Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelagede godbiter


Karianski
 Share

Recommended Posts

Jeg tyr ofte til vafler/pannekaker. Toro-posene er helt greie, men det er mye sukker i vaflene så sikkert best å gå for pannekakeposene og tilpasse vannmengden dersom man skal lage vafler.

Ellers er tørket lever populært: hel, kokt lever skjæres i terninger og tørkes i ovnen på svak varme.

Lever"brownies" er malt lever med mel, havregryn og egg som stekes som en langpannenkake, bare tynnere. Det samme kan gjøres med kjøttdeig, kyllingkjøttdeig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Jeg koker en stor bit kjøtt for så å klippe det i små biter når det er ferdig, tørker små biter i ovn på lav varme, eller tørker små biter i kjøleskapet på en tallerken, snur de en gang etter ca 12t og lar de ligge ca det samme på andre siden så er de passe tørre. Bruker bare rent kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest bikkje1

En gang lagde jeg "kjeks" av raspet gulrøtter og mel, tror jeg det var. :) Stekes på 190° i 10 min.

Helt greit at de ble heelt tørre, smuler ikke, lukter ikke osv. Men tror de passer best for hunder som ikke bryr seg for mye om type mat, men bare det at det er mat. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok et tynt lag vom og hundemat på en langpanne og tørket i ovnen på svak varme. Yammi! ;) Ellers er tørket lever, som beskrevet over, superpopulært her i huset.

Hvor mye lukter det i huset når du tørker V&H? Og hvordan går du frem - hvor mange grader og hvor lenge? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mye lukter det i huset når du tørker V&H? Og hvordan går du frem - hvor mange grader og hvor lenge? :)

Hehe, hva skal jeg si - det luktet stekt fett ;) Og ovnen ble litt fettete. Men var greit å lufte ut. Jeg har bare gjort det en gang, da stekte jeg på 100 grader i kanskje 1,5 timer. Neste gang skal jeg la det stå litt til, for det var fortsatt litt mykt innerst. Tror Derek likte det like godt som jeg liker potetgull :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lagd godbiter av V&H mange ganger, fungerer strålende! Jeg tar en kladd som jeg sprer utover på et bakepapir med en slikkepott, tørker det i ovnen på et sted mellom 50 og 100 grader i noen timer, så kutter jeg det i småbiter. Blir veldig fettete, men bikkja syns det smaker supert, også er det jo fryktelig billig!

Jeg tørker det ikke så lenge at det blir helt tørt og sprøtt, så dersom jeg vet jeg ikke kommer til å bruke det opp på noen dager hiver jeg det i fryseren. Etter tørking og før bruk lar jeg det ligge på kjøkkenbenken i en åpen boks, så tørker det litt til og blir litt mindre klissete :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

vær forsiktige med å gi for mye lever dere, leveren er kroppens "filter" og kan inneholde mye tungmetaller som ikke er bra for hundendet kan også være en del av vaksine i denne deler vis kua,lammet, grisen etc. har blitt vaksinert,hunder og katter skal helst ikke ha varmebehandlet kjøtt, om du har tillgang på viltslakt vil jeg ambefale å få litt rått kjøtt derifra å bare gi rent. ikke gi hunder mennskefor ( vaffler, og pannekaket ettersom det er en unødvendig ting hunden har ikke bruk for noe i det og spiser det antageligvis kun for at du gir det.) rester på middagen ettersom dette kan inneholde en del salt, kjøttet er varmebehandlet og de har ingen kroppslige behov for grønnsakene, risen eller frukt, dette blir kunn fullefor og ingen næring vill bli tatt opp i kroppen. kjøttdeig inneholder alt for mye salt ofg burde aldrig gis til hunden. mye av frød frukt kan faktisk væer alvorlig farlig for hunden, samt rosiner, druer, tomater etc. gi hunden nærmest 100% kjøtt gobiter, eller rent rått kjøtt men ta forhondsregler til fugl som høns, og gris helst ikke gi dette i det hele tatt med mindre det er kjøpt som hundefor og er da trygt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vær forsiktige med å gi for mye lever dere, leveren er kroppens "filter" og kan inneholde mye tungmetaller som ikke er bra for hundendet kan også være en del av vaksine i denne deler vis kua,lammet, grisen etc. har blitt vaksinert,hunder og katter skal helst ikke ha varmebehandlet kjøtt, om du har tillgang på viltslakt vil jeg ambefale å få litt rått kjøtt derifra å bare gi rent. ikke gi hunder mennskefor ( vaffler, og pannekaket ettersom det er en unødvendig ting hunden har ikke bruk for noe i det og spiser det antageligvis kun for at du gir det.) rester på middagen ettersom dette kan inneholde en del salt, kjøttet er varmebehandlet og de har ingen kroppslige behov for grønnsakene, risen eller frukt, dette blir kunn fullefor og ingen næring vill bli tatt opp i kroppen. kjøttdeig inneholder alt for mye salt ofg burde aldrig gis til hunden. mye av frød frukt kan faktisk væer alvorlig farlig for hunden, samt rosiner, druer, tomater etc. gi hunden nærmest 100% kjøtt gobiter, eller rent rått kjøtt men ta forhondsregler til fugl som høns, og gris helst ikke gi dette i det hele tatt med mindre det er kjøpt som hundefor og er da trygt.

Leveren er et filter, ja, men om du spiser resten av dyret kan du også spise leveren om det er tungmetall du er bekymret for.

Fjærkre og gris kjøpt som menneskemat er da også trygt for hunder (selv om jeg personlig ikke kjøper industrikylling/svin).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Strengt tatt ikke så veldig hjemmelaget, men; lungemos som man skjærer i små terninger og tørker i ovnen. Selv kresen-dyret mitt liker nesten det. De andre "dør" for det :P Funker veldig bra med blodpudding/blodklubb også...

Lungemos prøves. Hvor lenge og på hvor mange grader tørker du lungemosbitene på? Hvilken konsistens skal de få?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...