Jump to content
Hundesonen.no

Svar fra oppdretter


Puera
 Share

Recommended Posts

Jeg har nå sendt en mail til en oppdretter med interesse for kjøp av valp men har enda ikke fått noe svar. Har bare gått et par dager men jeg er så spent! :P Spørsmålet er om jeg burde sende en melding/ringe i tilegg? Syns det å bare ringe til fremmede er litt skummelt :P Blir det dumt å bare sende en sms å si fra om at jeg har sendt en mail?

Hvordan tok dere kontakt med oppdrettere?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har opplev veldig mye at oppdrettere ikke svarer meg. Syntes det er en veldig uting, hvis de ikke har tenkt å svare så kan dem jo bare la vær å skrive at man kan ta kontakt per. mail.

Hvis det er en oppdretter du virkelig liker ville jeg ha ringt til dem hvis du ikke får svar :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har droppet oppdrettere av denne grunnen flere ganger under mine undersøkelser. For meg er det viktig å få god kontakt med oppdretter før jeg kjøper hunden, og hvis oppdretter ikke engang gidder å svare på mail, så er de ikke noe for meg.

Når det er sagt så kan man ikke forvente så mye med mindre man skriver en god startmail. Hvis den består av "Hei, jeg så at dere har valper. De er kjempefine! Hvor mye koster de?" så kan jeg skjønne hvis oppdretter ser på det som en useriøs henvendelse og ikke tar seg tid til å svare.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

La det gå noen dager og purr.

Jeg kan bare snakke for meg selv, men nå når jeg har valpekull og 3 voksene så blir ikke mailer om neste kull prioritert nettopp pga dette rundt meg nå tar tid. Svar kommer, alt blir flagget og lagret, men ingen får svar før jeg har en fridag fra jobb med mindre det gjelder vaksine/reise/besøk o.l.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan vel bare svare for meg selv jeg og, men jeg var så heldig at jeg ble syk rett før kullet ble født, og har tilbrakt en god del av de siste ukene på sykehus, enten det er for undersøkelser eller operasjon. Førsteprioritet når jeg har vært hjemme, har ikke vært å svare på mail, selv om det sikkert føles veldig useriøst ut for valpekjøpere.

Jeg sier ikke at alle oppdrettere som er trege til å svare er syke, men det kan være gode grunner til at man får svar seinere enn man liker selv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kontakter oppdrettere skriftlig. Det gjorde jeg da vi skulle ha Meesha, og jeg har gjort det i etterkant for å få informasjon om rasen, en oppdretters syn på hvorvidt en rase går overens med vårt hundehold etc. Ett svar fikk jeg, og det satte jeg veldig stor pris på. De andre oppdretterne svarte ikke og da gidder jeg ikke purre på dem eller gjøre en stor innsats for å få kontakt med dem. Så viktig er ikke en spesifikk oppdretter, en spesifikk tispe eller kombinasjon for meg, så da kan jeg "like greit" finne en annen som orker å svare :) Dersom man er svært interessert i akkurat dette kullet ville jeg nok purret, riktignok. Enten ved å sende en påminnelsesmail eller SMS.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ringer, og har ringt mange oppdrettere. Hvis det ikke står uttalt nb ta kontakt pr mail. Du får straks et inntrykk, og de, et inntrykk av deg. Dessuten har jeg hørt mye spennende når oppdrettere har fortalt, av eget iniativ. Jeg har lært mye. Som jeg tenker, ikke tenk at du får valp første gang du ringer. Det er lurt å snakke med flere oppdrettere, tro meg, forhold til oppdretter, etter at du har fått valpen, er viktig. Med telefon slipper du spenningen som bygger seg opp, hvis det var en valp jeg hadde veldig lyst på, ville mailen blitt sjekket hver time. Men må si, nervene står på høykant, hver gang jeg løfter røret, i slikt anliggende. Selv om jeg enkelt tar en telefon til vanlig. Ubehag skal en ikke la seg styre av i slike situasjoner ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ringer alltid, uansett om jeg kjenner oppdretteren eller ikke. Og jeg setter stor pris på de som ringer meg med en gang når de er interessert i en valp enn de som sender tjue meldinger først med spørsmål. Men det går også litt på at det er ting jeg lurer på som jeg ikke vil ha et skriftlig og veldig nøye gjennomtenkt svar på, og vil ha litt på rappen over tlf :)

Veldig int i valp = Ring med en gang:-)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :-) Har enda ikke hørt noe men jeg har også sendt mail til valpeformidleren nå om det er andre som har kull nå :-) Var i kontakt med en annen oppdretter men der var alle valpene solgt allerede.

