Jump to content
Hundesonen.no

Flex


Oda
 Share

Recommended Posts


Jeg er 32 år og bor i Bergen med samboer. Jeg jobber som rehabiliteringsassistent på Østlandet hvor jeg jobber med mennesker som har mistet synet helt eller delvis. Jeg underviser i punktskrift, data, tekniske hjelpemidler og kjøkken. Jeg jobber i turnus på én eller to uker, litt ettersom. Ellers liker jeg å susle på kjøkkenet, lese/skrive, organisasjonsarbeid osv.

Jeg har hatt hund i 11 år. Akkurat nå har jeg labradoren Flex som min 3. førerhund som jeg fikk 28. april 2014. For dere som har Norges Blindeforbunds førerhundkalender, finner dere et valpebilde av Flex i august 2014.

Flex er en rolig hund. Han er flink i sele og jobber konsentrert og generelt bra. Det er tydelig at han trives med jobben sin, for halen går frem og tilbake, og selvsagt får han myyye ros og godbiter når han gjør noe riktig. I skogen får han boltre seg fult og helt og det synes han er gøy :) Det er sundt med trim for både hode og kropp.

Det er fantastisk å få det privilegiet det er å ha førerhund. Jeg kan gå ut når jeg vil og jeg kan gå trygt, for Flex leder meg unna hindringer.

Håper jeg får nytte av denne siden. Ser i hvert fall interessant ut!

 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Takk for velkomsthilsner alle sammen! :D Koselig å bli møtt av en slik positiv gjeng ;)

Jeg har ikke så mange bilder av Flex enda. Jeg er avhengig av at noen tar bilder for meg, men et par bilder har jeg... Legger de ut under bildekategorien i nær fremtid ;) Ha litt tål med meg :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Velkommen hit til oss! :D Så utrolig artig å få høre hvordan det er med førerhund. :)

Takk igjen ;)

Hvis det er ønskelig, kan jeg jo opprette en tråd under "Hundeprat" med informasjon og spørsmål om førerhund... :) Alltid fint med viktig og nyttig informasjon...

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...