Gå til innhold
Hundesonen.no

Omplassering, tilpassing osv.


Malamuten
 Share

Recommended Posts

  • Svar 106
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Omplassert den, mest sannsynlig til faren min. Der kunne hunden ha levt et fint liv med å løpe bak vogna mens han trente hest, eller sitti oppi med han og vært med som gårdsarbeider. Hadde ikke behold

Det er en slags absurd disneyfisert misforståelse at hunder flest synes omplassering er problematisk. Jeg har tatt til meg flere hunder og andre dyr i voksen alder. Jeg har ALDRI merket noe savn ett

For ikke å snakke om at jeg ikke ønsker å oppdra min sønn i et hjem hvor det forventes at han skal være en robot og alltid gjøre det som sies når det sies. Han skal få være barn og et individ, få gjør

Samme hvor mye man leser stammer, mentaltester osv osv så kokes det ned i at hunden er et levende vesen, et eget individ, som like så godt kan bli det man forventer seg av hvordan valpen skal bli etter all studeringen man har gjort eller den kan bli det stikk motsatte, det kalles naturen og den kan man ikke kjempe i mot.

Det er jo selvfølgelig best å gjøre et veldig bra forarbeid før man skaffer seg en valp, men det fritar deg ikke fra sjansen å få en valp med skrapmentalitet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og litt løsrevet fra startinnleggets tematikk - omplassering, tilpasning osv med problemhund; Ta bort "problemhund", og med bare "hund";
Når jeg ser rundtomkring IRL og leser div tråder på forum (inkl og spesielt sonen), så forstår jeg ærlig talt ikke moraliseringen og problematiseringen ved å endre på situasjoner som ikke fungerer. Uansett årsak. For mange er livet ikke statisk, ting endrer seg, uforutsigbart. Hos eier eller hos hund.

Nå har vi nettopp tatt over hund etter en eier som følte at h*n ikke kunne gi hunden nok mosjon osv, pga egen helse. Hunden får mye av det meste hjemme hos oss, så hva er da galt med å gi hunden videre til noen andre (og her "oss") der hund og eier/omsorgsgiver er på nett - både ift mosjonsbit/mentalbit og ev aktivitetsbit ellers? Det er vinn-vinn for alle: tidl eier slipper dårlig samvittighet, ny eier får en hund som virker (og ungene her krangler om hvem som skal ha henne i senga om natta, for alle vil...), og hunden får masse aktivisering.
Og motsatt - om eier blir for aktiv for hunden, slik at forholdet ikke fungerer - med stressa hund og frustrert eier, hva er da galt med å gi hunden til noen som har et roligere liv?

I settingene der situasjoner endres til eiers og hunds beste ser jeg ikke noe negativt - kun eier som tar ansvar fordi ting ikke fungerer.

Å skulle leve i en situasjon som bare gir stress - hva er det godt for?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstod ikke innlegget ditt. Hvem har det best i hjem nr 3? Og ev hvorfor?

Hennes hund, hun er eier nr 3, og han har det åpenbart bedre der enn de to forrige hjemmene han hadde, i og med at han både får bli der han er, og fordi han ikke er den problemhunden han en gang var.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hennes hund, hun er eier nr 3, og han har det åpenbart bedre der enn de to forrige hjemmene han hadde, i og med at han både får bli der han er, og fordi han ikke er den problemhunden han en gang var.

Takk for oppklaring. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...