Gå til innhold
Hundesonen.no

Importert gatehund har tatt med smitte til sverige


Shlush
 Share

Recommended Posts

Jeg skjønner ikke at Mattilsynet ikke bare setter ned foten og sier stopp til import av gatehunder. Enkelt og greit. Eller er det det de har gjort med den nye regelen om at eier må reise med hund .. ikke at jeg forstår hvordan det løser problemet med gatehundimport. :icon_confused:

Og hvordan skal de gjøre det? Med bakgrunn i hvilken lovhjemmel? Og håndheves hvordan? Hvem definerer forskjellen på en gatehund og en omplasseringshund som (i teorien) har hatt en eier?

Jeg tror nok den nye regelen om reise med egen hund kan hjelpe, og er laget med tanke på akkurat dette. Men løse problemet vil det ikke, og det tror jeg ikke bare lover og regler kan gjøre, dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er i sverige, de har helt andre regler enn i Norge.

I norge regnes det nå som komersiell innførsel og må innom en offentlig veterinær (en av grunnene til at den regelen kom var nettopp gatehunder), at hundene nå MÅ ha rabies fra alle land (også pga folk som ikke opprettholder lover og regler).

Norge har strenge krav i forhold til andre land, men ikke våre naboland.(og derfor kravet om rabies, jeg bare venter på at det skal komme krav fra Sverige om det også jeg...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det mulig å teste/oppdage ulike smittsomme sykdommer og parasitter av veteinær .. ? Blir hundene som innføres til Norge behandlet eller undersøkt for alle mulige ting som vi ikke ønsker i landet? Det eneste som nevnes i forbindelse med innførsel er rabies og dvergbendelorm.

Avisene elsker å skremme oss, men egentlig så vet jeg lite om hva som finnes og forebygging/behandling. Og uvitenhet er gjerne vår verste fiende :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne blir litt OT, men samtidig litt passende :P

Scientists: Don't freak out about Ebola.
Everyone: *Panic!*
Scientists: Freak out about climate change.
Everyone: LOL! Pass me some coal.

Gatehundene får skylden for like mye som "hvilken som helst" annen hund som bor i område kan frakte med seg uten å vise tegn på utbrudd. Feks for noen år siden fraktet en norsk hund med seg en flåttbåren sykdom etter ett VM i *ett eller annet land* hunden døde, men vandret jo rundt på Norsk jord i 3-4 uker før den ble syk. Den kunne like gjerne braktet med seg en flått som reproduserte seg i Norge som hvilken som helst gatehund.

Edit:

Nei jeg sier ikke at vi ikke skal være forsiktig, og jeg er for at ting skal være strengt. Men gatehundene ville jeg nok før tatt en titt på gemyttet til det som kommer inn enn at de transporterer "mye" mer sykdommer enn hvilken som helst hund fra samme område som går ut døren.

Endret av Jonna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har hatt 50% BC-blanding. Eneste måten å holde ham fornøyd på var å gi ham oppgaver eller fysisk aktivitet, kontinuerlig. Alltid noe å fokusere på. Han var glad i sofakos, men klarte ikke engang slappe av i kroppen da. Tydlig glad og fornøyd med situasjonen, men vred seg som en ålemark, som om det å slappe av var direkte ukomfortabelt for ham. Tror ikke vi noen gang gikk en avslappet tur. Han lærte omsider å gå pent i bånd, men han vibrerte av energi mens han fokuserte på oppgaven. Gikk stakkato og så virkelig unaturlig ut. Foretrakk å få ulike oppgaver fortløpende, i flexiline. De gangene han fysisk slappet av i våken tilstand, noe han med årene lærte å gjøre, så virket han direkte deprimert og som om han var i en dyp eksistensiell krise. Ventet kun på neste to do. Nå var blandingen min kanskje en ekstrem variant, med mitokondrie-DNA fra en veldig aktiv miniatyr bruksrase, men også renraset BC som bare går tur i gangfart uten andre oppgaver, uten stress, det virker veldig ambisiøst.  Angående aktiviteter ellers: Min fikk aldri nok. Lange ski-/sykkelturer, ball, pinner og frisbee, agility og LP og hverdagstriks hjalp selvsagt med å ta brodden av stress så det var mulig å oppnå kontakt med ham og få ham behersket, men den MENGDEN mental og fysisk aktivitet som må til for å få en BC til å fremstå som rolig og avslappet uten indre stress og uten å se ut som dyp depresjon? Jeg fant den ikke. Uten noe å gnage på var alltid rastløs eller lå spent (bokstavelig talt) klar for neste move når han var våken. Jeg tenker en må tilpasse seg den rasen en har, ikke bare prøve forme en hvilken som helst rase til en slags standard for hva en anser som generelt god hundeadferd. Å gå tur er ikke en enkel oppgave for en BC. Å kreve avslappet spasertur uten "stresset" fokus på oppgaver virker urealistisk.  Min personlige mening fra anekdotisk erfaring. Om noen har en fasit, så gjelder selvsagt den.   
    • Du får sende en på Osloferie!
    • Du får det du trener på! Her har @Simira masse gode tips til deg. La hunden få oppgaver på tur som den må fokusere på, slik at hun ikke "trener" på stressnivået hun allerede har.  Variasjon er også bra, ikke sikkert hun trenger sykkeltur hver morgen eller å starte med agility før hver tur. Og sist men ikke minst, hun er 2 år. I gamledager sa vi at 1,5-2 år er omplasseringsalder, da mange hunder peaker på energinivå rundt da😅
    • Kjenner at jeg godt kunne tenkt meg å ikke ha hund
    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...