Gå til innhold
Hundesonen.no

Avlivning eller mer trening?


SunsetYang
 Share

Recommended Posts

La oss si at du kommer i kontakt med en person som grunnet familieforøkelse omplasserer en hannhund(stor, 3 år), og setter bort en tispe(mellomstor, 5 år) frem til h*n finner sted å bo der det er tillatt med hund. Du velger å ta til deg begge hundene, da du bor alene og ønsker selskapet. Begge hundene draaar i båndet på tur, lystrer ingen kommandoer, utagerer mot andre hunder, og kan ikke engang sitt. Du leser alt du kommer over av treningsmetoder osv, står på og trener de mange timer hver dag. Minimum tre timers tur hver dag, rotrening inne og ute, triksetrening, sosialisering, båndtrening osv osv. Etter fire måneder er tispen veloppdragen som få, kun litt treg i bevegelsene når hun får beskjed om å ligge/sette seg. Går over ens med 99% av alle hunder hun møter, kan masse triks og drar bare av og til i båndet. Utagering forekommer aldri.

Hannhunden har lært "legg deg" og "sitt", og drar litt mindre. Knurrer og bjeffer på både folk og andre hunder. Har begynt å markere inne, så du går tilbake til valpestadiet hva den treningen angår.

Når du har hatt de i 8 måneder begynner hannhunden å flekke tenner mot deg, bite og gjøre fra seg inne så fort han får sjansen. Han prøver å bite en valp som leker med en leke hannhunden aldri har rørt. Du har utelukkende brukt positive metoder på begge hundene. Ikke noe straff. Ved bitt o.l. har du plassert hannhunden på f.eks. soverommet og sluppet ham ut igjen etter en liten stund. All utageringen skjer i forbindelse med f.eks. at du skal hekte av kobbelet etter en luftetur, at du går forbi når han ligger på gulvet o.l. vanlige ting.

Tispen har blitt bedre og bedre, men har begynt å bli nervøs rundt hannhunden. Senker hodet og tar halen mellom bena om han går mot henne, og går omveier både innendørs og utendørs.

Begge hundene har blitt tilvendt en annen ung hannhund, men også denne unngår hannhunden du tok til deg.

Hannhunden knurrer, flekker tenner og prøver å bite deg daglig. Du kjefter aldri, bare trener videre og håper det er en fase. Men det blir verre for hver dag. Du kjøper en munnkurv bare for å være sikker, venner ham til den med godbiter og ros. Første gang hunden prøver å bite med den på, revner den helt fordi han "åpner kjeven så hardt". Han har også bitt og gått knurrende mot en annen person ved flere anledninger. En dag du kommer hjem fra en kjapp tur på butikken har han gjort fra seg i sofaen og tisset oppe i sengen din. De siste nettene har han gjort fra seg inne på nattestid. Hannhunden er ved to anledninger de siste to månedene sjekket nøye av veterinær for å se om det skyldes smerte eller sykdom, men er fysisk sett frisk som en fisk. Han har vært hos hundetrenere som sendte ham hjem igjen fordi han ble for mye.

Hva ville du gjort?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville nok sagt i fra til opprinnelige eier at om ikke de tok tilbake hunden måtte jeg desverre avilve den.

Hunden ble omplassert pga familieforøkelse? tror ikke jeg ville sendt hunden i retur... Heller ta ansvaret med å avlive da slike hunder sjeldent har godt av å bli kasteballer hit og dit :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

What she said! 

Kan ikke avlive en annens hund. Overså visst den i farta. 

Hannhunden er kjøpt. Det er tispen som er opprinnelige eier sin. Hannhunden var egentlig eid av samboer til eieren til tispa, men nektet å ta den med ut av forholdet, så det ble opp til eier av tispa å finne nytt hjem.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Konkret beskjed til eier av hunden. Denne hunden har ikke hatt godt av omveltningene som har skjedd og blir avlivet den og den datoen. Kan også legge til hva som ahr blitt gjort for å få hunden velfungerende

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hannhunden er kjøpt. Det er tispen som er opprinnelige eier sin. Hannhunden var egentlig eid av samboer til eieren til tispa, men nektet å ta den med ut av forholdet, så det ble opp til eier av tispa å finne nytt hjem.

ville fortsatt gått i dialog med eier av tispa angående avlivning, men det er absolutt det jeg mener burde skje.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn forutenom at det faktisk er ok å ikke ønske slik adferd (hverken truende, eller urenslig osv) ihvertfall når man har lagt ned mye trening og tid, så høres det heller ikke ut som en hund som har det spesielt hyggelig. Dette høres ut som en hund med problemer, problemer for seg selv, ikke bare at han påfører sin eier eller andre stress. Er den fysisk frisk så er det antagelig noe mentalt.

Man kan selvsagt forsøke, å jeg kan jo ta helt feil i min oppfatning, jeg har jo tross alt bare lest et relativt kort innlegg her men det høres ut som dette både er utrivelig, stressende og potensielt et uhell som venter på å skje.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...