Jump to content
Hundesonen.no

Furunkulose


Malamuten
 Share

Recommended Posts

I lys av en annen tråd her så misstenker jeg at Varga har/hadde (?) furunkulose, og ikke "bare" gnag/irritasjon etter sela slik jeg trodde. Nå aner jeg ingen verdens ting om dette så da lurer jeg på hva som er naturlig å gjøre? Symptomene er vekke, men jeg leser jo at det er kronisk, bør jeg da dra til vet? Gjør jeg det isåfall nå eller venter jeg til det evt bryter ut symptomer igjen? Behandling osv? Vil man se med en gang hvor hardt hunden evt har fått det, eller vil omfanget av utbrudd kunne variere fra gang til gang? Nå var hun jo feks ikke spes hardt angrepet, hun virket ikke plaget på noe vis og blemmer og irritasjon forsvant relativt kjapt med vasking og aloe vera gel, om det evt kommer tilbake, men holder seg på det nivået så er det neppe noe som kommer til å bli et problem, men jeg ser jo hunder som er mye hardere angrepet.. Og feel free til å legge til annen info dere tenker er relevant, jeg er helt blank.

Link to comment
Share on other sites

Som oftest blir utbruddene værre med alderen :/ Du kan nok ta hudprøve av hunden som veterinær sender inn til analyse, da får du svar på om de finner furunkulose. Usikker på om du kan gjøre dette utenom utbrudd...

Det du kan gjøre er å styrke feks immunforsvaret til hunden :-) Mange måter å gjøre det på. Behandling er som regel antibiotikakurer, samt å holde de utsatte områdene tørrest mulig. Vi klemte ut innholdet i byllene på vår hund, deretter vasket vi med grønnsåpe og tørket godt (klippet bort evt pels ved behov).

Jeg ville ventet på nytt utbrudd og deretter kontaktet veterinær for undersøkelse ;) Verdt å sjekke ut vaksinen om det er furunkulose hunden har...

Samt kan du kontakte Dr Baddaky, de skal være god på hudlidelser hos hund ;-)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

At det blir verre med alderen er kanskje logisk egentlig, ihvertfall når man begynner å få eldre hunder, ettersom imunforsvar kan bli dårligere da, men det er forhåpentligvis noen år igjen til jeg begynner å merke slike aldersplager, hun er jo ikke gammel enda. Ja, viss det ikke dukker opp noen god grunn til at det bør sjekkes ut med en gang så kommer jeg til å vente til et evt nytt utbrudd (som forhåpentligvis ikke kommer ;) )

Men forutenom vaksinen så er det da stort sett behandling av symptomer som gjelder? Holde rent osv og antibiotika om det blir ille. Hvordan fungerer vaksinen? Er det engangs eller er det noe man må gjenta gjevnlig for å evt holde det i sjakk(om det virker)?

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke så mye info å finne om vaksinen så jeg limer inn det lille jeg har lest.

" Det finnes en vaksine mot furunkulose, men effekten av vaksinen varierer etter hvor godt hundens eget immunforsvar klarer å reagere på den.

Vaksinen består av drepte stafylokokkbakterier. Standardvaksinen er laget av standardstafylokokker. Autovaksinen er det samme, men med stafylokokkbakterier fra hunden selv.

Vaksineringen gjøres 2 ganger i uken - i 7 uker. Vaksinedosen økes stadig (fra 0,2 ml til 2,0 ml) slik at hunden bygger opp sitt eget forsvar mot bakteriene. I særs vanskelige tilfeller kan det være nødvendig med revaksinering månedlig.

Vaksinen kan føre til økt kløe etter de første injeksjonene.

Andre alternativ

Noen hunder med større plager har blitt bra med homeopatmedisin.

Nystatin kan brukes som behandling mot infeksjoner forårsaket av sopp."

Utenom dette så er det behandling av symptomene ja. Vår hund gikk på 2-3 antibiotikakurer i året. I ung alder var han ikke kjempeplaget annet enn at byllene på tærne kunne være vonde. Mens i gammel alder så ble allmenntilstanden påvirket mye :/ Vi fant ut om vaksinen først når han var gammel, hadde han vært yngre så hadde vi nok prøvd den på han. I eldre dager ble det brukt kortison sammen med antibiotika... Så var vi uheldige med at han fikk et kraftig utbrudd demodex i ansiktet. Etter dette utbruddet kom han seg aldri skikkelig på bena igjen, da forble han gammel hund :/ Men vi hadde mange år med han og han ble veldig gammel for å være en stooor og tung hund (nesten 12 år) :)

Link to comment
Share on other sites

Nå svarte jeg nettopp i den andre tråden, men det Shlush skriver stemmer ganske bra overens med det jeg husker. Min far måtte sette sprøyter på hunden hjemme, og dosen ble økt etterhvert. Jeg er usikker på hvor lenge vår hund gikk på denne vaksinen, for det er mange herrens år siden og jeg var bare tenåring, men en kveld etter økt dose fikk han en allergisk reaksjon. Det poppet opp små kuler over hele hunden, og han klødde som en gal. Etter å ha snakket med vet så ble det våkenatt for oss, hvor vi passet på den stakkars gutten. Min mor satt ned foten der og da: hunden skulle IKKE få mer av den behandlingen.

Og sånn gikk det, men noe må ha fungert, for hunden levde så og si symptomfri i 10 år etter vaksinen. Det eneste var at på vår og høst så ble han litt sår mellom tærne, men det kom aldri så langt at han fikk en eneste byll.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Frøkena her har fått det mellom en tå på samme fot hver vinter de siste årene. Pga fuktig ute. Har ikke gjort noe med det da det har vært så lite og blitt borte av seg selv relativt raskt.

Nå i sommer fikk hun plustelig sår over albuene på begge sider,samme tå å en liten på neseryggen!! Jeg bestillte dyrlege time en fredag og skulle på mandagen. Iløpet av helga hadde alle untatt den på nesa grodd :) Hun har slått opp den på nesa ofte pga er jo borti mye men,nå ser det ut til at den gror også.

Hun er 8 år så tydlig at kommer litt mer med alderen blir spennende se hvordan det blir i vinter.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...