Jump to content
Hundesonen.no

dine beste, billigste og/eller sunneste brødoppskrifter


Raksha
 Share

Recommended Posts

Husmora i huset her (meg) savner å bake med vanlig mel, så funderer på å lage brød til Bonden og Lillemor. At brødprisene på coop marked er helt horrible om man skal ha noe annet enn x-tra kneip og loff er også medvirkende faktor.

Så da begynner jakten på forskjellige oppskrifter så jeg får testa ut hva de liker og hva som er greit økonomisk. Baker uten brødbakermaskin i første omgang.

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å bruke denne oppskriften sånn ca (type mel og sånt varierer litt med hva vi har i hus)

1 kg sammalt hvete (fin eller grovt)

0.5 kg fullkorns hvetemel

300 gr med sammalt rug (grovt eller fint)

200 gr med linfrø, solsikkekjerner, havregryn etc

1 pose gjær

1.5 dl lunkent vann

litt salt hvis man vil og 2 ss olje hvis man vil.

Deigen er klissete, så jeg rører den sammen for hånd og putter den oppi brødformer. Settes inn i kald ovn og skru på 75 grader i 1 time, skru så opp til 220 i en halvtime, ta brødene ut av formen og snu dem, sett dem så inn igjen i ca 15-20 min (hvis det kommer en hul lyd når du banker på dem er de ferdige)

Det her blir da altså 2 store brød, ganske tungt men metter bra og jeg synes de er veldig gode :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hmm skulle hatt oppskrifta som mor mi en gang lagde tl meg. Den var god og mettende og fornuftig pris på regner jeg med siden hun er av den aldersgruppen som ikke hadde så mye. Får se i morgen om jeg kan finen de

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker aldri oppskrift på brød, men tar det jeg har i skapet, derfor blir de aldri like. Det viktigste for at jeg skal få de til er at det ikke blir for lite siktet hvetemel i forhold grovt.

- Det er veldig godt med havregryn og havrekli. Litt yoghurt i gjør underverker.

- Den beste ferdigblandingen er å bruke 2 deler dansk rugbrødblanding og 1 del hvetemel for å få et litt luftigere brød.

- Hvis jeg bruker helkorn og/eller frø så skolder jeg de og lar de ligge og svelle før jeg blander det i melet, for da blir kornene ikke så harde og brødet holder seg saftig. Men egentlig unngår jeg mest mulig korn og frø av diverse årsaker :icon_redface:

Jeg skulle gjerne hatt oppskriften på min gamle, avdøde bestemors brød. De var litt mørke inni og med nesten brent skorpe. Kjempegode og holdt seg lenge.

Et tips er å lage ferdig brødleivene og fryse de uten å steke de først. Da er det bare å ta de opp, tine dem og la heve, og steke :D Det samme med rundstykker og boller.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...