Gå til innhold
Hundesonen.no

Hodelus...


Guest Yellow
 Share

Recommended Posts

Guest Yellow

Fant akkurat levende faenskaper på meg selv. Samboer skal også behandles for sikkerhetsskyld, men leser at dette ikke overføres til kjæledyr.

Hunden sover i sengen med oss. Er det helt sikkert at de ikke trives på hundekroppen og hunden da ikke skal ha noen behandling?

Ellers tar jeg gjerne imot tips fra de som har erfaring med dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min eneste erfaring er den gangen begge søsknene mine hadde det og før vi visste det kosemoste vi like mye på hunden, som for øvrig sover i min seng, uten at jeg eller hunden ble smittet. Og den gangen, paranoid som jeg er, leste jeg meg fram til at de ikke går på hunder :) Bare vask med lusesjampoo og gre med lusekam, vask klær (husker ikke hvor varmt, men varmt) og frys sengetøy. Og varsle alle som kan ha blitt smittet, eller som du mistenker har smittet deg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt fritt fra eget hode dette, ingen erfaring eller fakta bak - men jeg tenker at det vil være en forskjell på hunder med hundepels og hunder med hår slik som havanaisen? Eller er det bare ar lusa ikke trives på HUNDER generelt og ikke har noe med hår/pelstype å gjøre? :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt fritt fra eget hode dette, ingen erfaring eller fakta bak - men jeg tenker at det vil være en forskjell på hunder med hundepels og hunder med hår slik som havanaisen? Eller er det bare ar lusa ikke trives på HUNDER generelt og ikke har noe med hår/pelstype å gjøre? :icon_confused:

De er kun i stand til å spise menneskeblod

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Takker for svar! Verste hadde vært om hunden skulle bli plaget, men da er det heldigvis ikke noen fare for det. :lol:

Givende å jobbe med barn, men det har noen bakdeler også, gitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Menneskelus går på mennesker, hundelus går på hunder osv, dvs at lus er artspesifikke små blodsugere som kun drikker blod fra "sin" art. :) Så du trenger ikke å bekymre deg for smitte til hunder.

Jeg har heldigvis aldri stiftet nærmere bekjentskap med hodelus, men har skjønt at det er viktig å gre gjennom ofte mellom behandlinger for å fjerne evt overlevende lus og egg. Lykke til med å bli kvitt dem! :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Erfaring fra en mamma: kjøp elektrisk lusekam samt lusemiddel. Frys ned sengetøy o.l i ett døgn, og annet aktuelle klær og hodeplagg, sykkelhjelmer etcStøvsug huset og ta en ekstra helge-støvtørk :)

Leste fra pålitelige kilder at det heldigvis ikke er noen sjanse for at lusen overlever og kan komme tilbake uten verten, da de blir svake etter bare noen timer uten verten og dør innen etpar dager.

Men sengesett og håndklær kokvaskes, hodeplagg blir ikke brukt nå annet enn strikker som kanskje også burde fryses sammen med børster. Sofaen er av skinn.

Var hos legen for noen uker siden nå da jeg allerede da hadde noe rød og irritert, og noe kløende (ikke noe særlig egentlig) hodebunn som ble konkludert med at nok var eksem, kanskje det allerede da var snakk om lus. :x Verken jeg eller legen så dette da, men er vel ikke så lett å se når de ikke er fullvoksne eller bare var veldig få.

Passer kanskje ikke under kategorien "Hundens helse og sykdommer" dette, men var først og fremst det med hunden jeg ønsket å få avklart når jeg opprettet tråden. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...