Gå til innhold
Hundesonen.no

valpen biter seg fast i klær.


Renate Kristiansen
 Share

Recommended Posts

Lille Arya på 9 uker driver å biter seg fast i klærne,barna synes jo det er morsomt, men har forklart dem at det ikke er lov.Men er jo ikke like enkelt og forklare en hund det. ;) så spørsmålet er hva gjør jeg for å få slutt på det, barna kan jo ikke gå på gulvet en gang før hun henger fast i klærne.

Biting i fingre og annen hud er blitt bedre, der sier vi alle AU og snur oss vekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lille Arya på 9 uker driver å biter seg fast i klærne,barna synes jo det er morsomt, men har forklart dem at det ikke er lov.Men er jo ikke like enkelt og forklare en hund det. ;) så spørsmålet er hva gjør jeg for å få slutt på det, barna kan jo ikke gå på gulvet en gang før hun henger fast i klærne.

Biting i fingre og annen hud er blitt bedre, der sier vi alle AU og snur oss vekk.

Du har nok et bedre utgangspunkt for Nico hørte aldri på Nei, au Etc. Spesielt ikke når hun var 9 uker...

Ignorering fungerte heller ikke.

Jeg tror det er fullt mulig for dere å lære valpen at det ikke er kult med klær på gamlemetoden , altså å stoppe helt opp, gi bikkja timeout osv.

Når valpen her hadde hengt fast i skrittet til poden et par ganger for mye ( og han gjorde "alt" riktig stakkars ) gikk vi inn med tyngre skyts og sprutet litt vann på henne hvis hun ikke hørte på Nei.

DET hjalp omtrent umiddelbart.

Jeg har aldri trengt å gå så hardt til verks med tidligere valper , ingen av de har vært sååååå ille på valpebiting og det har aldri Vært potensielt farlig som det begynte å bli for sønnen min.

Jeg har liksom ingen gode råd kjenner jeg, her ble situasjonen plutselig akutt desperat når det ble fare for liv og helse :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tro på kontroll ... og det er vanskelig med unger, men jeg tror det skal være mulig, selv om jeg stort sett bedriver brannslokning selv :P .

- Å styre ungene slik at de ikke provoserer valpen unødig er lurt, samt være tilstede når ungene leker med valpen.

- Å lære valpen å la være å ta tak i bukseben (og senere t-skjorter og kjoler ... det ligger mye klær til lapping på sybordet mitt :hmm: ) ved å ha et alternativ (det må da gå an å trene dette som doggie-zen, hvis man har tid..)

- Å konsekvent ta valpen vekk når den biter på buksebein ol. og ikke gi noe oppmerksomhet på det ellers.

- Å gi valpen nok aktivisering i løpet av dagen .. godbitsøk, tyggebein, treningsøkter,

- Og ikke minst, ha et sted å sette valpen når man ikke orker eller har mulighet til å løpe rundt og slokke branner. En lekegrind/peisgrind i stua, med vannskål og seng, er gull verdt når man har valp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gamle er barna dine da?

Overfor barn, med hund og særlig valp, må en være konsekvent. Enda den dag i dag må jeg sette regler, barna er blitt tretten og femten år. Men hver valp er forskjellig. Hvordan håndtere adferd som må korrigeres fra dag en, skal være likt. Vi har en valp som hang i leggen og underarmer, bet tvers gjennom huden, og holdt, det rant mye blod. Det var så ille at jeg tok han til vurdering 12 uker gammel. Lurte på om jeg så spøkelser ved høylys dag. Det positive er at han aldri biter barn under syv-åtte år, uansett hvor mye de løper og herjer, dog vi har trent på dette med utvalgte hjelpere.

Din valp er ganske normal. Ved en annen adferd fra barna, og god korrigering som er lik fra alle, vil han raskt bli avvendt med det, tror jeg. Interessant å lese @Mud sine erfaringer, vi fikk stoppet den stygge glefsingen, men han kan fremdeles, seks mnd gammel, ikke løpe ved siden av fot. Han glefser til i leggen, på refleks. Men vi er ved godt mot. Det gjenstår å se om han vil begynne bruke tennene igjen, ved åtte mnds alder. Utenfor tråden dette, din valp vil jo leke, være med, ha kontakt, valper kan lett bli stresset av småbarn med mye aktivitet. Så det kan du se på. Om du vil innføre stilletid for ungene. Jeg gjorde det, den minste var fem år. Kun lov å sitte i ro på gulvet, lese bok, eller pusle. Eller sitte i ro i sofaen, men beina oppi. Å gå på rommet og lukke døren fungerte dårlig, med tanke på å unngå stresset valp. Den stilte seg utenfor døren og pep. Donna 20 mnd var ram. Lærte fort å åpne dørene. Så jeg tok med valpen ut for å avlaste ungene.

Er glad for at jeg var streng, i dag. Ungene har valpen og hunden i øyekroken uansett hva de gjør. Er generelt litt for tålmodig mor. Men når vi har valp blir det ikke tid til å forklare, begrunne, diskutere. Gjør slik og slik. Og unger likt valp ;) må korrigeres når de glemmer. Jeg tror barn har godt av å snu oppmerksomheten utover, av og til. Og særlig med hund. Erfare hvordan deres handlinger og væren virker inn. De har aldri lest en bok. Likevel (eller derfor?), går de meg en god gang i å lese hund og vite råd for mangt. Det er viktig at barn lærer hvordan roe valpen, og får inn at å trene ro, er noe av det aller viktigste. Lykke til! Håper å høre hvordan det går! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
    • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
    • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
    • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
    • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...