende faktor. Så da begynner jakten på forskjellige oppskrifter så jeg får testa ut hva de liker og hva som er greit økonomisk. Baker uten brødbakermaskin i første omgang. Siter
Stine Skrevet 27. September 2014 Rapporter Skrevet 27. September 2014 Jeg pleier å bruke denne oppskriften sånn ca (type mel og sånt varierer litt med hva vi har i hus) 1 kg sammalt hvete (fin eller grovt) 0.5 kg fullkorns hvetemel 300 gr med sammalt rug (grovt eller fint) 200 gr med linfrø, solsikkekjerner, havregryn etc 1 pose gjær 1.5 dl lunkent vann litt salt hvis man vil og 2 ss olje hvis man vil. Deigen er klissete, så jeg rører den sammen for hånd og putter den oppi brødformer. Settes inn i kald ovn og skru på 75 grader i 1 time, skru så opp til 220 i en halvtime, ta brødene ut av formen og snu dem, sett dem så inn igjen i ca 15-20 min (hvis det kommer en hul lyd når du banker på dem er de ferdige) Det her blir da altså 2 store brød, ganske tungt men metter bra og jeg synes de er veldig gode 1 Siter
Lillekrapyl Skrevet 27. September 2014 Rapporter Skrevet 27. September 2014 Brødblandinger Billig og bra spør du meg. Her er en test av brødblandinger: http://www.klikk.no/helse/kosthold/tester/article703955.ece Siter
Raksha Skrevet 27. September 2014 Forfatter Rapporter Skrevet 27. September 2014 Brødblandinger Billig og bra spør du meg. Her er en test av brødblandinger: http://www.klikk.no/helse/kosthold/tester/article703955.ece Ikke dumt, ikke dumt. Sjekke om jeg finner uten tilsatt sukker og salt da. 1 Siter
Guest lijenta Skrevet 27. September 2014 Rapporter Skrevet 27. September 2014 hmm skulle hatt oppskrifta som mor mi en gang lagde tl meg. Den var god og mettende og fornuftig pris på regner jeg med siden hun er av den aldersgruppen som ikke hadde så mye. Får se i morgen om jeg kan finen de Siter
Helianthus Skrevet 28. September 2014 Rapporter Skrevet 28. September 2014 Jeg bruker aldri oppskrift på brød, men tar det jeg har i skapet, derfor blir de aldri like. Det viktigste for at jeg skal få de til er at det ikke blir for lite siktet hvetemel i forhold grovt. - Det er veldig godt med havregryn og havrekli. Litt yoghurt i gjør underverker. - Den beste ferdigblandingen er å bruke 2 deler dansk rugbrødblanding og 1 del hvetemel for å få et litt luftigere brød. - Hvis jeg bruker helkorn og/eller frø så skolder jeg de og lar de ligge og svelle før jeg blander det i melet, for da blir kornene ikke så harde og brødet holder seg saftig. Men egentlig unngår jeg mest mulig korn og frø av diverse årsaker Jeg skulle gjerne hatt oppskriften på min gamle, avdøde bestemors brød. De var litt mørke inni og med nesten brent skorpe. Kjempegode og holdt seg lenge. Et tips er å lage ferdig brødleivene og fryse de uten å steke de først. Da er det bare å ta de opp, tine dem og la heve, og steke Det samme med rundstykker og boller. 1 Siter
Guest lijenta Skrevet 28. September 2014 Rapporter Skrevet 28. September 2014 Ser ut til at oppskriften har gått videre til neste generasjon siden jeg ikke spiser brød lengere Siter
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.