Får bare kaste meg ut i det å ringe om jeg ikke får svar snart :P

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

Ville og ringt. Har fått kontakt med oppdrettere både via fb og først ringt. så gikk jeg over til mail. Med telefon får dem altid et førsteintrykk og da kan resten komme over tild via e-post

Link to comment
Share on other sites

Jeg ringte oppdretter av Labben, men sendte mail når jeg søkte etter Malle. Fikk svar tilbake fra to av fem eller seks. (Og nå har jeg funnet den beste oppdretter jeg kunne få :wub: )

Synes egentlig det er relativt useriøst å ikke svare på mail fra interesserte valpekjøpere. Hvis du ikke liker mailen, eller ikke synes de passer: Skriv det da! Eller så blir de bare gående å vente og vente og vente.

Noen har jo sagt det med at noen faktisk har mye å gjøre, og det er viktig å tenke på. Det er ikke alle som svarer på mail i løpet av en uke eller to. Men går det lengre enn det ville jeg sendt purring eller ringt. Jeg ville helt klart ringt hvis det var et kull jeg VILLE ha fra. Jeg har også litt fobi mot å snakke med fremmede på telefon, men hundefolk er jo så koselige, og oppdrettere er jo genuint interessert i å få de beste valpekjøperne, så de synes jo at det som regel bare er hyggelig :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fått svar nå, er bare jeg som er veldig valpesyk og derfor svært utolmodig :P Jeg er på leting etter en welsh corgi pembroke valp :) Foreløpig er det ikke så lett da de fleste hjemmesidene til oppdrettere jeg har tittet på ikke er i bruk eller ikke blitt oppdatert på flere år :P Så jeg tar gjerne imot tips om noen vet om noen. Jeg skal også ta kontakt med valpeformidleren i klubben høre.

Link to comment
Share on other sites

Vi har hatt hund fra Siggen, Leif/Læffen Herman og Rita Wilberg, de anbefales på det høyeste fra meg.

Det er mange år siden vi hadde Corgi nå, men jeg har møtt mye Siggen hunder både i jobben og privat, jeg er bare helt forelsket i :wub:

Kontakt meg gjerne på pm om du lurer på mer :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg opplever det samme, utrolig mange oppdrettere som ikke svarer mail, selv om det står på websiden deres at man gjerne må sende mail.

Jeg synes det er greit med mail i begynnelsen for å kunne ha lagret en del info skriftlig, siden jeg tar kontakt med flere forskjellige oppdrettere. Etter en mail runde er det lettere å luke ut hvem jeg ønsker å ringe til.

De oppdretterne som ikke ønsker mail, bør ikke sette inn eposten sin.

Jeg er utrolig glad for de som har svart. Jeg spør gjerne litt om pelsstell, helse og gemytt, og slikt er greit å få svar på skriftlig synes jeg, så kan jeg gå tilbake å lese det igjen senere.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lam også anbefale siggen kennel :) har stilt hund for dem en gang og hilst på en stor gjeng og kan ikke bli annet en forelsket i de hundene altså :wub: og Leif Herman og Rita Wilberg selv er også utrolig hyggelige. De har drevet med Pembroke lenge og har god peiling og avler hunder med bra gemytt :) det er ihvertfall sånn jeg oppfatter dem og har ingen problemer med å anbefale dem videre :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også vært i kontakt med Kennel Siggen angående en tispe som skal ha kull nå i slutten av september, men det var visst ganske mange intresserte også så da får jeg vente å se :-) Er jo ikke noen hast å få valp men føler meg veldig klar nå etter å ha ventet mange år på å få meg hund :-D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...