Jump to content
Hundesonen.no

Y-sele med "håndtak"


Guest
 Share

Recommended Posts

Mener det finnes en spesialsydd Y-sele hvor festet er i en stor bue med løs ring i. Basically en mix av hurttas Y og H-sele.

Trooooor noen med staffordshire bull terrier her inne har en sånn :P

Husker ikke navn eller produsent, anyone smarter than me?

Link to comment
Share on other sites

700 kr for en spesialsydd sele (de har passgaranti) er ikke så mye :) Du får en knallgod sele, som ikke gnager noe sted, med full bevegelsesfrihet.

Jeg har bestilt til hundene nå, både tur og trekksele. De skal være klare om litt, kan gjerne oppdatere her når jeg får dem.

Det hadde vært kjekt!

Problemet er at muttern står for innkjøp og daglig bruk. Hun mente den ble for voldsom og bikkja kom til å se ut som en minigris. Prøvde å forklare at LOL - det er bare sbt som noen ganger ser ut som minigriser ( no harm meant :lol: ) - men det gikk ikke helt gjennom.

At ikke noen kunne laget en sånn god blanding som var hakket enklere, og ikke er en hel rustning du tar på bikkja :P

Link to comment
Share on other sites

Bakover kommer jo hunder seg ut av alle seler utenom myndeseler eller andre seler med bukreim. :)

Ikke med Webmasteren eller Rogz H-sele, her i huset ihvertfall. Så lenge han ikke prøver bevisst, bare trekker bakover og alle andre retninger enn framover, egentlig).

Link to comment
Share on other sites

Ikke med Webmasteren eller Rogz H-sele, her i huset ihvertfall. Så lenge han ikke prøver bevisst, bare trekker bakover og alle andre retninger enn framover, egentlig).

Webmasteren var blant selene jeg tenkte på da jeg skrev bukreim. Mine kommer seg ut av rogz-seler om de vil, men ikke så lett som seler som er mer av "nometype" selvsagt.

Ingen av de jeg har nå er av typene som bryter seg ut av seler, så det blir nok ikke noe problem for vår del :)

Ikke i Hurrta sin H-sele heller :P For den kan strammes.

Brystseler alla Hurtta sin er superenkle å komme seg ut av da :P Men om hunden din ikke er av typen som bevisst bryter seg ut av seler så er det jo strengt tatt ikke noe problem uansett :P

Link to comment
Share on other sites

Har turselen til sheltien her. Men den ser ikke ut som de som er postet her, men som de som på kombinert wp selen, bare uten draget. :) veldig fornøyd. Hele hunden ser mer balansert ut med en sånn sele, og han trekker bra i den. Dessuten har han slutta å vingle fra side til side på tur, pga at det er fester på hver sin side, ikke bare en midt på som på hurtta sin feks. Fantastisk :D litt uvant først å ikke ha noen klips, men man blir vant til det etterhvert. Dyrepleiere sliter med å skjønne hvordan man får den på da, haha!

Link to comment
Share on other sites

Elsker Melvin sin MiniPinasele! Den er såå myk og god, sitter som støpt og kan brukes til alt :D

Båndtur:

IMG_1054_zpsad27dc94.jpg

Løstur:

IMG_1066_zps52922235.jpg

Skitur:

IMG_1060_zpsea69c1c9.jpg

Trekktur (med ekstrautstyr):

IMG_1091_zpsa67fa3d9.jpg

Og kald tur (også med ekstrautstyr - spesialsydd dekken som man fester i selen):

IMG_1024_zpsba4f8e2c.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja, men på de bildene du har lagt ut, så er de jo annerledes?
Hvilke er annerledes? De har vært helt like hele tiden tror jeg, utenom nå de siste par mnd har hun begynt å sy på en liten bit over ribbeina så selen skal sitte bedre når hunden går løs :) Edit: jo! Ringene i siden er større, og alle reimene er festa til ringen istedet for sydd i hverandre, om det var det du mente?
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Da har jeg fått turselen, og den sitter veldig bra på lille dvergpinscheren min. Var visst den minste selen hun hadde sydd. Hehe :D

Har bare testet den på en liten rusletur, men den sitter bra både ved trekk fremover, til siden og slakk line.

Får testet den skikkelig i helgen, både til trekk og tur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...