Jump to content
Hundesonen.no

valpen biter seg fast i klær.


Renate Kristiansen
 Share

Recommended Posts

Lille Arya på 9 uker driver å biter seg fast i klærne,barna synes jo det er morsomt, men har forklart dem at det ikke er lov.Men er jo ikke like enkelt og forklare en hund det. ;) så spørsmålet er hva gjør jeg for å få slutt på det, barna kan jo ikke gå på gulvet en gang før hun henger fast i klærne.

Biting i fingre og annen hud er blitt bedre, der sier vi alle AU og snur oss vekk.

Link to comment
Share on other sites

Lille Arya på 9 uker driver å biter seg fast i klærne,barna synes jo det er morsomt, men har forklart dem at det ikke er lov.Men er jo ikke like enkelt og forklare en hund det. ;) så spørsmålet er hva gjør jeg for å få slutt på det, barna kan jo ikke gå på gulvet en gang før hun henger fast i klærne.

Biting i fingre og annen hud er blitt bedre, der sier vi alle AU og snur oss vekk.

Du har nok et bedre utgangspunkt for Nico hørte aldri på Nei, au Etc. Spesielt ikke når hun var 9 uker...

Ignorering fungerte heller ikke.

Jeg tror det er fullt mulig for dere å lære valpen at det ikke er kult med klær på gamlemetoden , altså å stoppe helt opp, gi bikkja timeout osv.

Når valpen her hadde hengt fast i skrittet til poden et par ganger for mye ( og han gjorde "alt" riktig stakkars ) gikk vi inn med tyngre skyts og sprutet litt vann på henne hvis hun ikke hørte på Nei.

DET hjalp omtrent umiddelbart.

Jeg har aldri trengt å gå så hardt til verks med tidligere valper , ingen av de har vært sååååå ille på valpebiting og det har aldri Vært potensielt farlig som det begynte å bli for sønnen min.

Jeg har liksom ingen gode råd kjenner jeg, her ble situasjonen plutselig akutt desperat når det ble fare for liv og helse :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tro på kontroll ... og det er vanskelig med unger, men jeg tror det skal være mulig, selv om jeg stort sett bedriver brannslokning selv :P .

- Å styre ungene slik at de ikke provoserer valpen unødig er lurt, samt være tilstede når ungene leker med valpen.

- Å lære valpen å la være å ta tak i bukseben (og senere t-skjorter og kjoler ... det ligger mye klær til lapping på sybordet mitt :hmm: ) ved å ha et alternativ (det må da gå an å trene dette som doggie-zen, hvis man har tid..)

- Å konsekvent ta valpen vekk når den biter på buksebein ol. og ikke gi noe oppmerksomhet på det ellers.

- Å gi valpen nok aktivisering i løpet av dagen .. godbitsøk, tyggebein, treningsøkter,

- Og ikke minst, ha et sted å sette valpen når man ikke orker eller har mulighet til å løpe rundt og slokke branner. En lekegrind/peisgrind i stua, med vannskål og seng, er gull verdt når man har valp.

Link to comment
Share on other sites

Hvor gamle er barna dine da?

Overfor barn, med hund og særlig valp, må en være konsekvent. Enda den dag i dag må jeg sette regler, barna er blitt tretten og femten år. Men hver valp er forskjellig. Hvordan håndtere adferd som må korrigeres fra dag en, skal være likt. Vi har en valp som hang i leggen og underarmer, bet tvers gjennom huden, og holdt, det rant mye blod. Det var så ille at jeg tok han til vurdering 12 uker gammel. Lurte på om jeg så spøkelser ved høylys dag. Det positive er at han aldri biter barn under syv-åtte år, uansett hvor mye de løper og herjer, dog vi har trent på dette med utvalgte hjelpere.

Din valp er ganske normal. Ved en annen adferd fra barna, og god korrigering som er lik fra alle, vil han raskt bli avvendt med det, tror jeg. Interessant å lese @Mud sine erfaringer, vi fikk stoppet den stygge glefsingen, men han kan fremdeles, seks mnd gammel, ikke løpe ved siden av fot. Han glefser til i leggen, på refleks. Men vi er ved godt mot. Det gjenstår å se om han vil begynne bruke tennene igjen, ved åtte mnds alder. Utenfor tråden dette, din valp vil jo leke, være med, ha kontakt, valper kan lett bli stresset av småbarn med mye aktivitet. Så det kan du se på. Om du vil innføre stilletid for ungene. Jeg gjorde det, den minste var fem år. Kun lov å sitte i ro på gulvet, lese bok, eller pusle. Eller sitte i ro i sofaen, men beina oppi. Å gå på rommet og lukke døren fungerte dårlig, med tanke på å unngå stresset valp. Den stilte seg utenfor døren og pep. Donna 20 mnd var ram. Lærte fort å åpne dørene. Så jeg tok med valpen ut for å avlaste ungene.

Er glad for at jeg var streng, i dag. Ungene har valpen og hunden i øyekroken uansett hva de gjør. Er generelt litt for tålmodig mor. Men når vi har valp blir det ikke tid til å forklare, begrunne, diskutere. Gjør slik og slik. Og unger likt valp ;) må korrigeres når de glemmer. Jeg tror barn har godt av å snu oppmerksomheten utover, av og til. Og særlig med hund. Erfare hvordan deres handlinger og væren virker inn. De har aldri lest en bok. Likevel (eller derfor?), går de meg en god gang i å lese hund og vite råd for mangt. Det er viktig at barn lærer hvordan roe valpen, og får inn at å trene ro, er noe av det aller viktigste. Lykke til! Håper å høre hvordan det går! :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...