Gå til innhold
Hundesonen.no

Hodelus...


Guest Yellow
 Share

Recommended Posts

Guest Yellow

Fant akkurat levende faenskaper på meg selv. Samboer skal også behandles for sikkerhetsskyld, men leser at dette ikke overføres til kjæledyr.

Hunden sover i sengen med oss. Er det helt sikkert at de ikke trives på hundekroppen og hunden da ikke skal ha noen behandling?

Ellers tar jeg gjerne imot tips fra de som har erfaring med dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min eneste erfaring er den gangen begge søsknene mine hadde det og før vi visste det kosemoste vi like mye på hunden, som for øvrig sover i min seng, uten at jeg eller hunden ble smittet. Og den gangen, paranoid som jeg er, leste jeg meg fram til at de ikke går på hunder :) Bare vask med lusesjampoo og gre med lusekam, vask klær (husker ikke hvor varmt, men varmt) og frys sengetøy. Og varsle alle som kan ha blitt smittet, eller som du mistenker har smittet deg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt fritt fra eget hode dette, ingen erfaring eller fakta bak - men jeg tenker at det vil være en forskjell på hunder med hundepels og hunder med hår slik som havanaisen? Eller er det bare ar lusa ikke trives på HUNDER generelt og ikke har noe med hår/pelstype å gjøre? :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt fritt fra eget hode dette, ingen erfaring eller fakta bak - men jeg tenker at det vil være en forskjell på hunder med hundepels og hunder med hår slik som havanaisen? Eller er det bare ar lusa ikke trives på HUNDER generelt og ikke har noe med hår/pelstype å gjøre? :icon_confused:

De er kun i stand til å spise menneskeblod

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Takker for svar! Verste hadde vært om hunden skulle bli plaget, men da er det heldigvis ikke noen fare for det. :lol:

Givende å jobbe med barn, men det har noen bakdeler også, gitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Menneskelus går på mennesker, hundelus går på hunder osv, dvs at lus er artspesifikke små blodsugere som kun drikker blod fra "sin" art. :) Så du trenger ikke å bekymre deg for smitte til hunder.

Jeg har heldigvis aldri stiftet nærmere bekjentskap med hodelus, men har skjønt at det er viktig å gre gjennom ofte mellom behandlinger for å fjerne evt overlevende lus og egg. Lykke til med å bli kvitt dem! :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Erfaring fra en mamma: kjøp elektrisk lusekam samt lusemiddel. Frys ned sengetøy o.l i ett døgn, og annet aktuelle klær og hodeplagg, sykkelhjelmer etcStøvsug huset og ta en ekstra helge-støvtørk :)

Leste fra pålitelige kilder at det heldigvis ikke er noen sjanse for at lusen overlever og kan komme tilbake uten verten, da de blir svake etter bare noen timer uten verten og dør innen etpar dager.

Men sengesett og håndklær kokvaskes, hodeplagg blir ikke brukt nå annet enn strikker som kanskje også burde fryses sammen med børster. Sofaen er av skinn.

Var hos legen for noen uker siden nå da jeg allerede da hadde noe rød og irritert, og noe kløende (ikke noe særlig egentlig) hodebunn som ble konkludert med at nok var eksem, kanskje det allerede da var snakk om lus. :x Verken jeg eller legen så dette da, men er vel ikke så lett å se når de ikke er fullvoksne eller bare var veldig få.

Passer kanskje ikke under kategorien "Hundens helse og sykdommer" dette, men var først og fremst det med hunden jeg ønsket å få avklart når jeg opprettet tråden. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er nok en enda heftigere jaktkombinasjon, ja. Jeg vil som sagt anbefale dere å lese dere opp på ulike raser og se hvilke egenskaper dere ønsker og kan passe med i en hund, og velge en rase eller blanding basert på det. Jakthunder er også veldig ulike og har ulike oppgaver. Selv om f.eks. retrievere er jakthunder, så er det hunder som er avlet for å jobbe mer sammen med fører, og er enklere å trene og ha løse, f.eks. Fuglehunder som breton og settere skal jobbe mer selvstendig for å markere og jage opp fugl. Så har du drivende jakthunder som harehunder, elghunder osv. som selvstendig skal finne viltet. Og så er det jo terriere, pinschere og andre hunder som er avlet for å holde det fritt for smågnagere, som har mye energi, men også kan være lettere å trene, men ikke alltid greie å ha løse. Så det kommer litt an på hva du legger i "ikke jakthund". Uansett vil jeg fraråde de du nevner da de faktisk er raser som bør brukes på jakt. Standard engelsk cocker spaniel bør kunne være helt greit (men sjekk for all del helsestatus på både hund og slektninger), det samme med retrievere, pudler, sheltie, collie (ikke border collie, de er aktive gjeterhunder som også bør brukes), for eksempel. Det er bra dere gjør litt research på forhånd. Alt for mange hunder omplasseres i ettårsalderen, og ellers også, fordi de ikke fungerer i hjemme når de ikke får den aktiviteten de trenger. Beagler er utrolig søte og populære - men det er en aktiv jakthund som kan bli ganske slitsom og destruktiv hvis den ikke får mye aktivitet, og helst brukes til jakt. Det samme med border collier som er kjempepopulære, men som trenger arbeidsoppgaver for å trives, hvis ikke finner de sine egne.
    • Aldri tenkt over det. Her er det blitt mer vanlig med spesielle navn som : Kapow, Izuba, Lira, Virga, NeiJa, og Nope  
    • Tusen takk for innholdsrike svar. Vi har også tilbud om en valp som er blanding av engelsk cocker spaniel og working cocker spaniel. Skjønner jo da at også her er det mye jaktinstinkt, men har dere noen formening om denne sammenlignet med bretonmiksen?
    • Dere vil ikke ha en utpreget jakthund, men det er jo akkurat det den blandingen har en stor sannsynlighet for å bli.  Ville valgt en annen rase/blanding 😊
    • Selv om renraset evt ikke er viktig så vil det være viktig hvilke raser foreldrene er og hva de brukes til. Så uansett vil jeg anbefale dere å sette dere godt inn i hvilke raser som passer til kriteriene dere ønsker (energinivå, bruksområder, pelsstell, lydnivå, størrelse). Så er det dessverre en trend at mange både oppdrettere og raseklubber promoterer sin rase som en god familiehund. Og mange raser er det, men det avhenger også ofte hvor mye og hva slags aktivitet hunden får. En elghund er en god familiehund hvis den får dra på jakt og lange skogsturer. En border collie kan være en utmerket familiehund, så lenge den har nok arbeidsoppgaver enten med gjeting, hundesport eller bare aktivisering gjennom triks og oppgaver. Andre raser greier seg bedre med "bare" turer i nærområdet og være med familien på det som skjer. Noen raser er mer allsidige enn andre. Og så blir disse egenskapene noe mer uforutsigbare hvis man blander dem. Det å blande f.eks. cocker og breton er ikke det verste med tanke på egenskaper, men her har du som sagt en blanding av to jakthundraser.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...