Gå til innhold
Hundesonen.no

Y-sele med "håndtak"


Gjest
 Share

Recommended Posts

Mener det finnes en spesialsydd Y-sele hvor festet er i en stor bue med løs ring i. Basically en mix av hurttas Y og H-sele.

Trooooor noen med staffordshire bull terrier her inne har en sånn :P

Husker ikke navn eller produsent, anyone smarter than me?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

700 kr for en spesialsydd sele (de har passgaranti) er ikke så mye :) Du får en knallgod sele, som ikke gnager noe sted, med full bevegelsesfrihet.

Jeg har bestilt til hundene nå, både tur og trekksele. De skal være klare om litt, kan gjerne oppdatere her når jeg får dem.

Det hadde vært kjekt!

Problemet er at muttern står for innkjøp og daglig bruk. Hun mente den ble for voldsom og bikkja kom til å se ut som en minigris. Prøvde å forklare at LOL - det er bare sbt som noen ganger ser ut som minigriser ( no harm meant :lol: ) - men det gikk ikke helt gjennom.

At ikke noen kunne laget en sånn god blanding som var hakket enklere, og ikke er en hel rustning du tar på bikkja :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bakover kommer jo hunder seg ut av alle seler utenom myndeseler eller andre seler med bukreim. :)

Ikke med Webmasteren eller Rogz H-sele, her i huset ihvertfall. Så lenge han ikke prøver bevisst, bare trekker bakover og alle andre retninger enn framover, egentlig).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke med Webmasteren eller Rogz H-sele, her i huset ihvertfall. Så lenge han ikke prøver bevisst, bare trekker bakover og alle andre retninger enn framover, egentlig).

Webmasteren var blant selene jeg tenkte på da jeg skrev bukreim. Mine kommer seg ut av rogz-seler om de vil, men ikke så lett som seler som er mer av "nometype" selvsagt.

Ingen av de jeg har nå er av typene som bryter seg ut av seler, så det blir nok ikke noe problem for vår del :)

Ikke i Hurrta sin H-sele heller :P For den kan strammes.

Brystseler alla Hurtta sin er superenkle å komme seg ut av da :P Men om hunden din ikke er av typen som bevisst bryter seg ut av seler så er det jo strengt tatt ikke noe problem uansett :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har turselen til sheltien her. Men den ser ikke ut som de som er postet her, men som de som på kombinert wp selen, bare uten draget. :) veldig fornøyd. Hele hunden ser mer balansert ut med en sånn sele, og han trekker bra i den. Dessuten har han slutta å vingle fra side til side på tur, pga at det er fester på hver sin side, ikke bare en midt på som på hurtta sin feks. Fantastisk :D litt uvant først å ikke ha noen klips, men man blir vant til det etterhvert. Dyrepleiere sliter med å skjønne hvordan man får den på da, haha!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elsker Melvin sin MiniPinasele! Den er såå myk og god, sitter som støpt og kan brukes til alt :D

Båndtur:

IMG_1054_zpsad27dc94.jpg

Løstur:

IMG_1066_zps52922235.jpg

Skitur:

IMG_1060_zpsea69c1c9.jpg

Trekktur (med ekstrautstyr):

IMG_1091_zpsa67fa3d9.jpg

Og kald tur (også med ekstrautstyr - spesialsydd dekken som man fester i selen):

IMG_1024_zpsba4f8e2c.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men på de bildene du har lagt ut, så er de jo annerledes?
Hvilke er annerledes? De har vært helt like hele tiden tror jeg, utenom nå de siste par mnd har hun begynt å sy på en liten bit over ribbeina så selen skal sitte bedre når hunden går løs :) Edit: jo! Ringene i siden er større, og alle reimene er festa til ringen istedet for sydd i hverandre, om det var det du mente?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Da har jeg fått turselen, og den sitter veldig bra på lille dvergpinscheren min. Var visst den minste selen hun hadde sydd. Hehe :D

Har bare testet den på en liten rusletur, men den sitter bra både ved trekk fremover, til siden og slakk line.

Får testet den skikkelig i helgen, både til trekk og tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...